150 JAAR SCHOUWBURG

Met vier reusachtige palmbomen voor de gevel van de Schouwburg is de summer vibe nu echt voelbaar in Leuven. Deze indrukwekkende bomen vormen het begin van een mediterrane tuin voor het feestweekend voor 150 jaar Schouwburg. Eind september wordt die verjaardag gevierd met een groots en gratis volksfeest!

Campagnebeeld_square

ROMEO & JULIA
Op 3 september 1867 speelt de eerste voorstelling in de dan gloednieuwe Leuvense Schouwburg: Shakespeares Romeo en Julia (in het Frans!). Op 23 en 24 september 2017 wordt die 150ste verjaardag passend gevierd met een 24 uur durende marathon.

Non stop krijg je om de 15 minuten een ‘versie’ van de beroemde balkonscène uit Romeo en Julia op het buitenbalkon aan de Bondgenotenlaan. Dat zijn 96 (!) verschillende balkonscènes, door zowel amateurs als professionals, in alle disciplines uit het 30CC-aanbod: theater, klassieke muziek, jeugdtheater, opera, jazz … kortom, het DNA als cultuurcentrum door en voor iedereen.

EN MEER
Als toeschouwer geniet je van deze balkonscènes in een pop-up groene tuin aan de Bondgenotenlaan. Deze tuin legt de Leuvense groendienst speciaal voor de gelegenheid aan. Sommige planten, zoals de vandaag geplaatste henneppalmen, verlaten slechts uiterst zelden hun vaste stekje in de oranjerie van de Kruidtuin. In de komende weken wordt de tuin nog uitgebreid met extra planten, groenzones en bloemsierkunst. Ook indoor zullen de tuiniers van de groendienst voor vele pronkstukken zorgen, helemaal passend bij het mediterrane thema.

Als toeschouwer kan je tijdens het feestweekend plaatsnemen in en tussen het groen, met een lekker hapje of drankje in de hand, om er alle 96 acts gratis te bekijken en te beluisteren.

Ondertussen is het ook feest in de Schouwburg. Op het podium is het dansen geblazen op een 24 uur durend bal populaire met onder anderen de dj’s van Radio Modern, Mensch, Erger Je Niet!, Onkruid en de lokale beroemdheid dj Eddy, gekend van de seniorenbals.

Er zullen foodtrucks zijn, een grote feestelijke verjaardagsbrunch, een zondags familieprogramma en op geregelde tijdstippen krijg je een rondleiding door de Schouwburg, met een blik voor en achter de schermen, verschillende weetjes, verhalen en een stukje geschiedenis.

Het complete programmarooster wordt eind augustus voorgesteld, maar noteer in je agenda alvast “het verjaardagsfeest van het jaar” van zaterdag 23 september (16.00 uur) tot zondag 24 september (16.00 uur).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.