Parkwegbrug moet vervangen worden

Enkele weken geleden moest de Parkwegbrug afgesloten worden voor alle verkeer wegens instortingsgevaar. Ondertussen is duidelijk dat de stabiliteitsproblemen niet opgelost raken. Daarom zal Infrabel, de beheerder van de brug, een nieuwe bouwen.

“Een nieuwe brug zou ongeveer hetzelfde kosten als de oude op te lappen”, zegt schepen van Openbare werken Dirk Robbeets. “En een nieuwe brug zal natuurlijk een pak langer kunnen dienen.”

Infrabel zal een studie starten om een ontwerp voor de nieuwe brug op te maken. “Dat zal ongeveer anderhalf jaar duren”, zegt Robbeets. “De bouw zelf neemt een jaar in beslag. Daarom zal Infrabel in afwachting een tijdelijke constructie op de brug plaatsen, waardoor fietsers en voetgangers veilig de sporen over kunnen.”

De huidige brug werd in 1942 gebouwd en heeft dus 74 jaar dienst gedaan.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Parkwegbrug moet vervangen worden”

ronni hermans
(on juni 2nd, 2016 at 16:20)

Goed nieuws, dat van die tijdelijke constructie. Maar hopelijk wordt er ook snel werk van gemaakt. We zijn nu alweer een maand verder en deze veilige verbinding Leuven-Heverlee wordt erg gemist door fietsers en voetgangers…

 
Joeri Willems
(on september 19th, 2016 at 11:48)

Is er al een voorziene datum voor de tijdelijke brug?