Novecento 2016: klassiekers, onvolprezen meesterwerken & eregast

Novecento neemt jaarlijks een frisse duik in het ontzaglijk rijke repertoire van de muziek van de 20e-eeuw. Met aandacht voor enkele jonge ‘klassiekers’, zoals bijvoorbeeld Arnold Schönbergs Pierrot Lunaire, Sergej Prokofjevs Oorlogssonates of Olivier Messiaens Quatuor pour la fin du temps.

Nog belangrijker is de ambitie om enkele onvolprezen meesterwerken aan de vergetelheid te onttrekken. In 2016 staan onbekende parels op het programma van Bohuslav Martinů, George Crumb, Peter Eötvös, Pavel Haas, Karlheinz Stockhausen, Michael Gordon, Kazuo Fukushima en Steve Reich.

Eregast is de Nederlandse musicus Reinbert de Leeuw. Hij ontvangt op 4 oktober een eredoctoraat van de KU Leuven. Als geen ander vertegenwoordigt hij het Novecento-credo: het volle geloof in de communicatieve kracht van de muziek van de 20e eeuw.

Op woensdag 8 juni 2016, 16u of 20u vindt de presentatie van het Novecento-programma 2016 plaats in het Radiohuis Leuven. Iedereen is welkom! Curator Pieter Bergé neemt publiek en pers op sleeptouw tijdens een blitz-bezoek aan de elf concerten. Met tekst, beeld en klank geeft hij een inkijkje in de gespeelde werken, het achterliggende concept en de keuze van de uitvoerders.

Praktisch
26 september tot 25 oktober 2016
Start ticketverkoop: 11 juni 2016

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.