Cinema ZED breidt uit!

Eindelijk is het zover: op woensdag 11 januari 2017 opent Cinema ZED twee nieuwe zalen op de Vesaliussite, in het centrum van Leuven! Cinema ZED zal dan over drie zalen beschikken op twee locaties: Cinema ZED-Vesalius en Cinema ZED-STUK. De zalen in ZED-Vesalius tellen 150 en 70 zitjes. Er zullen dagelijks 6 à 10 vertoningen zijn, het hele jaar door, ook tijdens de zomermaanden. In ZED-STUK (96 zitjes) zijn er van eind september tot en eind mei 2 vertoningen per dag (17u30 en 20u00).

De filmprogrammatie blijft op-en-top Cinema ZED: een gevarieerd maandprogramma met een focus op nieuwe releases, aangevuld met een divers aanbod van documentaire films, jeugdfilms, wereldcinema, filmklassiekers en kortfilmcompilaties en geregeld onderbroken door festivals en evenementen. Meer ZEDzalen betekent meer films, maar vooral meer ruimte voor die films. Films zullen dus langer en vaker kunnen vertoond worden in ZED. En ook in de nieuwe zalen staat ZED voor pure cinema: geen reclame, geen pauze, geen popcorn.

De opening van ZED-Vesalius wordt gevierd met een filmprogramma op maat van dit gloednieuwe complex: een week lang kan je genieten van uitsluitend exclusieve avant-premières. De publieke openingsweek-programmatie start op 12 januari.

Met de nieuwe zalen doen ook nieuwe ticketprijzen hun intrede: basisprijs is € 8.5, reductietarief wordt € 7. Voor een ZESxZED-kaart betaal je € 42. De huidige ZESXZED-kaarten, zowel in print als digitaal, blijven geldig voor alle zalen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.