Bezoek aan CERA NIEUWBOUW in stadscentrum

“Leven in Leuven” kreeg als één van de eerste de gelegenheid om, in hartje Leuven, het toekomstige hoofdkantoor van de coöperatie CERA te bezoeken.
Een groot gedeelte van het pand bood vroeger onderdak aan de Vlaamse Leergangen en later aan de stadsdiensten. De schikking van de ruimtes liet niet toe het gebouw te behouden en er verder nuttig gebruik van te maken.

1.

CERA was geïnteresseerd in de aankoop omdat het zo een brug kon leggen tussen het verleden en de toekomst. Wat vanaf 1913 onderdak bood aan de eerste Volksbank van Leuven, wordt in 2017 een site met een nieuwbouw op de plaats van het vroegere Huis der Vlaamse Leergangen in de Boekhandelstraat, het gerestaureerde hotel d’Eynatten in de Eikstraat en het Helleputte-gebouw In de Muntstraat. Samen goed voor een aankoopbedrag van 5,5 miljoen Euro.
CERA neemt op het einde van 2017 haar intrek in dit nieuwe hoofdkantoor, dat werk zal bieden aan 45 personen. Het zal dan circa 14 miljoen gekost hebben en hoofdzakelijk dienen als beslissingscentrum, evenals voor de contacten met de meer dan 400.000 vennoten.

2.

Het gebouw oogt onmiskenbaar modern tussen de aanpalende eeuwenoude gebouwen (Stadhuis, Tafel-rond,,..). Dat het concept toch goedgekeurd werd is te danken aan de Antwerpse architect Pol Robberechts die met zijn plan de stad Leuven, de dienst Erfgoed, urbanisatie en al wie daar mee over te beslissen had, wist te overtuigen dat zijn aanpak perfect zou passen in de “historische” omgeving.

5b. trappenkern + patio

5. kantoorzone

Binnenin komt een groene zone met bomen van een zekere omvang, evenals een daktuin.
Flink wat glas moet zorgen voor het contact met de buitenwereld, wat het imago van openheid moet versterken.

7.

Muren en zolderingen zijn in zichtbeton en twee daken worden afgewerkt met een lamellenstructuur.

8. lamellen dak Helleputtegebouw

Voor geïnteresseerden worden bezoeken pas voorzien in de loop van 2017.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Bezoek aan CERA NIEUWBOUW in stadscentrum”

BOOGAERTS PETER
(on december 15th, 2016 at 17:34)

Proficiat met uw prachtig gebouw, ik ben verheugd met de realisatie van dit prachtige en moderne gebouw en waarvan ik met mijn aandelen dus ook een beetje mede eigenaar ben.

 

Post een reactie