Restaurant De Valck

In resto De Valck ontmoetten mijn vriendin en ik mekaar op een zaterdagmiddag vooraleer te gaan winkelen.
Wij wilden iets lekkers en niet duur, en vooral: niet te lang aan tafel zitten. Dat is zeker gelukt: om 12 uur binnen en om 13 uur buiten. Goed zo!
Eerst een glaasje Cava en een hapje om ons de gelegenheid te geven wat bij te praten (5,50 €). Zoals steeds: vriendelijke en prompte bediening. Daarom gaan wij er dan ook graag.

Zij bestelde de hutsepot van wild met een roomsaus, voor mij werd het lamsvlees met een Roquefortsaus.
Ons aperitiefje was nog maar pas beëindigd, of daar werden onze dampende schotels al aangebracht.
Twee flinke stukken lamsvlees bedekten bijna mijn hele bord. Het slaatje en de saus werden in een apart potje opgediend, zo ook de puree waarin ik de lekkere boter proefde en die met een licht mooi korstje was afgewerkt.
Ook mijn vriendin was tevreden met haar keuze van wild. De diverse smaken vulden mekaar perfect aan.
Maar goed dat we geen voorgerecht namen, want dan hadden wij niet alles kunnen opeten.
En vermits wij van plan waren rond 16 uur een wafel te gaan eten, werd er ook geen dessert genomen.
Tezamen hadden we voor een kleine 50 € gegeten, alles inbegrepen.

Nog nooit hadden wij in De Valck een tegenvaller. Niet te verwonderen dat het huis, dat al bestaat sinds 1987, een trouw cliënteel heeft opgebouwd.

Praktisch
Tiensestraat 10, 3000 Leuven
016 22 13 97
http://www.devalck.be/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.