Archief voor ‘Eten en drinken’

Beijing Take Away

Beijing Take Away is een kleine zaak in de Tiensestraat die je, als je niet goed oplet, zo voorbij loopt. Het smalle pand heeft achteraan een paar tafels en vooraan een paar krukjes waaraan je kan plaatsnemen om ter plaatse je maaltijd te verorberen. Als het mooi weer is, kan je ook plaatsnemen aan één van de tafeltjes op het kleine terras aan de Tiensestraat.

Beijing is een zeer Spartaanse zaak, uitgebaat door een ouder Aziatisch koppel. De dame is bijzonder vriendelijk en geeft graag een woordje uitleg bij de gerechten. Het schept veel vertrouwen dat de keuken open is. Je kan gewoon toekijken terwijl de kok de gerechten voor je klaarmaakt. De meeste gerechten op de kaart kosten minder dan tien euro. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de service nogal basic is. Bestellen en afrekenen, doe je aan de toog, waar je ook een drankje uit de frigo kan nemen. Vergeet ook niet een servet mee te nemen, want die wordt je niet gebracht. Het eten komt wanneer het klaar is, dat betekent dat je soms nog even geduld moet uitoefenen terwijl je tafelgenoot al bediend is.

Beijing serveert Chinese en Koreaanse gerechten. Aangezien in Leuven nog geen Koreaans restaurant de deuren heeft geopend, is Beijing de enige plek waar je bibimbap en kimchi kan eten. Uiteraard stond ik te popelen om de bibimbap te proberen, één van mijn favoriete Koreaanse gerechten. En jawel, de bibimbap was uitstekend. Enige opmerking in de marge: voor mij mocht het gebakken spiegelei gerust door een traditionele rauwe eierdooier vervangen worden. Ondertussen probeerde ik ook al de kimchi hot pot (met zijn twaalf euro één van de duurste gerechten op de kaart): eveneens zeer goed. Mijn vriend proefde de gebakken eend met paddenstoelen en kreeg een mooi gebakken stuk eend met lekker veel groenten. Rijst wordt in een kommetje apart geserveerd, maar je kan altijd binnen gaan bijvragen.

Wat betreft prijs-kwaliteit valt dit restaurant moeilijk te overtreffen.

Kippensoep met zeewier:
Chicken seaweed soup

Bibimbap:
bibimbap

Kimchi hot pot:
kimchi hot pot

Gebakken eend met paddenstoelen:
deep fried duck with mushrooms

Praktisch
Tiensestraat 16, 3000 Leuven
+32 16 20 67 25

Bavet by Deliveroo

Ik maakte kennis met de spaghetti van Bavet via Deliveroo. In deze recensie kan ik het dus enkel hebben over de kwaliteit van het eten en niet over de sfeer van het restaurant Bavet.

Het concept van Bavet is simpel: spaghetti met een lekkere saus serveren in een gemoedelijke omgeving. Na Gent en Antwerpen, lag het voor de hand dat Bavet ook een filiaal in Leuven zou openen. En welke plek is daar beter voor geschikt dan het wandelgedeelte van de Tiensestraat, waar tegenwoordig het ene na het andere conceptrestaurant zich vestigt.

Ik was dus benieuwd of de Bavet zijn reputatie zou kunnen waarmaken. De Deliveroo koerier leverde onze bestelling alvast stipt op tijd af. De spaghetti (een bavegarian voor mij en een Kenny the phoenix voor mijn vriend) werd geleverd in een stevig plastic potje met de bijhorende kaas apart verpakt. En het mag gezegd: de spaghetti was heerlijk: de pasta was niet te plat gekookt en de saus was heel erg smakelijk. Ik genoot van de vegetarische balletjes (geleverd door Greenway). Bij de levering hoorden ook twee grote bavetten, kwestie van niet al smikkelend onze kleren te bevuilen.

Bij een volgende gelegenheid hoop ik het restaurant zelf eens uit te proberen. Al moet ik zeggen dat het terras in de Tiensestraat er erg gezellig uit ziet.

IMG_5424

Bavegarian

Kenny The Phoenix

Praktisch
Tiensestraat 22, 3000 Leuven
http://bavet.eu/

Cum Laude

De Faculty Club is niet meer, lang leve de Cum Laude.

Bij aankomst waren we een beetje in de war: op de binnenkoer van het prachtige Groot Begijnhof was duidelijk een trouwfeest aan de gang. Zouden we ons van dag vergist hebben? Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn en konden we voorbij de feestgangers lopen naar ons tafeltje op het terras, waar onze vrienden al op ons zaten te wachten. Wat is er zaliger dan op een zomeravond buiten dineren in een prachtig historisch kader?

