Officina 500

Chefkok Gianfranco roert niet langer in de potten bij Castello Lucano. Grote fans van de kok uit Basilicata hoeven echter niet te wanhopen, je kan zijn gerechten met ingrediënten uit de streek van Basilicata voortaan proeven in de Tiensestraat.

Officina 500 is een klein restaurantje dat mijn vriend en ik eerder per toeval ontdekten via Social Deal. Er is zitgelegenheid voor zo’n 24 personen. Rode draad bij de inrichting is de befaamde Fiat 500, het charmante bolhoedje sierde zelfs onze tafel. Je kan bij Officina 500 gewoon een pizza of een pasta eten, maar wij hadden een Social Deal voucher voor een uitgebreid diner.

De eerste voorgerechtjes volgden mekaar snel op. Misschien iets té snel. Een beetje extra tijd om na te genieten van elk gerechtje zou welkom zijn. We startten de maaltijd met een heerlijke rundscarpaccio, een klassieker, maar eentje die ik altijd weet te appreciëren. Daarna volgden drie kleinere hapjes, een stukje pizza (een oneven aantal stukken, niet gemakkelijk om dat laatste stuk verdeeld te krijgen) en twee bruschetta. Niets dat er echt uitsprong, maar elke gang was lekker.

Als hoofdgerecht kregen we een aantal verschillende soorten ravioli. Deze gang sprong er voor mij uit echt door de originele smaakcombinaties. Alleen jammer dat Gianfranco vergat een lepel te brengen. Het was nogal moeilijk de heerlijke saus met een vork op te lepelen. Gelukkig merkte Gianfranco mijn geknoei op en bracht hij alsnog een lepel. Doordat hij zo druk bezig was met het bedienen van de zaal, was het ons niet gelukt eerder zijn aandacht te trekken.

Ook het dessert bestond uit een trio van Italiaanse klassiekers. Ik wist vooral de limoncello van het huis te smaken, een ideale manier om de maaltijd te beëindigen.

Naar het einde van de avond werd het een beetje fris in het restaurant. Ook een taktiek om je klanten erop attent te maken dat het tijd is om andere oorden op te zoeken. ;-)

carpaccio

appetizers

pizza

bruschetta

ravioli

desserts met limoncello

Praktisch
Tiensestraat 135, 3000 Leuven
016 75 22 72
http://www.officina500.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Officina 500”

Guy Peters
(on februari 28th, 2018 at 17:23)

Officina 500 houdt zich niet aan zijn afspraken. Geboekt via Social Deal .
Eerste keer , reservatie verzet op hun vraag ( onvoorzien vakantie ) . op nieuwe datum bij aankomst
geen anderen klanten , geen kok. Onbeleefd afgewimpeld.