Pizzeria L’Aurora

Deze pizzeria is gelegen in een stadsgedeelte waar culinair niet zoveel te rapen valt.

Het woord “restaurant” is sinds de verbouwingen niet meer terug te vinden. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat nu op pizzeria wordt gefocust. Toch staan er ook pasta’s op de kaart, en zelfs “om mee te nemen”.

De nadruk ligt duidelijk op “afhalen”. De ruimte van het vroegere restaurant wordt gebruikt voor het ter plaatse nuttigen van hun specialiteit: de huisgemaakte pizza’s. Er is ook een bovenzaaltje dat kleine groepen aankan.

Op een dag in de week, rond 20 uur werden wij met z’n drieën verwelkomd door een vriendelijke “padrone” die goed Nederlands spreekt. Hij wees ons een tafeltje aan waar we rustig konden zitten en praten. Er was trouwens plaats genoeg: slechts drie tafels bezet. Er is aan gewerkt om het interieur een Italiaans tintje te geven. Tot zelfs de tafellakens zijn groen / wit / rood, maar het geheel mist toch een beetje dat ‘tipico’ sfeertje dat je een “sentirsi come in Italia” gevoel geeft.

Een karaf met een half litertje witte wijn (10,00 €) als aperitief kwam in “un minutino” op tafel. Juist de tijd om te kiezen tussen het grote aanbod pizzas.

Blijkbaar was het die avond kalm in het “afhaalgedeelte”, want reeds na tien minuten stond onze gloeiend hete pizza voor ons, op een groot bord. Merk op: de pizza was nog groter dan het bord!

Een dunne deegkorst, vers gemaakt met daarop de gevraagde ingrediënten:

  • “Speciale”: tomaat, ui, ham en mozzarella (8,50 €)
  • “4 formaggi”: tomaat, mozzarella, gorgonzola, taleggio en gouda (13,00 €)
  • “Pavarotti”: tomaat, mozzarella, ham, ansjovis, olijven, artisjok, salami en champignons (13,00 €).

Een half litertje rood (eveneens 10,00 €) maakte ons etentje af. Voor de fles spuitwater werd het niet onaardige bedrag van 10,00 € aangerekend!

In het kort: lekkere pizza’s aan prijzen op restaurant niveau. De website vermeldt lagere prijzen, maar die dateren waarschijnlijk “de l ‘anno passato”… Voor wie afhaalt: je krijgt 0,50 € korting op bovenstaande bedragen.

Praktisch
Brusselsestraat 204, 3000 Leuven
016 29 47 90
http://www.laurora.be
info@laurora.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.