WÜRST Hautedogs-restaurant

Onlangs geopend door de bvba R&C Wurst-Paroles op de hoek van het Mathieu de Layensplein, bij de Leuvenaars beter bekend als één van “De zeiven Ukke”. “Haute DogsWürst” staat op de ruiten en het kasticket vermeld. Wat zoveel wil zeggen als dat Jeroen Meus hier de “betere” hotdogbar heeft neergepoot, waar “veredelde worst” wordt geserveerd. Die exclusieve worst is het resultaat van de samenwerking met de bekende beenhouwerij Rondou in de Pensstraat.

Het concept schijnt aan te slaan, want die donderdagnamiddag rond 15 uur was het er aanschuiven om bediend te geraken. Dat ging vlot, zeer vlot zelfs. Dat kan ook niet anders, als er zeven personen achter de lange en brede toog voor u klaar staan. Eerst passeer je langs de kassa om te bestellen en te betalen. Vermits er (nog?) geen menukaarten zijn, wordt dat plafond kijken om de prijslijsten af te speuren en te kiezen tussen de negen varianten, waarvan één zoete. Goede ogen en kennis van Engelse keukentermen zijn hier wel een voordeel…

Eén jongedame houdt zich enkel bezig met het bakken van de drie soorten worst: gewone, merguez en worst van kip. Het braadvlak staat onder twee enorme afzuigkappen zodat er geen bakgeuren hangen in de eetruimte. Een pluspunt.

Twee tot drie andere jongedames vullen de vier soorten sandwich/broodjes: sesambaguette, luxebroodje (E: bun), ciabatta en korenbrood. De vullingen zijn zeer talrijk. Wij telden er 25, maar het kunnen er nog meer zijn: diverse groenten, kruiden, kazen, sauzen en diens meer. Jouw hautedog wordt dan netjes op een grote schotel gelegd, beschermfolie en papieren serviet inclusief. Op de serviet prijkt de letter M van Meus, en als je die omdraait zie je een koningskroontje (of is het dan toch de W van Würst?) met daarboven twee sterren. Leuk!

Bestek krijg je niet.

Je kan binnen zitten aan een zestal kleine ronde tafeltjes of aan de toog, buiten kan ook. Het is wel even wennen aan het zicht van, en het zitten op en aan, dat antieke (?), verroest metalen meubilair.

Maar we zijn gekomen om te eten, en dus:

  • Chicken Caesar: vers fantasiebrood(je), rijkelijk gevuld met mimosa-eiersla, Romeinse sla, gebakken spekjes, parmezaanschilfers en Caesars dressing. (9,50 €)
  • Sauerkraut: eveneens een fantasiebroodje, goed gevuld met zuurkool, rauwe ajuin, gebakken spekjes, mosterd, ketchup, gepikkelde en gebakken ajuin. (7,50 €)

Beiden zeer smakelijke hongerstillers! Bij de zoete variant is de vleesworst vervangen door ééntje van meringue.

De dranken staan aan de toog klaar in een aquarium, gekoeld met ijsblokjes. Voor een Jupiler betaalden wij 2 €. Het glas moet je er wel bij vragen.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “WÜRST Hautedogs-restaurant”

Quinart Marc
(on augustus 6th, 2015 at 11:04)

Welke mosterd gebruiken jullie? Waar kan ik deze vinden?

SUPER LEKKER die hot-dog!!!

 
Herman
(on januari 22nd, 2016 at 18:42)

De worsten zijn onvoldoende gebakken.

 
Mehdili Daisy
(on november 6th, 2016 at 18:51)

Wùrst bestaat niet het is WURST of wùrstchen…….