Archief voor ‘Eten en drinken’

Voltaire

Alhoewel we vroeger regelmatig de voeten onder tafel staken tijdens één van de alom gekende Soirées Saveurs, was het ondertussen al weer even geleden dat we de Voltaire in Heverlee bezocht hadden. Dus toen we op zoek waren naar een restaurant met een mooi terras om een gezellige zomeravond met vrienden door te brengen, ging er meteen een lampje branden. Ik reserveerde een tafeltje voor vier om zeker te zijn dat we een plekje hadden op het terras. Dit bleek een goed idee, want het terras zat al goed vol toen we aankwamen. Het aangename zomerweer had op deze weekavond duidelijk meer mensen naar buiten gelokt.

We besloten er een verwenavond van te maken en voor de all-in menu te gaan met Franse huiswijn. Bij deze menu waren ook het aperitief, water en koffie inbegrepen. Het leuke aan de all-in menu is dat je voor elke gang de keuze hebt uit zes suggesties en dat je niet verplicht bent om met de hele tafel hetzelfde te nemen. Na even twijfelen maakte ik mijn keuze: vitello tonato als voorgerecht (ik ben hoe langer hoe meer fan van dit Italiaanse voorgerecht), schelvisfilet met groentjes als hoofdgerecht en een soepje van vers fruit en vanille-ijs als dessert.

Terwijl we op het terras genoten van de laatste zonnestralen van de ondergaande zon, klonken we met een glaasje roze schuimwijn op de mooie avond. Bij het aperitief kregen we een gefrituurd hapje van asperge. Al snel kwam de bediening de witte huiswijn voorstellen. Die was heerlijk koel en smaakte voortreffelijk. Helaas was het toen wel even wachten op het voorgerecht. Wellicht was er ergens iets misgegaan met onze bestelling, want we merkten dat tafels die na ons gekomen waren eerder bediend werden. De bediening was ook even in de war, want onze dienster kwam de rode wijn al laten proeven, terwijl we nog geen voorgerecht gekregen hadden. Toen we haar daarop opmerkzaam maakten, nam ze meteen het glas rode wijn van tafel en verontschuldigde ze zich voor de vergissing. Ze ging meteen in de keuken informeren waar ons voorgerecht bleef en schonk ons ondertussen nog wat witte wijn bij.

Niet lang daarna arriveerden onze voorgerechten met nogmaals excuses. Wij waren ondertussen al wat vrolijk geworden van de gul geschonken wijn, dus we lieten het niet aan ons hart komen. De gerechten zagen er trouwens heerlijk uit. De tonijnsaus van mijn vitello tonato werd in een apart kommetje geserveerd, leuk. Ik ben trouwens een fan van grote kappertjes, die maakten voor mij het gerecht helemaal af. En ik kan jullie verzekeren: de vitello tonato smaakte even lekker als hij eruit zag! Ook mijn disgenoten waren zeer te spreken over wat er op hun bord lag. Ik mocht even proeven van het maatje van mijn vriend en had bijna (bijna!) spijt dat ik dit niet als voorgerecht genomen had.

Op het hoofgerecht moesten we minder lang wachten, al arriveerden de varkenswangetjes van onze kameraad een beetje later dan de rest. De bediening meldde ons dat er een accidentje in de keuken gebeurd was. Ik stelde mij al aangebakken varkenswangetjes of zo voor, maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn. En tot onze opluchting kwam het hoofdgerecht van onze vriend niet al te lang na het onze. Beetje jammer van deze schoonheidsfoutjes, die gelukkig erg professioneel opgevangen werden door de bediening, want het eten was echt voortreffelijk. Mijn visgerecht was heerlijk afgewerkt met garnaaltjes en mosseltjes en een luchtig sausje. Eén opmerking: de frietjes werden gezouten geserveerd. Misschien de klanten zelf laten bepalen of ze al dan niet zout op hun frietjes willen?

Ook over het dessert waren we zeer tevreden. Mijn soepje was gemaakt van rood fruit wat een perfect tegengewicht vormde voor het vanilleijs. Een heerlijke afsluiter. Oja, in de keuken van de Voltaire besteed men ook aandacht aan het afwerken van de schotels. Het oog wil immers ook wat.

Tot slot dronken we nog een koffie (of thee in mijn geval). Ik had de keuze uit een uitgebreid assortiment, maar koos toch voor een gewone camillethee. Bij de koffie werden profiteroles geserveerd om de allerlaatste gaatjes te vullen.

Leuk: samen met de rekening bracht de bediening ook een iPad waarop we konden aangeven wat we van ons avondje Voltaire vonden. Onze beoordeling was, ondanks de schoonheidsfoutjes, positief, want eerlijk gezegd, we kregen meer dan waar voor ons geld. In totaal kostte dit gezellig avond uit voor vier personen ons 176 euro alles inbegrepen, wat neerkomt op 44 euro per persoon.

Onze keuze
Voorgerechten:
Vitello tonato
Maatjesharing met een salade van boontjes
Kroketjes van gerookte zalm met dillemayonaise

Hoofdgerechten:
Gefrituurde scampi met Griekse pasta en rode paprika coulis
Melktongrolletjes “Ostendaise”
Gepocheerde schelvisfilet met groentjes en tuinkruiden
Zomerse stoverij van varkenswangen met abdijbier

Nagerechten:
Crème brûlée van chocolade met grand marnier
Soepje met vers fruit en vanille-ijs

Praktisch
Jules Vandenbemptlaan 6a, 3001 Heverlee
016 20 44 43
http://www.voltaire.be/
info@voltaire.be

Piknik Musik viert tiende editie

Het is zover. Piknik Musik zit reeds aan haar tiende editie sinds het prille begin in 2009. Op zondag 18 augustus wordt dit gevierd met een groots feest.

