Mykene

Op 1 november liepen we op lunchtijd door het centrum. Niet alle horeca zaken waren open maar we konden terecht in Mykene.  Deze brasserie is al jaren een vaste waarde in de Muntstraat en is 7 dagen op 7 open.

In tegenstelling wat je zou kunnen veronderstellen in de naam staat hier geen Griekse keuken op het menu maar enkele degelijke Belgische klassiekers: stoofvlees, konijn, koninginnehapje, … Ik meende me te herinneren dat de menukaart in het verleden ongelooflijk uitgebreid was, maar nu heb je een kleinere maar wisselende menu met zeer degelijke keuzemogelijkheid die toch wel de versheid en seizoensgebondenheid van de ingrediënten kan garanderen. Je vindt er vlees-, vis- en vegetarische of vegan bereidingen.

Het restaurant is veel ruimer dan je buiten zou vermoeden en biedt in de zomer zelfs een mooi terras aan. Hierdoor heb ik het restaurant nog nooit vol gezien en daardoor heb ik ook nog nooit het gevoel gehad dat het er druk was. Als je met een grote groep reserveert, krijg je mogelijk de aparte kamer vooraan zodat je samen wat apart kan zitten.

We kozen voor de BBQ spare ribs en voor de ossentong en lieten het ons smaken.

IMG_3231

IMG_3232

Er is eveneens een vrij uitgebreide kindermenu met de typische kinderkeuzes maar ook enkele klassiekers in kleine portie.  Kinderen krijgen ook een kleurplaat om in te kleuren en mogen een klein geschenkje uit een mand kiezen indien ze flink gegeten hebben (waarde en kwaliteit cfr. geschenkjes van op de kermis).

IMG_3230

Praktisch
Mykene
Muntstraat 44, 3000 Leuven
016 23 75 23
www.mykene.be
info@mykene.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.