Nieuw Japans ramen restaurant in hartje Leuven

Leuven is weer een uniek en lekker restaurant rijker.

Op het Margarethaplein nummer 6 opende Kris Nunes enkele weken geleden het ramen restaurant Susuru. Ramen is een Japans gerecht dat op verschillende wijze bereid wordt. De basis bestaat uit een smaakvolle bouillon die minstens 15u heeft getrokken. Afhankelijk van welke versie je bestelt, wordt deze bouillon aangevuld met noedels, lekkere verse groenten en allerlei toppings zoals ei, gehakt, kip… Je kan ook nog andere bijgerechten bestellen. Als drank zijn er verschillende Japanse bieren, limonades en ijsthee. Er zijn ook zelf gemaakte limonades beschikbaar.

De inrichting en de bediening is zo goed als authentiek Japans. Bestellen doe je dadelijk als je binnen komt, op een groot touchscreen vlak achter de deur.

touch

Nadat je hebt afgerekend, zoek je je een plaatsje in het restaurant. Achteraan waan je je in een Japans straatje.

40964518_2197064247228731_3558927162662715392_n

 

straat 1

De kom ramen, aan de zeer democratische prijs van 13 EUR, komt snel en is gewoon indrukwekkend. De verschillende ingrediënten zijn duidelijk zichtbaar. En dan kan het echte genieten beginnen. De bouillon smaakt goed door en je proeft dat de kok het brouwsel de nodige tijd heeft gelaten om alle smaken op te nemen. De toppings zijn duidelijk ook goed uitgekozen en geven je smaakpapillen alleen nog meer prikkels. Ik proefde de Susuru Classic met chashu (buikspek), tamago (gemarineerd zacht gekookt ei), spinazie, menma (bamboescheuten), lente-ui en noedels natuurlijk. Als bijgerecht genoot ik van een lekkere portie edamame (sojabonen). Als drank nam ik een lekkere ijsthee.

bord

Het buikspek valt uit elkaar van malsheid, de eieren zijn net juist gekookt en de groenten in de bouillon waren heel vers en super lekker. De portie is zeker groot genoeg. De ramen worden gegeten met stokjes en slurpen (susuru in het japans) is een verplichting (?).Op het menu staan ook nog een pikante versie, een kippenbouillon versie en een veggie versie.<

Wij namen als dessert de Japanse kaastaart (met matcha) en het mochi assortiment (japanse ijsballetjes met een rijstcoating).

kaas

 

ijs

De kok, Kris, is met zijn restaurant niet over een nacht ijs gegaan. Hij ging voor 2 maanden naar Japan om de juiste technieken te leren. Een kleine anekdote: de eigenaar van het restaurant waar hij de knepen van het vak leerde, stuurde hem een gedeelte van de gevel op en dat stuk is dan ook geïntegreerd in zijn restaurant. Kris kookt in het midden van het restaurant en slaat maar al te graag een praatje met zijn klanten. Je kan dan ook plaatsnemen recht over hem.

En zoals ik dit artikel begon, het is een unieke en super lekkere ervaring, vlak in het centrum en zeker de moeite waard. Of je nu een fondke wil leggen voor je op stap gaat of gezellig wil bijkletsen met vrienden over een kom lekkere ramen.

 

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Nieuw Japans ramen restaurant in hartje Leuven”

Goofball
(on september 5th, 2018 at 15:58)

Joepie, nog een plekje om Ramen te gaan proeven!

 
LilianeVoorspoels
(on september 5th, 2018 at 17:43)

Een topper en een aanrader.

 
Kris Soret
(on september 6th, 2018 at 17:18)

‘ramenrestaurant’, net zoals ‘schoenmaker’ en ‘derdewereldland’ ;-)

 
EVELYNE
(on september 6th, 2018 at 21:16)

EEN AANRADER!!!