Bretoense Hoeve

Het restaurant BRETOENSE HOEVE is gevestigd op de Tiensesteenweg 342, Heverlee, in een groot herenhuis met een aangenaam en sfeervol interieur, twee feestzalen, een mooi terras, een stukje tuin en een grote parking. Het restaurant is al veertig jaar in handen van dezelfde familie.

Alle ingrediënten zijn er aanwezig om onder vrienden samen rustig te genieten.

Op het – die dag – zonovergoten terras “aperitiefden” wij met bubbels en enkele proevertjes, zoals: hapje met puree van kikkererwten, toastje met mousse van ganzenlever, aspergesoepje en een stukje gekruide vis.

Aan tafel werden we verrast met een carpaccio van Wagyu-rund met wat mesclunsla, een paar appelkappers en kruidenkaas.

2016-05-12 12.40.41

Het was mijn eerste kennismaking met dat – blijkbaar zeer dure vlees – waarover allerlei wilde verhalen de ronde doen, als zouden die runderen gemasseerd worden, bier drinken, klassieke muziek beluisteren en (sic!) een paar duizend Euro de kilo kosten. Echter, Wikipedia zet ons terug met twee voeten op de grond: dat vlees komt inderdaad oorspronkelijk uit Japan, maar tegenwoordig zijn er ook fokkerijen in Europa. Toch blijft het iets speciaals. Het heeft een eigen, typische smaak en ook de witte dooradering is iets wat je bij ander carpaccio’s maar zelden ziet.

Als tussengerecht kwam er gebakken zeebaars op tafel, geserveerd in een diep bord met een bisque van grijze garnalen. Lekker, en de bisque wàs een bisque: je kon ze uitlepelen.

2016-05-12 13.12.08

Dan kwam het hoofdgerecht: een perfect gegrilde kalfsentrecôte met salieboter, knapperige witte en groene asperges, vergezeld van “echte” kroketjes. Een pareltje uit de klassieke Frans – Belgische keuken.

2016-05-12 14.05.29

Het aardbeiendessert met een zachte coulis, evenals de Dame Blanche, waren mooie afronders van deze heerlijke maaltijd.

Dit menu kost, inclusief de wijnen en waters: 61 €. Een goede prijs – kwaliteit verhouding.

Praktisch
Tiensesteenweg 344, 3000 Leuven
016 25 07 07
0495 89 57 46
http://www.bretoensehoeve.be/
info@bretoensehoeve.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.