Tafelrond op de Grote Markt

We hadden al lang uitgekeken naar de opening van dit gloednieuwe restaurant in het hartje van Leuven. Toen het in september dan eindelijk zo ver was, waren we er als de kippen bij om een reservatie vast te krijgen. Tot eind september kan je er immers genieten van een degustatiemenu voor de ronde prijs van 75 euro, aperitief, wijnen, water en koffie inbegrepen. Zo’n buitenkansje mochten we niet aan ons voorbij laten gaan.

En jawel, het werd een fantastische culinaire avond. Het interieur in het schitterende gerenoveerde Tafelrond is tot in de puntjes afgewerkt. Grote glazen ramen bieden enerzijds uitzicht op de gezellige binnentuin en anderszijds een inkijk in de moderne open keuken waar we de koks aan het werk zagen. En ik was bijzonder gecharmeerd door de prachtige glazen van Federico de Majo. De waterglazen waren voorzien van een gekleurde bol in het midden waardoor het personeel kon zien of je plat dan wel bruisend water dronk. Toffe én praktische vondst. De onderleggers en de servetten waren beide voorzien van het logo van Tafelrond. Kleine details die de ervaring helemaal af maakten.

IMG_1257

We startten met een heerlijk glaasje crèmant, ons met veel enthousiasme voorgesteld door sommelier David Aerts die we nog kenden van restaurant Luzine en restaurant Zappaz. Wat betreft de wijnen moesten we ons alvast geen zorgen maken.

Het personeel was mooi uitgedost met geruite bretellen en voor de mannelijke obers een bijpassend strikje. Heel stijlvol. Iedereen deed ook erg zijn best om het ons naar de zin te maken.

Wij startten onze maaltijd met grissini en een humus dipsausje versierd met waterkers. Lekker, maar een beetje onpraktisch om te eten. Vervolgens kregen we nog een zalmhapje en een toastje als appetizer alvorens te beginnen met het echte werk.

IMG_1255

IMG_1258

IMG_1261

Dit passeerde er op onze borden:

  • bonito & oester vichyoise met tomaat – avruga – lamsoor – limoen
    IMG_1262
  • roodbaars & venkel met schaal & schelp – piment – citroen – paprika
    IMG_1266
  • zwartpootkip & ganzenlever met zandwortel – girolle – roskoff – spelt
    IMG_1270
  • framboos & sakura met cassis – schapenkaas – sesam – guanaja
    IMG_1273

Elk gerecht was tot in de puntjes verzorgd, goed gebalanceerd qua smaken en schitterend gepresenteerd. Het is duidelijk dat het Tafelrond met deze keuken in dit kader op een ster mikt.

Bij de koffie/thee kregen we nog enkele heerlijke zoetigheden. Hoewel we ons best deden, kregen we niet alles meer op. Een topmaaltijd!

IMG_1276

Enige minpuntje: we moesten vrij lang wachten vooraleer we konden betalen. Een beginnersfoutje, wellicht.

Praktisch
Tafelrond
Grote Markt 5, 3000 Leuven
016 22 75 54
http://www.tafelrond.com/
https://www.facebook.com/tafelrond/

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Tafelrond op de Grote Markt”

Audoor
(on juni 21st, 2017 at 11:03)

Ik moet die mensen bij jullie afzetten voor een feest morgen om 12 uur, waar is daar is parking