“Het Tafelrond” wordt nu vrijdag geopend met een klank- en lichtspektakel

Het gebouw “Het Tafelrond” wordt officieel in gebruik genomen nu vrijdag 1 juli.

Er wordt deze dagen nog flink gewerkt om stellingen en afsluitingen te verwijderen en alles in gereedheid te brengen voor de feestelijke inhuldiging.

2016-06-28 Foto 1

Het prachtig gerestaureerde gebouw wordt nu vrijdagavond in de kijker geplaatst met een klank- en lichtspektakel.
Er zullen twee voorstellingen zijn: eentje om 22u45 en eentje om 23u30.

2016-06-28 Foto 2
Bijna klaar!

“De voorlopige bescherming als stadsgezicht en de prachtige renovatie van Het Tafelrond zijn redenen genoeg om deze iconische gebeurtenissen met enige grandeur in de belangstelling te brengen. Het gebouw en zijn rijke geschiedenis zullen door middel van lichtprojectie en mappingtechnieken aangevuld met allerlei speciale effecten, letterlijk met een knal onder de aandacht worden gebracht”, zegt schepen Dirk Vansina. “De vier levens van Het Tafelrond komen in de projectie aan bod. Aan de hand van livemuziek zullen de verschillende tijdsperiodes geëvoceerd worden.

“Om de opening extra feestelijk te maken trakteert de stad tijdens de voorstellingen op een drankje. Iedereen is uitgenodigd om dit belangrijke moment voor Leuven mee te maken.”, aldus nog schepen Vansina.

En wat valt nu op?

Het wit-witte Tafelrond steekt af tegen het “wit-geweest” stadhuis.
Maar binnen een goed jaar zie je het verschil bijna niet meer. Kijk maar naar het Petrusbeeld dat de zij-ingang van de Sint-Pieterskerk siert…

2016-06-28 Foto 3

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.