Libanees restaurant Karamna

Een gloednieuw Libanees restaurant op de Oude Markt! Toen ik het Social Deal aanbod voor een viergangenmaaltijd zag passeren, moest ik niet lang twijfelen. Ik ben altijd al een fan van de Libanese keuken geweest en nieuw restaurantaanbod in Leuven ontdekken, is één van mijn hobby’s. ;)

Karamna is een klein restaurantje met plek voor net geen twintig personen. De inrichting is sober en licht gehouden, opgefleurd met mooie foto’s van Libanon. Je kan recht in de keuken achteraan het pand kijken, wat altijd een gevoel van vertrouwen geeft. We kregen een gezellig tafeltje toegewezen en wierpen pro forma een blik op de menukaart. Karamna is niet enkel een restaurant, je kan hier ook terecht voor een Libanees broodje of take-away en ze leveren zelfs aan huis.

De kaart is vrij uitgebreid, met een mooi aanbod aan typisch Libanese gerechten. Ook leuk: de veertig feiten over Libanon op het einde van de menukaart. Altijd fijn om iets bij te leren. Het is duidelijk dat de uitbaters trots zijn op hun afkomst. Het aanbod aan alcoholische dranken is echter beperkt: slechts de keuze uit één witte of rode wijn (per glas) en een drietal biertjes. Niet op de kaart, maar wel aangeboden door de vriendelijke dame die ons bediende: Libanees bier en raki.

Onze dienster was erg vriendelijk en behulpzaam, maar sprak enkel Engels. Ze nam echt de moeite om de gerechten uitgebreid toe te lichten en meer uitleg te geven indien nodig. Ik merkte dat aan de tafels rondom mij veel mensen zaten voor wie dit de eerste kennismaking met de Libanese keuken was, dus een woordje uitleg was voor hen zeker op zijn plaats.

En het eten zelf? Dat was uitstekend! De eerste gang bestond uit een mooi staaltje van koude voorgerechten: tabbouleh, hummus, moutabbal, loubyeh,… Vergezeld van Libanees plat brood. De tweede gang bracht ons bij de warme voorgerechten: iets minder mijn smaak, maar ook lekker. Als hoofgerecht had ik de gegrilde scampi genomen en mijn vriend de mixed grill. Beide gerechten waren lekker, maar minder bijzonder dan de voorgerechten. Ik was wel gecharmeerd door de pikant gekruide, in blokjes gesneden patatjes bij mijn gerecht.

Het dessert, een rijstpapachtige bereiding met kaneel en kokos (moghli), was niet echt mijn ding, maar da’s een kwestie van smaak. De Karamna thee daarentegen was zo lekker dat ik me nog een tweede kannetje bestelde.

Misschien nog een tip voor de restaurantuitbaters: voorzie een plekje om de jassen weg te hangen. Na een wandeling door de regen is het niet zo leuk om met je rug tegen een natte jas te moeten zitten.

Koude voorgerechten

warme voorgerechten

gegrilde scampi

thee en Moghli

Praktisch
Oude Markt 25, 3000 Leuven
016 90 30 70
https://www.karamna.be

 

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Libanees restaurant Karamna”

Goofball
(on januari 7th, 2017 at 22:27)

joepie, een goed Libanees restaurant is altijd een aanwinst

 
josiane
(on februari 3rd, 2017 at 15:08)

we zijn er gisteren avond gaan eten.De koude en warme voorgerechten en het Libanees brood was erg lekker.Het hoofdgerecht,de mixed grill en scampi’s waren minder onze smaak.De rode wijn was erg lekker.
Het is een piepklein restaurantje en het personeel is erg vriendelijk.