Hop Gastrobar

Alweer een nieuwe culinaire parel aan de Leuvense kroon. Hop Gastrobar is gelegen aan de Vaartkom, het nieuwe hippe centrum van Leuven. Naar mijn mening past dit nieuwe restaurant perfect in de nieuwe stadswijk die hier langzaam vorm krijgt, want op culinair vlak valt in deze buurt, buiten De Hoorn en Zappaz, nog niet zoveel te beleven.

De naam zegt het zelf: Hop Gastrobar serveert eten met een gastronomische toets, vergezeld van een bijpassend biertje (of wijntje, voor de mensen die net zoals ik niet zo’n bierdrinkers zijn). De liefde voor bier komt ook tot uiting in de bereiding van de gerechten, waarvoor al eens een biertje gebruikt wordt.

Een ideale plek om te ontdekken met ons vriendinnengroepje. We profiteerden van het mooie weer om op het terras te zitten met uitzicht op OPEK en de vrolijke vlaggetjes op het plein daarvoor. Het terras is zo gelegen dat we nog net de laatste zonnestralen konden meepikken. Ideaal.

Zeven dames die elkaar een tijdje niet gezien hebben, dat is natuurlijk een gekwetter van jewelste. De ober had soms moeite om er tussen te geraken. Alle lof voor de ober trouwens, die onze grapjes met een glimlach aanhoorde, ons van tekst en uitleg voorzag over wat er op ons bord lag en heerlijke bijpassende wijnen voorstelde. Eén van de dames in ons gezelschap was zwanger en het was geen enkel probleem om haar gerechten wat aan te passen.

De gerechten waren stuk voor pareltjes: verrassende smaakcombinaties gepresenteerd met aandacht voor detail. Fijn dat er maar liefst twee gerechten in het menu verwerkt waren met asperges. In het seizoen geniet ik bijzonder graag van deze heerlijke groente. Meest verrassend vond ik het dessert, met een bolletje kalamansi ijs dat met zijn verfrissend zure toets een perfect tegengewicht vormde voor de zoetigheden.

Een succes over de hele lijn. Ik kom graag nog eens terug!

appetizer

makreel, komkommer, lavas, olijf

rode biet, oude kriek, radijs, aalbes

hoevekip, chili van boontjes, avocado, maïs

asperge, ei, oude Reypenaer, gerookte tijm, hazelnoot

groene asperge, ricotta, courgette, citroenmelisse, paprika, cashewnoot

aardbei, kalamansi, chocolade, basilicum

IMG_7999

Het menu
Makreel, komkommer, lavas, olijf
Rode biet, oude kriek, radijs, aalbes
Hoevekip, chili van boontjes, avocado, maïs
Asperge, ei, oude Reypener, gerookte tijm, hazelnoot
Duif, rabarber, brioche, Cevenne ui
Kabeljauw, erwt, jonge spinazie, ingemaakte citroen, hazelnoot
Groene asperge, ricotta, courgette, citroenmelisse, paprika, cashewnoot
Aardbei kalamansi, chocolade, basilicum

Praktisch
Hop Gastrobar
Vaartkom 1a, 3000 Leuven
016 35 61 53
https://hopgastrobar.be/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.