Familiebar in het stadspark

Vorig weekend kregen we eindelijk wat zomerweer voorgeschoteld, net op tijd want de Familiebar in het Sint-Donatuspark ging zaterdag open.  Het stadspark, sinds deze zomer met een extra natuurlijk meertje,  is ook dit jaar weer de place to be om met het gezin en met wat vrienden te chillen tijdens de zomer tot en met 14 augustus.

Verspreid over het park vind je bankjes, hoge en lage tafeltjes, parasols, kinderspeeltuigen, planten, … We kwamen op zondag even genieten in de vooravond wanneer de workshops en activiteiten die elke dag georganiseerd worden al voorbij waren, maar dat lieten we niet aan ons hartje komen. De DJ van de dag zorgde voor passende muziek bij een luie gezellige zomeravond  en we genoten met vrienden van een drankje en van super lekkere frietjes van De Frieterij, de foodtruck die er die avond was.  De bar biedt een mooi gamma (streek)biertjes, wijntjes, alcoholvrije coctails en andere verfrissende drankjes aan. Die frietjes smaakten overigens naar meer maar tot onze verbijstering was de foodtruck al aan het opruimen om 18u30 en verdween die wat later, zodat we letterlijk op onze avondhonger bleven zitten. Toch een beetje vreemd dat een foodtruck zo vroeg al vertrekt terwijl Familiebar nog doorging tot 22u?!?

Nieuw is dit jaar dat de Familie pop-up bar ook doorgaat op weekdagen deze zomer, met uitzondering van maandagen. Op elke dag wordt er iets leuks voorzien: percussieworkshops, yoga, schilderkunst en goochelaars tot DJ’s die laid-back achtergronddeuntjes draaien (op vrijdag/ zaterdag/ zondag na 18u). De activiteiten zijn vooral op weekdagen sterk gericht om gezinnen met kinderen. Ze zullen ook zoveel mogelijk afgestemd worden op de andere programma’s in de stad, bijvoorbeeld wanneer er in de museumtuin iets te gebeuren valt.  In het weekend installeren een foodtruck en een desserttruck zich in het park: de lijst van wie wanneer komt vind je hier. De toegang tot het park, de pop-up familiebar en de workshops is gratis.  Super vinden wij dat, dus ons zal je er zeker nog terugzien deze zomer.

Hopelijk werken de weergoden mee want gisterenavond werd Familiebar uitzonderlijk door het aangekondigde weer geannuleerd.  We raden alle geïnteresseerden dan ook aan om de Facebook pagina van Het Groot Verlof te liken zodat je op de hoogte blijft van aankondigingen en updates.

En stel dat het dit weekend te druk wordt in het stadspark: op zondag kan je ook allemaal terecht voor Piknik Musik aan het Arenberg kasteel. Dilemma’s dilemma’s met zoveel parklife tijdens ons Groot Verlof :).

IMG_3324

 

IMG_3325

 

 

IMG_3341  

 

IMG_3326

 

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.