Barba

Barba is een nieuwe zaak in Mechelsestraat, op de plek waar vroeger de Blauwe Maan was. Wie reeds eerder deze zaak bezocht, weet dat het pand vrij smal is. Veel ruimte voor een dramatisch make-over is er dan ook niet. Toch hebben de nieuwe uitbaters hun best gedaan om deze zaak een nieuwe uitstraling te geven. Ze hebben hierbij gekozen voor donkerbruine tinten in combinatie met een schitterende uitvergrote foto van de stad Leuven.

Mijn vriendinnen en ik bezochten Barba op een weekavond. Het was er niet echt druk, waardoor we zeer vlot bediend werden. De barman (mét hip houten strikje) bracht ons de heerlijkste cocktails en onze bevallige dienster serveerde onze gerechten met de glimlach. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk gecharmeerd was door de sympathieke bediening.

Elke maaltijd die met een cocktail begin heeft sowieso al een streepje voor, maar de Red Barba cocktail die ik bestelde (met vodka, lillet rouge en citroen), was zo’n succes dat ik niet anders kon dan in herhaling vallen: graag meer van ‘t zelfde! Mijn avond kon al niet meer stuk. ;-)

Omdat het lang geleden was dat we nog eens met ons vriendinnengroepje op stap geweest waren, besloten we all the way te gaan: graag voor ons de Barba viergangenmenu! En we werden niet teleurgesteld. Elke gang was een streling voor het oog en de tong. Heerlijk verfijnde kunstwerkjes met verrassende combinaties van smaken.

Het gerecht dat er voor mij bovenuit stak van de perfect gegaarde eend: zelden zo’n mals stukje eendenvlees gegeten. Alleen de chocoladetoevoeging (door de chef zelf aan onze tafel gebracht, omdat hij dit vergeten aan was toe te voegen aan ons bord) had voor mij weinig toegevoegde waarde. Extra bonuspunten trouwens voor het gepocheerde eitje: overheerlijk!

appetizer

Red Barba - vodka-lillet rouge-citroen

Carpaccio Zoetwatergarnaal-citrus-ansjovis-piment d'Espelette

Gepocheerd ei Miso-prei-ponzu saus

Eend Chocolade-pastinaak-raap-gember

Kweepeer Mascarpone-karamel-chocolade

thee

Een fijne nieuwe culinaire ontdekking! Je zal mij beslist meer zien in restaurant Barba.

Onze keuze
Carpaccio van zoetwatergarnaal met citrus, ansjovis, piment d’Espelette
Gepocheerd ei met miso, prei, ponzu saus
Eend met chocolade, pastinaak, raap, gember
Kweepeer met mascarpone, karamel, chocolade

Praktisch
Barba
Mechelsestraat 22
016 60 65 44
info@barbaleuven.be
http://www.barbaleuven.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Barba”

Sophiesfoodiefiles
(on mei 29th, 2018 at 8:56)

Dit lijkt me een leuke zaak om te gaan genieten! Wat een mooi lekker menu!
Leuke foto’s ook!

 
Charlotte
(on juni 11th, 2018 at 14:07)

We gingen bij Barba langs voor deze menu en waren zo onder de indruk dat we onze burgerlijke trouw bij hen vierden. Boekten voor ons de volledige zaal voor een heerlijke intieme lunch met de familie. Receptie met hapjes, een drie gangen menu voor een redelijke prijs. :)

Chef met passie voor zijn vak die je kan voelen doorheen het eten.

Wij blijven terug komen!