Hoera, STUK is weer open!

Donderdag 4 juni stond in het teken van de feestelijke heropening van de sinds 15 november 2021 gesloten gebouwen van het STUK in de Naamsestraat en de Schapenstraat. Voor deze gelegenheid was zelfs minister-president Jambon naar Leuven afgezakt. En ook Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani en KU Leuven-rector Luc Sels tekenden present. Door de verbouwing werd STUK duurzamer, toegankelijker en inclusiever. 200 raampartijen in enkel glas werden vervangen door dubbel glas en de daken werden beter geïsoleerd. De verwarmingssystemen zijn onder de loep genomen. STUK zet ook volop in op de led-transitie, zowel het theaterlicht als de vaste verlichting werd een pak duurzamer. De buitenruimtes werden deels onthard en vergroend. Waar mogelijk werden er infiltratiekratten in de grond gestoken. Zo komt het regenwater, niet terecht in de riolering maar terug in de bodem. Ook voor het sanitair schakelde STUK over van drinkwater op regenwater.


Waaraan bouwen we als we verbouwen? from STUK Leuven on Vimeo.

De verbouwing verliep niet zonder obstakels onderweg en duurden zoals wel vaker het geval is, langer dan gepland. Reden genoeg om er een spetterend feest van te maken. De heropening van de gebouwen viel samen met de opening van Artefact. Dubbel feest dus. Het massaal aanwezige publiek keek en zag dat het goed was. Je kan Artefact nog bezoeken tot zondag 25 juni.

IMG_5085

IMG_5086

IMG_5088

IMG_5089

IMG_5092

IMG_5100

IMG_5101

IMG_5109


STUK Heropening aftermovie from STUK Leuven on Vimeo.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.