New Mexico

Toegegeven, het was al even geleden dat ik nog eens Mexicaans was gaan eten. Een uitnodiging om samen met vrienden te gaan lunchen in Tex-Mex restaurant New Mexico bracht daar verandering in.

Jammer genoeg was het niet mogelijk om op voorhand een tafeltje op het terras te reserveren voor ons gezelschap van zes volwassenen en drie little ladies. We kregen dus een tafel toegewezen binnen in het restaurant. Het voordeel was dat de airco er perfect in slaagde de zomerse hitte buiten te houden. Het nadeel was dat het binnen wat donker was naar mijn goesting. We hadden graag met ons gezelschap verhuisd naar het aangenaam rustige terras aan de achterzijde van het restaurant, maar dat bleek niet mogelijk te zijn, omdat er niet genoeg personeel was om dat gedeelte van het restaurant te bedienen. Een kleine teleurstelling, want het terras achteraan is echt prachtig.

Het interieur van New Mexico is geschilderd in vrolijke kleuren met als hoofdtonen geel en rood. De stoelen zitten comfortabel en de tafels zijn versierd met rode tafellopers. Om de lunch goed te beginnen bestelde ik een Jumbo Margarita, want de New Mexico staat gekend om de heerlijke margarita’s. En jawel, die reputatie is terecht. Het grote glas margarita (voor slechts 7,5 euro) was heerlijk en sneller op dan verwacht. Ik was een beetje overmoedig en bestelde een tweede glas, maar de margarita’s zijn echt wel stevig en dat was een beetje van het goed te veel, achteraf bezien.

Na onderling overleg besloten mijn tafelgenoten en ikzelf voor enkel een hoofdgerecht te gaan. De Tex-Mex keuken is nogal zwaar en met de warme temperaturen buiten wilden we ons niet overeten. Ik bestelde één van de vegetarische suggesties: de Burito Durango, een tarwetortilla gevuld met chile sin carne. De kinderen gingen alledrie voor een kindermenu. Fijn dat New Mexico voldoende opties voorziet voor de kleinsten onder ons.

We moesten helemaal niet lang wachten op onze maaltijd. Mijn burito werd met de glimlach geserveerd op een zeer warm bord samen met een gevulde jalapenopeper, zure room, sla en rijst. Het gerecht smaakte mij enorm en de portie was zeer ruim. Mijn enige opmerking is dat door al de kaas het gerecht aan de zware kant was. Zorg dat je zeker voldoende honger hebt als je in New Mexico gaat eten.

Terwijl de kinderen genoten van het leuk verpakte kinderijsje dat bij de kindermenu hoorde, praatten wij nog wat na. Eén van mijn tafelgenoten vond nog een plekje voor een torta de chocolate. Respect! Want ik kon geen pap meer zeggen.

Een aanrader voor liefhebbers van de Tex-Mex keuken. In totaal betaalden wij voor zes volwassenen en drie kinderen 229 euro. Een faire prijs voor wat er op ons bord lag.

margarita

Burito Durango

Mole poblano

Fajitas carne

Combinado Fiesta Mexicana

Torta de chocolate

Praktisch
Muntstraat 32-34, 3000 Leuven
016 23 93 93
http://www.newmexico.be/

Onze keuze
Mole poblano
Combinado Fiesta Mexicana
Burito Chiapas: tarwetortilla gevuld met een groentenstoofpotje, geserveerd met guacamole, zure room, bonenpurée, slag en rijst
Burito Durango: tarwetortilla gevuld met chile sin carne, geserveerd met een gevulde jalapenopeper, zure room, sla en rijst
Fajitas carne
Piqué
Torta de chocolate
3 kindermenu’s

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.