Prachtige natuur street-art aan ingang Abdij van ‘t Park

Sinds de Paasvakantie is de Geldenaaksebaan de hipste place to be voor liefhebbers en fotografen van streetart. De grijze saaie spoorwegbrug vlakbij de oprijlaan van de Abdij van ‘t Park alsook de zijgevel van de Sint-Norbertusschool ondergingen een kleurrijke transformatie.

Het Nederlandse kunstenaarscollectief Collin Van der Sluijs en Super A voerden het street-art project uit, dat de toegang tot het waardevolle historische abdijcomplex en het omliggende natuurgebied meer in de verf zet. Ook de buurtbewoners waren vragende partij voor meer kleur in hun wijk en hadden voorstellen in gediend in het project “Kom op voor je wijk”.

“Met de toeristische ontsluiting van Abdij van Park willen we deze unieke historische site uitbouwen tot een volwaardige bezienswaardigheid in samenwerking met alle partners ter plaatse”, vertelt schepen van toerisme Dirk Vansina. “Het is de bedoeling een goede verbinding te creëren tussen de abdijsite, het stadscentrum en andere belangrijke bezienswaardigheden. Deze brug moet als het ware een ‘visuele toegangspoort’ worden.”

Ook al stond instagram inmiddels al vol met mooie foto’s van deze nieuwe Leuvense kunst, toch was het afgelopen zondag 22 april de officiële inwijding van de nieuwe brug.

 

IMG_8834

IMG_8891

IMG_8892

IMG_8829

IMG_8888 IMG_8831 IMG_8832

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Prachtige natuur street-art aan ingang Abdij van ‘t Park”

Straatbeeld vzw
(on april 25th, 2018 at 19:40)

De reacties zijn tallig en overwegend super positief… Wij zijn ook heel blij! Toch, na een jaar hard werken achter de schermen om dit project realiseerbaar te maken gunnen we het onszelf aan dit artikel toe te voegen dat wij zeker ook wat credits waard zijn…
Meer info over Straatbeeld en onze projecten vind je op onze website en facebook.
;)
Groetjes,
Straatbeeld vzw

 
Désiré Vanautgaerden
(on april 26th, 2018 at 13:39)

Fantastisch initiatief en mooi bovendien.Hopelijk zijn de autobestuurders niet te zeer afgeleid bij het bewonderen ervan.
En toch nog dit : ook jullie “zondigen” bij het gebruik van de naam van de abdij van Park. Het is wel degelijk “abdij van Park” of “Parkabdij” en NIET abdij van ‘t Park.De ” ‘t “is er echt teveel aan.