Jasper Steverlinck, TaxiWars, Low en Willow komen naar M-idzomer

Na de reeds aangekondigde Mark Lanegan Band, Tourist LeMC en The Van Jets, breidt M-idzomer de affiche uit met Jasper Steverlinck, TaxiWars, Low en Willow (Zacht).

M-idzomer

Van donderdag 28 juli t.e.m. zondag 31 juli pakt het multidisciplinaire festival weer uit met een straf programma in en rond het museum. Vandaag breiden we onze affiche uit met bands die tijdens M-idzomer hun songs komen laten weerklinken.

Muziek in de tuin
Nieuwe artiesten: Tom Barman’s jazzproject TaxiWars op vrijdag, het Amerikaanse gitaartrio Low op zaterdag en Jasper Steverlinck op zondag.

Dat Tom Barman een jazzliefhebber is, was al duidelijk toen hij twee compilatiealbums samenstelde uit de catalogi van Blue Note en Impulse! Het was niet verbazingwekkend toen hij in de zomer van 2014 met zijn eigen jazzproject TaxiWars op Gent Jazz geprogrammeerd stond. Het debuutalbum ‘TaxiWars’ volgde al snel en werd vol lof onthaald. TaxiWars is kort, puntig en direct: Beschouw hun muziek gerust als hardcore jazz met een punky benadering.

Met Low is het altijd raak. De muziek van het Amerikaanse gitaartrio typeerde zich oorspronkelijk als slowcore, maar hoort vandaag ook thuis bij indierock en dreampop. Afgelopen september brachten ze hun elfde studioalbum ‘Ones and Sixes’ uit. Niemand minder dan BJ Burton, die eerder al albums producete voor Poliça en The Tallest Man On Earth, bevond zich achter de knoppen tijdens de maak van het album.

Jasper Steverlinck is helemaal terug met de single ‘Things That I Should Have Done’, de voorloper van zijn nieuwe soloplaat. We kennen Steverlinck steevast als zanger en gitarist van de Gentse band Arid, die in 2002 zijn eigen weg insloeg. Na een muzikale pauze, is de zanger helemaal klaar om het podium terug te betreden met full-band. Voor de nieuwe plaat werkte hij samen met Jake Gosling, de producer van Ed Sheeran, Paloma Faith en The Libertines. Met zijn eerste single toont Jasper zich meteen op zijn rauwst en meest soulful tot nu toe.

In het museum

Expo, dans, performance en woord maken allemaal deel uit van het multidisciplinaire karakter van M-idzomer. Niet enkel in de tuin, maar ook in het museum is er plaats voor een streepje muziek. Op donderdag 28 juli laat Willow zich van zijn zachte kant zien met de nieuwe EP ‘Zacht’. De band is gekend van hun springerige indie pop-rock hits ‘Danger’, ‘Sweater’ en ‘Remedy’ waarmee ze al heel wat festivals hebben afgeschuimd. Nu gooien de Leuvense heren het over een andere boeg. De nieuwe EP vol subtiele popmuziek bestaat uit 4 herinterpretaties van hun bekende songs en één nieuw nummer, een cover van Billy Bragg’s ‘A New England’.Meer namen en de namen voor de expo’s en performances houden we nog even als verrassing.

Ticketverkoop
Tickets voor ons festival zijn te koop via www.m-idzomer.be. Een dagticket voor donderdag kost €25, voor vrijdag €30, voor zaterdag €35 en voor zondag €25. Een combiticket voor de vier dagen kost €100.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.