Doremy

Wat enkele jaren geleden begon met het occasioneel onthalen van binnen- en buitenlandse artiesten voor huiskamerconcerten in de vroegere ciné Roxy in Wijgmaal is dit jaar uitgegroeid tot een heus huiskamerfestival. Negen Wijgmaalse huiskamers zetten op zondag 11 september hun voordeur open voor een artiest die twee maal een veertigtal minuten zal optreden.
Maar zo zou het natuurlijk te eenvoudig zijn, om de samenhang van de Wijgmaalse bevolking (met dank aan het stijfsel van Remy), en vooral de schat aan Wijgmaals talent te onderstrepen opteerden de organisatoren om te kiezen voor artiesten met wortels -of minstens een kruin- in de mooiste deelgemeente van Leuven.

Niet alle namen op de affiche zullen je bekend in de oren klinken, maar laat dat net de charme van een huiskamerconcert zijn, in een intiem kader leer je een artiest kennen zoals nergens anders. En als je Frimout, of Luka over enkele jaren op de radio hoort kan je nog trots rondvertellen dat je ooit nog in een Wijgmaalse huiskamer het zweet van hun muzikale passie kon opsnuiven. Daar hebben de 56 pukkelpopgangers die nog steeds stoefen dat ze Nirvana ooit nog live zagen geen antwoord op!

Doremy: op elf september, acht muzikale optredens, en het slotoptreden met cabaret van Beersmans en Monserrez.
Met de de steun van “Kom op voor je Wijk” van de stad Leuven. Een organisatie van Lotte, Danny, Goya, Maarten en Peter
Alleinfo, groepen en uurschema op www.do-remy.be of op de Facebookpagina
Alle huiskamers liggen op wandelafstand, en de optredens starten om 14, 15, 16 en 17 uur, met het slotoptreden om 18 uur kan je dus tot vijf optredens bijwonen.
Inkom is drie Euro per optreden, kinderen onder de 12 luisteren gratis mee.

Doremy
Foto: Frimout en Koen Monserrez tijdens de persvoorstelling in de vroegere ciné Roxy, nu de huiskamer voor het slotoptreden

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.