Balls & Glory

Een vrije vrijdag en nadat ik met mijn moeder de nodige inkopen heb gedaan op de vrijdagsmarkt besluiten we ergens een snelle snack te nuttigen.

We lopen op goed geluk door de Tiensestraat als ons oog valt op een “nieuw” restaurant met de naam Balls and Glory. Door televisie, kranten en het aanbod in de Delhaize zijn we bekend met de ballen van Wim Ballieu ofte vleesballen die gevuld zijn met een vloeibare inhoud.

Het restaurant in de Tiensestraat ziet er van op straat heel klein uit maar als je doorloopt naar achter blijkt hier een mooie grote ruimte te zijn die met veel groen en met een industriële look smaakvol is ingericht.

20160226_120908[2]

Maar voor je doorwandelt naar deze ruimte moet je eerst je bestelling doorgeven aan de kassa. Je kan de vleesballen hier ook kopen om ze dan thuis op te warmen. Het principe is heel eenvoudig. Er is keuze uit 4 soorten vleesballen: raclette met kaas en spek, kip en appel, champignon en truffel en veggie. Dit is seizoensgebonden. Bij deze ballen kan je dan kiezen uit salade (sla, kikkererwten, granaatappel, asperges en courgettes) of stoemp (erwtjes en worteltjes).

Wij kozen voor de raclette bal en de kip en appel. Bij de raclette kozen we de stoemp en de kipbal werd gevraagd met salade. Om te drinken werden er 2 soorten zelfgemaakte limonade aangeboden waarvan ik de appel-rabarber versie verkoos. Mijn moeder ging voor La Chouffe van het vat.

20160226_120915_001[1]

We kregen een houten blokje met een nummer mee naar onze tafel. En als we nog maar net geïnstalleerd waren, werd onze drank reeds gebracht en nog geen 5 minuten later volgden de ballen. Op de tafels stonden karaffen met water, munt en citroen en een kom met Conference peren.

Mijn salade viel wat tegen, 2 courgettes en 2 asperges, en dan een grote portie salade zonder dressing waardoor die heel droog uitviel. De stoemp van mijn moeder was rijkelijk en het was niet ver zoeken naar de wortels en erwtjes. De ballen zelf waren nogal redelijk elastisch langs de buitenkant. Misschien moeten er scherpere messen worden aangeboden. De inhoud van de kipbal was smakeloos en proefde helemaal niet naar appelen met daarbij de hele droge salade was er gelukkig de super lekkere limonade om alles door te spoelen. De raclette bal daarentegen smaakte wel goed door.

20160226_120939_001[1]

20160226_120947[1]

Het personeel was zeer vriendelijk en de zaak was heel proper. De tafels werden telkens met een schoonmaakproduct gereinigd als de klanten weg waren.

Aangezien er nog wat shoppen op de agenda stond, besloten we geen dessert te nemen. In het buitengaan wordt er dan afgerekend. Onze rekening bedroeg exact 30 EUR. We waren op een half uur terug buiten.

Het is zeker een leuke verrijking in de Leuvense horeca en het concept is heel origineel maar volgende keer ga ik toch resoluut voor de stoemp.

Praktisch
Tiensestraat 31, 3000 Leuven
0471 40 33 55
leuven@ballsnglory.com
http://ballsnglory.be/honger/foodieshops/

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Balls & Glory”

Lucie
(on maart 4th, 2016 at 10:02)

De ballen en de stoemp wisselen elke week, het concept blijft hetzelfde. Ik heb al heel lekkere salades gehad daar, het hangt een beetje af van welke week.
Ik vind het een leuk adresje om snel gegeten te hebben voor een kleine prijs, terwijl je toch iets stevigs binnen hebt.

 
Katrien
(on april 25th, 2016 at 18:52)

Ik vind het verschil tussen de salade en de stoemp erg groot. Ik had er onlangs ook een salade die niks voorstelde. Bij de ballen zijn er hele lekkere (zoals ei-asperge, champignon-truffel), maar ook flauwe (zoals die met kervel). Een wisselend succes dus….