Lezing Peter Adriaenssens: Palestijnse kinderen achter tralies

Dinsdag 24 mei organiseren de Leuvense Actiegroep Palestina en Palestina Solidariteit in de aula Pieter De Somer een infoavond over Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenissen, met als gast prof. dr. Peter Adriaenssens.

Duizenden Palestijnse kinderen werden de voorbije jaren gearresteerd, ondervraagd en opgesloten in Israëlische gevangenissen. Het gros van de arrestaties gebeurt ‘s nachts. Met groot militair vertoon worden de kinderen van hun bed gelicht en zonder uitleg weggevoerd. In bijna alle gevallen worden ze geblinddoekt en worden hun handen op hun rug gebonden met een snijdend plastic bandje dat strak wordt aangetrokken.

“Nadat de soldaten mijn identiteit hadden gecontroleerd, greep een van hen mij vast en bond mijn handen op mijn rug met twee sets plastic boeien die hij aansnoerde. Ze hielden mij geboeid tot 10 u ’s ochtends” [19 uren]
Abdullah E. (15) – gearresteerd op 12 september 2011 in Hebron

Zowel bij de arrestatie, de overplaatsing, de ondervraging als de opsluiting, worden de rechten van de kinderen geschonden. Fysiek en verbaal geweld, vernedering, bedreiging en eenzame opsluiting behoren tot de middelen die Israël inzet om Palestijnse kinderen tot een bekentenis te dwingen.

Over de gevolgen van zo’n ervaring voor de ontwikkeling van het kind zal professor dr. Peter Adriaenssens een lezing geven. Na de pauze is er tijd voor vragen uit de zaal.

Voor de lezing, tijdens de pauze en na afloop van de vragenronde kan je in de foyer van de aula terecht voor een (h)eerlijk drankje, een fototentoonstelling en een marktje met stands van solidariteitsorganisaties.

Praktisch
dinsdag 24 mei 2016
deuren: 19u30 – aanvang lezing: 20u
aula Pieter De Somer, Charles Deberiotstraat 24, 3000 Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.