Vlaamse gemeenschap subsidieert tentoonstelling ‘Op zoek naar Utopia’

Van donderdag 20 oktober 2016 tot en met dinsdag 17 januari 2017 vindt de toptentoonstelling Op zoek naar Utopia plaats in M – Museum Leuven. Deze tentoonstelling kadert in het culturele stadsfestival 500 jaar Utopia naar aanleiding van de 500ste verjaardag van de druk van Utopia van Thomas More in Leuven.

Organisator van het project, de vzw KU[N]ST Leuven, ontvangt in het kader van het Impulsprogramma Vlaamse Meesters (Toerisme Vlaanderen) een subsidie van 770.000 euro voor de realisatie van deze tentoonstelling. Dit heeft Ben Weyts, Vlaams Minister van Toerisme, vandaag bekend gemaakt.

‘We zien deze subsidie als een erkenning van de bijzondere inhoudelijke kwaliteit van de tentoonstelling. Curator Jan Van der Stock (KU Leuven) slaagde er in om meer dan 80 topstukken uit musea en privécollecties van over de hele wereld samen te brengen’ verklaart co-voorzitter van KU[N]ST Leuven en schepen van cultuur, Denise Vandevoort.

‘De tentoonstelling heeft internationale uitstraling en het potentieel om buitenlandse bezoekers aan te trekken. Daar willen we als stad volop mee uitpakken’, zegt Dirk Vansina, schepen van Toerisme. ‘Toerisme Leuven coördineert de internationale promotie in zeer nauwe samenwerking met Toerisme Vlaanderen en KU[N]ST Leuven. Zo werd het project al voorgesteld in Parijs, Londen en Berlijn. En de interesse is groot. Niet in het minst omwille van de hoge actualiteitswaarde van het onderwerp. Er worden rondleidingen uitgewerkt waarmee je op eigen houtje aan de hand van een app, of met een gids het Leuven uit de tijd van Thomas More ontdekt. Op 18 oktober nodigen we de internationale pers uit om de tentoonstelling en de stad te bezoeken. De nationale persconferentie vindt plaats op 19 oktober. We plannen ook consumentenacties in samenwerking met belangrijke partners als Connaissance des Arts (Frankrijk), NRC-Handelsblad (Nederland) en The Guardian en The Telegraph (UK).’

Op zoek naar Utopia belooft de meest spraakmakende tentoonstelling in Vlaanderen te worden dit najaar. ‘De respons is groot, we raden bezoekers aan om op voorhand tickets te reserveren via www.utopialeuven.be‘ besluit Denise Vandevoort.

500 jaar Utopia is een initiatief van KU[N]ST Leuven, het samenwerkingsverband van de stad en de KU Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.