Derde editie van het Habitat Festival komt eraan

Habitat Festival staat dit weekend voor zijn derde editie. Het gratis zomerfestival voor en door jongeren volgt het pad dat het voorbije jaren met succes insloeg: een divers programma van kunst, muziek en ondernemerschap. Helemaal gratis en voor niets. De tien jonge organisatoren blijven zo kiezen voor een onderscheidend en ambitieus festival dat focust op jongerencultuur in al zijn facetten. Door kritisch te kijken naar hun eigen leefwereld bouwen ze letterlijk de ideale habitat voor de Leuvense jeugd, gecreëerd door diezelfde Leuvense jeugd.

Het programma en de organisatie gaan hun finale rechte lijn in. Op zaterdag 5 augustus, van 14.00 tot 00.00 uur, is iedereen welkom in en rond Alma III in het Sportkot voor het Leuvense zomerfestival voor jongeren bij uitstek.

De muziek van morgen ontdek je er verspreid over twee podia, van funk tot house, drum ‘n’ bass, hiphop, grime & soul. Je krijgt er internationale namen en trendzettende muziekplatformen uit eigen land voorgeschoteld. De Serre is dan weer de plek voor boeiende gesprekken met een diversiteit aan interessante gasten uit creatieve sectoren. Verder zorgen vier getalenteerde, jonge kunstenaars voor interactieve performances die je als bezoeker helemaal in het festival zuigen.

IMG_2430

Muziek is maar een onderdeel van Habitat. Kunst en jong ondernemerschap krijgen een minstens even belangrijke plaats op het festival. De Leuvense jongerencultuur heeft dan ook veel meer te bieden dan enkel muzikanten en dj’s. Zo vinden de jongerenorganisatoren dat veel jonge ondernemers en kunstenaars het verdienen om ook eens op de voorgrond te treden

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.