Ik was alleszins benieuwd naar wat het nieuwe concept te bieden zou hebben. En op dat vlak bleef ik eerlijk gezegd toch wat op mijn honger zitten. De verschillende gangen waren wel lekker, maar geen enkel gerecht dat er voor mij echt uitsprong. En bijzonder jammer dat het speenvarken te hard gebakken was. Niets van rozig meer te bekennen in het vlees. Dat zou bij een restaurant van dit niveau toch echt niet mogen. Al vond ik het bijzonder gedurfd dat als één van de gangen kalfstong geserveerd werd, een klassiek gerecht dat wat in de vergetelheid geraakt is. Ook de pikante mosseltjes waren lekker.

De bediening vond ik eerder matig. Ik had de indruk dat ze nog wat zoekende waren en de machine nog niet helemaal goed geolied was. Zo ontbrak in vele gevallen de uitleg bij de wijn. De naam en de regio kan ik zelf wel van het etiket aflezen, graag krijg ik toch net iets meer info over wat deze wijn zo bijzonder maakt en waarom net voor deze wijn bij dit gerecht gekozen werd. Gelukkig was de wijn uitstekend!

Al bij al moet ik toegeven dat ik meer verwacht had van deze avond. Misschien dat het nieuwe menu dat ondertussen op de website staat, voor een nieuw élan zorgt?

Appetizer met forel en gin tonic:
Appetizer met forel en gin tonic

Gazpacho:
gazpacho

Tomaat – burrata – basilicum:
Tomaat – burrata – basilicum

Bouchotmossel – lenteui – harissa
Bouchotmossel – lenteui – harissa

Kalfstong – verveine – nori:
Kalfstong – verveine – nori

Melkvarken – suikermaïs – chimichurri:
Melkvarken – suikermaïs – chimichurri

Rode vruchten – meringue – thee:
Rode vruchten – meringue – thee

Praktisch
Groot Begijnhof 14, 3000 Leuven
+32 16 32 95 00
info@facultyclub.be
http://www.facultyclub.be/restaurant/

In the picture: Bartender race – Hapje Tapje 2017

Hapje Tapje 2017 - Leuven

Hapje Tapje 2017 - Leuven

Hapje Tapje 2017 - Leuven

Hapje Tapje 2017 - Leuven

Hapje Tapje 2017 - Leuven

In the picture: culinair genieten op Hapje Tapje 2017

heerlijke dame blanche van Antoinesweets

lekker desserthapje van Rossi Slowfood: cheesecake met aardbei en chocolade

Hapje van Trente: kwartel, met spitskool, appel & kamille

hapje van Het Land aan de Overkant: kippenbout, lak van noordzeekrab en courgettesalsa

hapje van Zappaz: zeebaars, avocadosalsa & ceviche

de lekkere hapjes van BARACCA

de gezonde hapjes van Lettuce Leuven

U was weer massaal en enthousiast aanwezig op Hapje Tapje

En dat liet u ook weten op social media. We maakten een kleine willekeurige selectie.

Kwartel😋😋#trente #hapjetapje2017 #gastronomie

A post shared by Trente (@restaurant_trente) on

MINI BUT PERFECT | THE BEST BURGERS IN LEUVEN CITY

A post shared by @foleabastias on

IJsbar Het Land

Het Land aan de Overkant is al lang een vaste culinaire waarde in Leuven.  Sinds 6 juni kan je ook op de Schreursvest 85 terecht voor heerlijke ijsjes.

Ze beloven natuurlijk ijs met verse ingrediënten met een paar blijvende klassiekers op de kaart en elke week enkele wisselende specials zoals vb rode bietenijs.  Vandaag mocht ik smullen van het basilicum-citroen ijs en het is een aanrader!

IMG_9816

IMG_9817

Praktisch:
Ijsbaar het land is open van dinsdag tot en met vrijdag van 12u00-22u.00 en op zaterdag van 15u30 tot 22u00.
De ijsjes zijn te koop door het raam links van het restaurant, Schreursvest 85.

Huis der burgers

Toegegeven, ik ben niet echt een burger fan, maar blijkt dat het op een zaterdagavond rond half tien ‘s avonds niet zo evident is om nog een plek te vinden waar ze je in Leuven eten willen serveren. En het terras van het Huis de Burgers in het wandelgedeelte van de Tiensestraat is echt wel heel aangenaam om te zitten om een mooie zomeravond.

