Recordeditie voor Hapje-Tapje

Met meer dan 60.000 bezoekers kende de culinaire hoogdag van Het Groot verlof een recordeditie.

Vanaf de start om 12 uur was het al op de koppen lopen op het culinaire parcours (Muntstraat, Hogeschoolplein en beneden-Tiensestraat). Ook op de Grote Markt waar de Grand Place Gourmande voor het eerst werd georganiseerd was het al snel gezellig druk. In de late namiddag waren een heel aantal van de klassezaken, die er samen hun gerechten presenteerden onder een Perfect Sky, al uitverkocht. Een bewijs dat dit nieuwe concept fel gesmaakt werd door het talrijk opgekomen publiek.

Ook de uitbreiding van het culinaire parcours met de beneden-Tiensestraat viel in de smaak. Niet alleen de doorstroming op het parcours was daardoor beter, het aanbod van de zaken daar was duidelijk ook een meerwaarde voor Hapje-Tapje.

Kortom Leuven genoot. Hapje-Tapje, het culinaire luik van Het Groot Verlof,  kende een absolute recordeditie.

IMG_0974

IMG_0982

IMG_0983

IMG_0985

IMG_0987

IMG_0991

Prijzen
De prijs voor het beste gerecht ging naar Essenciel, met op 2 Officina Clandestina en op 3 Baracca.
Beste prijs/kwaliteit naar Traiteur Kokoon, zilver naar Savoye, brons naar La Divina Commedia.
De prijs voor de mooiste stand ging naar La Divina Commedia, runners up waren Troubadour en Koutoubiya.
De Persprijs was voor Baracca.

De Barmannenrace algemeen werd gewonnen door Samuel Deslegte (Bar Vista). Beste barvrouw werd Julie Vandermotte (Delper), beste cafébaas Kristof Van Camp (Villa Artois).

Bookmark and Share

Post een reactie