Leuvense jongeren vertellen hun verhaal met nieuwe media

Eén stad, gevuld met zeer diverse jongeren, plekken en verhalen. Dat was de insteek van ‘Digital Storytelling@Leuven’. Want het ene Leuven is het andere niet. Jonge Leuvenaars met en zonder migratie-achtergrond gingen samen aan de slag met verschillende soorten nieuwe mediatechnieken. Hun persoonlijke verhalen zijn vanaf woensdag 23 november te ontdekken in de Bib Leuven.

dst

‘Digital Storytelling@Leuven’ bracht jongeren tussen 15 en 18 jaar met een verschillende achtergrond samen. Sommigen verblijven als minderjarige vluchteling in Leuven of zijn sinds enkele jaren naar Leuven geëmigreerd, anderen zijn geboren en getogen Leuvenaar. Een boeiende combinatie die unieke ontmoetingen en verhalen oplevert. Aan de hand van digitale workshops kregen ze tools aangereikt om hun verhaal vorm te geven en leerden de jongeren elkaars achtergrond beter kennen.

“Het werkt verbindend om samen een nieuwe techniek te ontdekken, zoals het besturen van een drone. De jongeren leren niet alleen de werking van een drone, ze leren elkaar tegelijkertijd ook beter kennen.”
(Charlotte Schreuer, mediacoach Link in de Kabel)

‘Digital Storytelling@Leuven’ bestond uit twee digitale workshops in oktober en een unieke film 4-daagse tijdens de herfstvakantie waarin de jongeren verschillende digitale methodes uittestten, zoals filmen met drones, 360° video, StopMotion, smartphonefotografie,…
Creatieve ideeën en persoonlijke ervaringen werden tijdens ‘Digital Storytelling@Leuven’ tot digital stories omgetoverd. Iedere jongere gaf vorm aan zijn eigen persoonlijk verhaal dat vanaf 23 november in de Bib Leuven vertoond wordt. Het doel: de blik verruimen en de Leuvense jongeren van vandaag beter leren kennen. Niet met woorden, maar met veelzeggende beelden.

De resultaten van dit project tonen de jonge makers graag zelf. Vanaf woensdag 23 november tot na de kerstvakantie worden de digital stories tentoongesteld in de Bib Leuven. Op woensdag 23 november om 14u nodigen de jongeren iedereen daar uit om in avant-première een kijkje te komen nemen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.