Meeting van Mon – Kessel-Lo

Zaterdag 19 augustus ging in het Gaston Roelantsstadion de jaarlijkse internationale atletiekmeeting door, de Meeting van Mon.

Onder grote belangstelling werd er van ’s namiddags tot in de vroege avond op hoog niveau aan atletiek gedaan door atleten van over de ganse wereld. Ondanks vele afzeggingen werden er toch mooie prestaties geleverd en dit zelfs door eigen atleten zoals Tim Rummens die op de 400m horden zijn seizoensbest liep en de 40ste wereldjaarprestatie.

Iets na 17u werd de vernieuwde officieel ingehuldigd door de burgemeester en de schepen van Sport. Meneer Tobback liet het lintje doorknippen door de toekomst of door het meisje die de schaar mocht dragen.

20170819_172017

De club viert dit jaar zijn 75 jarig bestaan en ook dat ging niet opgemerkt voorbij. De mooie en lange geschiedenis van deze Leuvense atletiekclub werd verteld aan de hand van feiten maar ook aan de hand van de verschillende prachtprestaties doorheen de jaren.

Eddy Fraiture werd gehuldigd voor zijn grote verdiensten voor de club en kreeg de titel van ere-voorzitter van DCLA. Ben Broeders en Steven Taeleman werden terecht in de bloemetjes gezet voor het behalen van de Europese titel U23 in het polsstokspringen.

Ben sprong daarna nog vlot over 5m42 maar faalde 3 maal bij 5m59 wat een nieuw stadionrecord had opgeleverd.

Op de 400m horden dames zorgde Noelle Montcalm met 56”47 wel voor een nieuw stadion- en meetingrecord.

Nog een speciale vermelding voor Jacob Grobbel van DCLA die in het speerwerpen zijn persoonlijk record aanscherpte tot 62,50m en daarmee op de hoogste podiumtrede mocht plaatsnemen.

Nu zondag organiseert Daring Club Leuven Atletiek hun grote apotheose van hun jubileumjaar maar meer info vind je hierover op: https://www.daringclubleuvenatletiek.be/nieuws/nieuwsbericht/?id=6090

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.