Bánh mì Ah! Quy

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een zwak heb voor noedelsoepjes. Het ideale comfort food, als je het mij vraagt. De vaststelling dat er ondertussen meerdere restaurants in Leuven zijn die deze Aziatische specialiteit serveren, doet me dan ook veel plezier.

Op zoek naar een lunchplek belandde ik zo bij Bánh mì Ah! Quy, een Vietnamese snackbar waar je broodjes, salades, gebakken rijst, noedels en natuurlijk pho, Vietnamese noedelsoep kan krijgen. Verwacht je niet aan haute cuisine bij Bánh mì, dit is een typisch Aziatisch fast food restaurant waar je snel bediend wordt en eet voor een zeer voordelige prijs.

Het interieur is bijgevolg zeer basic: simpele stoelen en tafels en beperkte decoratie. Het menu is geafficheerd op een groot krijtbord aan de muur. Toen ik er was, waren alle ramen aangedampt en was het niet mogelijk naar buiten kijken, maar na een tijdje verdween de condensatie. Het was er ook niet al te warm, waardoor ik genoodzaakt was mijn jas aan te houden. Zoals dat in een fast food restaurant gebruikelijk is, moet je zelf afruimen.

De pho smaakte echter uitstekend en dat is in een zaak als deze toch het belangrijkste.

Let op, je kan hier enkel met cash betalen.

IMG_6707

IMG_6709

IMG_6710

Praktisch
Alfons Smetsplein 4, 3000 Leuven
0479 76 74 59
ahquy.bvba@gmail.com
https://www.ah-quy.be/

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Bánh mì Ah! Quy”

Leen
(on april 10th, 2018 at 12:41)

Ik ging er al onder de middag met collega’s lunchen. 6 euro voor een grote portie, dat vindt ge op niet veel plaatsen meer. En het was ook nog eens lekker, deze eerste kennismaking met de Vietnamese keuken.

 
Sophiesfoodiefiles
(on mei 29th, 2018 at 8:59)

Op jullie aanraden ben ik er ook geweest. Ik had de BANH MI (VARKEN) sandwich genomen & de smaken waren topple! Mijn man had een Vietnamese salade genomen, ook erg lekker!

We gaan er zeker eens terug als we in Leuven zijn!