De langste dag in Heverlee

IMG_5446

 

IMG_5447

Wie de langste dag in Leuven mist, heeft altijd nog een herkansing op zondag in Heverlee. Het handelaarsverbond Heverlee organiseert dan traditiegetrouw een brocante, braderij en feestmarkt, waarvoor de Naamsesteenweg wordt afgesloten.

Onze agenda had andere afspraken dit weekend maar toen we het midden van de middag, midden een fikse bui, terug thuis kwamen wilden we wel nog een kijkje gaan nemen.   De zon kwam toch even piepen dus trokken we richting Naamsesteenweg. Ik bereidde me voor op een doodse boel gezien het weer toch niet zo denderend was, maar hierin was ik fout.

Ter hoogte van café de Phare klonk al vrolijke muziek en waren er warempel zelfs mensen aan het dansen naast de drukke feesttent.  Langs de hele steenweg kuierden veel gezinnen langs de verschillende kraampjes met uitgestalde waren of langs enkele van de food trucks.  Het Wit-Gele kruis leek even een hamburgerkraam uit te baten aan het station, maar schijn bedriegt dan toch.

Het Arenbergplein was jammer genoeg wat leeg als je naar het einde van de dag komt en de markt al lang verdwenen is ondanks een muziektent en een trampolinestand. Misschien kan die beschikbare ruimte de organisatie nog inspireren volgend jaar.

 

IMG_5445 IMG_5450

In elk geval was het een leuk uitstapje en genoten we op het einde nog van een kort optreden van de Joarzangers.   Om half 6 deden de dreigende wolken ons echter wel weer inpakken en naar huis vertrekken.

IMG_5458 IMG_5470 IMG_5471

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.