Recordeditie voor Hapje-Tapje
Met meer dan 60.000 bezoekers kende de culinaire hoogdag van Het Groot verlof een recordeditie.
Vanaf de start om 12 uur was het al op de koppen lopen op het culinaire parcours (Muntstraat, Hogeschoolplein en beneden-Tiensestraat). Ook op de Grote Markt waar de Grand Place Gourmande voor het eerst werd georganiseerd was het al snel gezellig druk. In de late namiddag waren een heel aantal van de klassezaken, die er samen hun gerechten presenteerden onder een Perfect Sky, al uitverkocht. Een bewijs dat dit nieuwe concept fel gesmaakt werd door het talrijk opgekomen publiek.
Ook de uitbreiding van het culinaire parcours met de beneden-Tiensestraat viel in de smaak. Niet alleen de doorstroming op het parcours was daardoor beter, het aanbod van de zaken daar was duidelijk ook een meerwaarde voor Hapje-Tapje.
Kortom Leuven genoot. Hapje-Tapje, het culinaire luik van Het Groot Verlof, kende een absolute recordeditie.
Prijzen
De prijs voor het beste gerecht ging naar Essenciel, met op 2 Officina Clandestina en op 3 Baracca.
Beste prijs/kwaliteit naar Traiteur Kokoon, zilver naar Savoye, brons naar La Divina Commedia.
De prijs voor de mooiste stand ging naar La Divina Commedia, runners up waren Troubadour en Koutoubiya.
De Persprijs was voor Baracca.
De Barmannenrace algemeen werd gewonnen door Samuel Deslegte (Bar Vista). Beste barvrouw werd Julie Vandermotte (Delper), beste cafébaas Kristof Van Camp (Villa Artois).
Geschreven door Carolien Coenen en gepost op 8 augustus 2016 onder Eten en drinken. Deze post werd getagd met hapje tapje. Comments Off on Recordeditie voor Hapje-Tapje op dit artikel.Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.