Cum Laude

De Faculty Club is niet meer, lang leve de Cum Laude.

Bij aankomst waren we een beetje in de war: op de binnenkoer van het prachtige Groot Begijnhof was duidelijk een trouwfeest aan de gang. Zouden we ons van dag vergist hebben? Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn en konden we voorbij de feestgangers lopen naar ons tafeltje op het terras, waar onze vrienden al op ons zaten te wachten. Wat is er zaliger dan op een zomeravond buiten dineren in een prachtig historisch kader?

Ik was alleszins benieuwd naar wat het nieuwe concept te bieden zou hebben. En op dat vlak bleef ik eerlijk gezegd toch wat op mijn honger zitten. De verschillende gangen waren wel lekker, maar geen enkel gerecht dat er voor mij echt uitsprong. En bijzonder jammer dat het speenvarken te hard gebakken was. Niets van rozig meer te bekennen in het vlees. Dat zou bij een restaurant van dit niveau toch echt niet mogen. Al vond ik het bijzonder gedurfd dat als één van de gangen kalfstong geserveerd werd, een klassiek gerecht dat wat in de vergetelheid geraakt is. Ook de pikante mosseltjes waren lekker.

De bediening vond ik eerder matig. Ik had de indruk dat ze nog wat zoekende waren en de machine nog niet helemaal goed geolied was. Zo ontbrak in vele gevallen de uitleg bij de wijn. De naam en de regio kan ik zelf wel van het etiket aflezen, graag krijg ik toch net iets meer info over wat deze wijn zo bijzonder maakt en waarom net voor deze wijn bij dit gerecht gekozen werd. Gelukkig was de wijn uitstekend!

Al bij al moet ik toegeven dat ik meer verwacht had van deze avond. Misschien dat het nieuwe menu dat ondertussen op de website staat, voor een nieuw élan zorgt?

Appetizer met forel en gin tonic:
Appetizer met forel en gin tonic

Gazpacho:
gazpacho

Tomaat – burrata – basilicum:
Tomaat – burrata – basilicum

Bouchotmossel – lenteui – harissa
Bouchotmossel – lenteui – harissa

Kalfstong – verveine – nori:
Kalfstong – verveine – nori

Melkvarken – suikermaïs – chimichurri:
Melkvarken – suikermaïs – chimichurri

Rode vruchten – meringue – thee:
Rode vruchten – meringue – thee

Praktisch
Groot Begijnhof 14, 3000 Leuven
+32 16 32 95 00
info@facultyclub.be
http://www.facultyclub.be/restaurant/

Bookmark and Share

Post een reactie