De BIB Leuven en filialen vieren feest

Zaterdag 14 oktober van 10 tot 17 uur is het Feest in de Bib. De Bib Leuven en haar filialen leggen hun bezoekers die dag extra in de watten. Met een goedgevuld programma kadert het feest dit jaar volledig in het Jane Austen-thema.

“Die dag zijn er tal van leuke activiteiten voor jong en oud,” vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Alles staat in het teken van Jane Austen, die 200 jaar geleden overleed. Theatergezelschap Trivial Muffins verwelkomt je in Regency-stijl, zodat je je meteen in het 19de-eeuwse Engeland waant. Daarna is er een lezing, Engelse stijldans, parlour games, een photobooth, een verwentafel … Voor de allerkleinsten zijn er voorleessessies in het Nederlands – en voor de gelegenheid ook in het Engels – en knutseluurtjes.”

Naar jaarlijkse gewoonte houdt de Bib tijdens Feest in de Bib ook een grote boekenverkoop. Afgevoerde boeken, cd’s en dvd’s gaan voor 1 euro de deur uit. Dé uitgelezen kans om je eigen boekenkast aan te vullen.

De Vlaamse bibliotheken zetten hun gebruikers ieder jaar in oktober in de bloemetjes. In het kader daarvan organiseert de Bib Leuven Feest in de Bib. Alle gedetailleerde info is te vinden op http://bib.leuven.be/feest-in-de-bib.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.