ZARZA restaurant Leuven

Scoort 14/20 bij Gault Millau. Doet mee aan “Bier & Gastronomie”.
Citaat: “Je kan er terecht voor een authentieke bierbeleving. De chef verrast met unieke gerechten op basis van bier, of met aangepaste bieren als begeleider.” Wij dachten: “foodpairing is in”, en dus wij daarnaartoe.

Wij werden vriendelijk ontvangen in een aangenaam kader met een oogstrelende tafelschikking.
Wij kwamen aan om 19 uur en verlieten het restaurant rond 22u15. Door de grote drukte verliep de bediening ietwat traag, maar wij hadden veel te vertellen en dus stoorde ons dat nauwelijks.
Noteer ook: de zaterdagavond worden er enkel menu’s bediend. Dan zit het daar steevast vol en is het absoluut noodzakelijk te reserveren!

Er was keuze uit drie menu’s waarvan één vegetarisch.
Wat opvalt is dat men er zeer attent is wat betreft allergenen.

Wij gingen voor het menu ZITA met 4 gangen: 56,00 €. De bijpassende wijnen kosten 24 €. Voor de bijpassende bieren wordt 14 € aangerekend.

Om te starten: Cava of Stella, met proevertjes zoals een gekruid balletje van kippenvlees met zoetzure saus, en een gebakken courgette met tomatencoulis.

Als voorgerecht werd ganzenlever met rabarber, rode biet en “New York bagel” geserveerd. Mooie combinatie, spijtig van de te kleine portie!
Daarbij: een Moezelwijn of een glas Kriek van Boon.

2016-03-19 20.07.33

Het tussengerecht was Pulpo, verse pasta alla Putanesca, pequillopeper en berenlook. Met daarbij een Vintage Chardonnay Australië, of La Chouffe bier.
Mooie presentatie en bordschikking.

2016-03-19 20.32.41

Hoofdgerecht: Ternasco lam (Zaragossa), zacht gebraden met crumble van appel, vadouvan (specerijenmengsel) en ui, lamsjus met rozemarijn, crème van aardappel en geitenkaas. In het glas: een rode Languedoc of een Papegaaibier 8% uit Diksmuide. Een geslaagde combinatie.
Wat de dranken betreft, we moesten meerdere keren vragen om bij te schenken.

2016-03-19 21.04.46.jpg

Het nagerecht bestond uit verschillende bereidingen van donkere Belgische chocolade, met een scheut “Stouterik” van brasserie de la Senne, karamel en fleur de sel, waarbij een vintage porto werd geserveerd.

2016-03-19 21.35.15.jpg

Wij sloten af met koffie of thee, een origineel fantasie-citroentaartje en een keuze van koekjes.

Zarza is en blijft een vaste waarde in de Leuvense gastronomische wereld.

Er is ook een tuinterras voor de warmere dagen. Dat gaan we zeker proberen!

Praktisch
Bondgenotenlaan 92, 3000 Leuven
016/205 005
info@zarza.be
http://www.zarza.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.