Jan Van der Stock en Tangram winnen cultuurprijzen

De Leuvense cultuursector verzamelde afgelopen vrijdag massaal voor de tweede Staten-Generaal Cultuur om plannen te smeden voor de culturele toekomst van Leuven. Aan het einde van de avond reikte schepen van cultuur Denise Vandevoort de Leuvense Cultuurprijzen uit: Tangram ging aan de haal met de Prijs voor Beloftevol Talent, prof. dr. Jan Van der Stock (curator Op zoek naar Utopia) sleepte de Prijs voor Culturele Verdienste in de wacht.

Met meer dan 250 waren ze, de Leuvense culturele actoren. Ze kwamen voor het tweede jaar op rij samen om te praten, plannen te smeden en te horen wat leeft in de stad op vlak van cultuur. Het thema was dit jaar ‘Ruimte voor cultuur’ in de brede betekenis: fysieke ruimte voor cultuur maar ook mentale ruimte en het creëren van een ideaal klimaat om cultuurbeleving en cultuurproductie mogelijk te maken.

Nieuw dit jaar waren enkele artistieke en culturele interventies in de hele schouwburg: kunstenaars die in Cas-co aan aan de slag zijn, toonden hun werk, SLAC tekende present, Luca drama zond zonen en dochters uit … Daarnaast presenteerde de cultuurraad en de erfgoedsector de landschapstekeningen van hun veld.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.