Thai for you

Vlakbij het industrieterrein van Haasrode heeft restaurant Thai for you niet meteen een voor de hand liggende lokatie uitgekozen. Toch waren de tafels goed gevuld, toen wij er op een zondagmiddag toevallig belandden. Wij kregen een tafeltje toegewezen onder het portret van koning Bhumibol en zijn gemalin. Een vast element in elk Thais restaurant.

De bediening in het restaurant werd verzorgd door één persoon, toch verliet alles vlot en was er nog genoeg tijd om een woordje uitleg te geven bij de verschillende gerechten aan klanten die niet zo bekend waren met de Thaise keuken.

Op de kaart vind je klassieke kerries en andere typisch Thaise bereidingen. Met sterretjes wordt aangegeven hoe pikant een gerecht is en als je dit wenst kan er altijd nog een schepje bovenop gedaan worden. De gerechten op de kaart waren schappelijk van prijs. Voor 35 euro had je een menu met twee voorgerechtjes, hoofdgerecht en nagerecht. De Thaise rijsttafel kostte 39 euro per persoon.

We startten onze maaltijd met een aperitief van het huis. Om de dorst te lessen bestelden we een flesje water. Zowel mijn vriend als ikzelf hadden ons oog laten vallen op de kerrie met eend. Omdat het echter zo leuk is om van elkaars gerecht te kunnen proeven, veranderde ik mijn keuze naar de kerrie met sint-jacobsvruchten.

We kregen al snel ons aperitief en knabbelden wat op de kroepoek die op tafel stond. Het interieur van Thai for you wordt opgefleurd met echte Thaise kunstwerken. Zelfs het bestek, de borden en schotels zijn authentiek Thais. De ober vertelde ons dat alles met een container uit Thailand was overgebracht.

De kerries die we voorgeschoteld kregen waren zeer lekker en mooi gepresenteerd (de rijst op ons bord was in een hartje geschikt). Beide gerechten werden geserveerd op een aparte schotel. Mijn portie was perfect van hoeveelheid, terwijl die van mijn vriend een beetje aan de grote kant was. Geen erg, zo kon ik een paar stukjes ananas uit zijn potje vissen. De kerries waren pikant, maar niet te. Heerlijk.

In totaal betaalden we 59 euro voor twee hoofgerechteem een flesje water en twee aperitieven van het huis.

Praktisch
Parkstraat 122, 3053 Haasrode
016/40 85 75
info@thaiforyou.be
http://www.thaiforyou.be

Onze keuze

Chu Chi Pla:  St.-Jacobsvruchten met verse kerrie, kokosmelk en fijne groentjes
Kaeng Phet Ped Yang:  filet van eend met rode kerriesaus, kokosmelk, ananas en groentjes

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.