Misschien kwam het omdat het al wat later op de avond was, maar de bediening liet wat op zich wachten. Ze hadden er met het goede weer ongetwijfeld al een drukke dag op zitten. Het meisje dat ons bediende kwam uit Duitsland, al was haar Engels bijna accentloos.

Ik ging voor de zalmburger en die was best wel lekker met een mooie moot gegrilde zalm tussen een lekker broodje. Ook mijn tafelgenoten waren tevreden over hun cheeseburgers. Ik had ook een portie coleslaw besteld, maar dat bleek achteraf gezien een vergissing te zijn. De portie coleslaw was echt gigantisch en eigenlijk vulde de burger op zich al meer dan genoeg. Heb trouwens al betere coleslaw gegeten in mijn leven.

Op zich is Huis der Burgers een ideale plek voor een snelle, niet te dure hap. Alleen de coleslaw laat je best links liggen.

Zalmburger met coleslaw

Cheeseburger met frietjes

Praktisch
Tiensestraat 26, 3000 Leuven
016 89 80 88
http://www.huisderburgers.be/

Het Land aan de Overkant

Het is altijd een beetje thuiskomen, bij het Land aan de Overkant, één van mijn favoriete restaurants in het Leuvense. De bediening is er correct, maar niet te beroerd om een grapje te maken, de gerechten zijn altijd tot in de puntjes verzorgd en de sommelier durft het aan wijnen te schenken die uit de band springen.

Een diner bij het Land aan de Overkant moet je delen met vrienden, dan smaken deze culinaire hoogstandjes het beste. Ook ditmaal had de chefkok het onderste uit de kast gehaald. Het ene oog- en tongstrelende gerecht na het andere passeerde aan onze tafel. Enkel tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht duurde de wachttijd wat te lang.

Wisten jullie trouwens dat het Land nu een eigen ijsjesbar heeft? Dat kan niet anders dan een daverend succes worden!

Krokantje en huisgemaakte limonade:
Krokantje en huisgemaakte limonade

Appetizers:
Appetizers

Schelvis, verjus, spinazie en amandel:
Schelvis, verjus, spinazie en amandel

Noordzeekrab, peer en citroengras:
Noordzeekrab, peer en citroengras

Lotte, jus van witte kool, lacto gefermenteerd:
Lotte, jus van witte kool, lacto gefermenteerd

Artisjok, lamsspek, gerookte paprika:
Artisjok, lamsspek, gerookte paprika

Onglet “Aubrac”, asperges, brandnetel en olijf:
Onglet “Aubrac”, asperges, brandnetel en olijf

Aardbei, vlierbloesem en geitenmelk:
Aardbei, vlierbloesem en geitenmelk

Thee met versnaperingen:
Thee met versnaperingen

Praktisch
L. Schreursvest 85, 3001 Heverlee
016 22 61 81
info@hetlandaandeoverkant.be
http://www.hetlandaandeoverkant.be

FACULTY CLUB Opening WestWing

Vandaag vond de officiële opening plaats van The WestWing in de Faculty Club. De warmste dag van het jaar had de genodigden zeker niet ontmoedigd. Integendeel: een glunderende directeur Peter Herbiest mocht niet minder dan 200 genodigden verwelkomen.

IMG_0009

IMG_0046

De bezoekers konden eerst kennis maken met het vernieuwde restaurant dat voor de toekomst de naam CUM LAUDE meekreeg.

IMG_0057

Daarna volgde een rondleiding in de nieuwe westvleugel. Die is gevestigd in de vroegere stallingen, later opslagplaatsen, gelegen achter de mooie en gezellige binnentuin.

IMG_0051

Het is een gloednieuwe ruimte (met behoud van de eeuwenoude eiken balken als dakgebinte!) waarin bedrijven hedendaags kunnen werken en vergaderen, ondersteund door de modernste technologische snufjes.

IMG_0050

IMG_0049

IMG_0043

The WestWing biedt met haar 4 inspirerende ruimtes de ideale omgeving voor innovatief en creatief vergaderen: stimulerend en tegelijk rustgevend.

IMG_0032

Het complex staat ook open voor private diners en recepties, inclusief de hoogstaande culinaire omkadering die Faculty Club kenmerkt.
Daarvan kregen we een staaltje tijdens de verzorgde receptie.

IMG_0028

IMG_0027

IMG_0023