De tiende editie vindt plaats op de grootste en mooiste locatie van Leuven: het provinciaal domein. TwoTimes, King Rick, Bobby Ewing & Lars Capaldi (discobar Galaxie), The Mixfitz en Raoul Lambert komen de beste plaatjes draaien en er zijn 7 eetstanden om de aanwezigen van een lekkere picknick te voorzien.

Wie even alle drukte wil onvluchten kan zich laten verwennen op de Piknik Rustik stand. Van 14u-18u kan je jou vakkundig laten masseren. Is dit nog niet voldoende dan kan je een uurtje de aarde ontstijgen tijdens een yoga sessie van Puro & Yoga. Er start een sessie om 15u en 17u, neem best een handdoek of matje mee.

Geen Piknik Musik zonder een goede petanque. Voor het tweede jaar op rij komt JeuDeBouLeuven langs op de picknickplaats. Wil je je nog plaatsen voor de grote finale op 8 september dan is dit de laatste kans. Inschrijvingen starten vandaag vanaf 15u bij JeuDeBouLeuven.

Om te vieren dat  Piknik Musik nu al 3000 volgers op facebook, wordt zondag de aftrap gegeven met een gratis vat!

 

Bistro Sud

Goed verstopt op het einde van de Parijsstraat kan je bistro Sud vinden. Het is er smal maar gezellig en in de zomer zetten ze de ramen wagenwijd open zodat je toch een beetje terrasgevoel hebt. Je kan de link met Frankrijk niet missen. De inrichting en menu ruiken naar la douce France. De drankenkaart bevat enkele Franse klassiekers en door de foto’s van onder andere Louis de Funès zou je even kunnen denken dat je in een Parijse bistro bent terecht gekomen.

Na een vriendelijke ontvangst en een goede uitleg van de suggesties konden we onze bestelling plaatsen. Ondertussen kwam de chef even langs met de prachtige tonijnfilet en reuzengamba’s (suggesties), om het kiezen nog wat moeilijker te maken. Uiteindelijke viel ons oog op de schotel met Franse charcuterie, magret de canard en een zalmfilet met honingsaus en lavendel.

Het brood bij de charcuterieschotel was erg lekker en het duurde niet lang voordat ook onze hoofdgerechten op tafel stonden. Mijn eend was erg sappig, de sinaasappelsaus was net goed en de bijhorende kroketjes zeer lekker. De zalm was perfect gegaard en de combinatie met lavendel en honing erg geslaagd. Een dessertje kon de weegschaal niet meer aan, maar na deze geslaagde avond zullen we zeker nog eens terugkeren naar Bistro Sud.

Praktisch
Bistro Sud
Parijsstraat 84, 3000 Leuven
0470 09 87 55
Bistro Sud op Facebook

Foto’s Hapje-Tapje 2013

Hapje-Tapje was weer een groot succes. Veel mensen kwamen genieten van deze 25ste editie:

  • Je kon allerlei speciale bieren proeven op de biermarkt op de Oude Markt
  • Barmannen en barvrouwen gaven het beste van zichzelf tijdens de barmannenrace op en rondom de Oude Markt
  • In de Muntstraat en de Naamsestraat en op het Hogeschoolplein en de Grote Markt kon je aan de standjes lekkere hapjes proeven
  • Jeroen Meus, Kenny Bernaerts en Jeroen De Pauw gaven kookles tijdens de showcooking op de Grote Markt
  • De avond werd met een feestje afgesloten door Radio Modern

Zet het alvast in jullie agenda: zondag 3 augustus 2014 (telkens de eerste zondag van augustus) is het Hapje-Tapje 2014!

Bekijk alle 124 foto’s op flickr

Jong en oud geniet van een drankje en een hapje:
Foto 25 - Hapje Tapje 2013

Een eetstandje in de Muntstraat:
Foto 9 - Hapje Tapje 2013

Showcooking op de Grote Markt:
Foto 22 - Hapje Tapje 2013

De uitreiking van de prijzen voor de mooiste standjes, lekkerste hapjes, beste bieren enzoverder:
Foto 80 - Hapje Tapje 2013

De barmannenrace op en rondom de Oude Markt:
Foto 89 - Hapje Tapje 2013

Allerlei biertjes proeven op de biermarkt op de Oude Markt:
Foto 18 - Hapje Tapje 2013

Animatie in de Muntstraat, het zangtalent van Radio Ozon:
Foto 123 - Hapje Tapje 2013

Streekproducten in de Naamsestraat:
Foto 26 - Hapje Tapje 2013

Bekijk de overige foto’s op flickr

Zesde editie Picknick in het Park lokt 1000 bezoekers

Afgelopen zondagochtend vond de zesde editie plaats van het gesmaakte Picknick in het Park. Om en bij de 1000 mensen, al dan niet verkleed als ‘wild beest’ – want dat was het thema – smulden van zelf klaargemaakt lekkers in de sfeervolle setting van het Leuvense stadspark.

IMG_3565

IMG_3553

IMG_3560

IMG_3580

IMG_3567

Onder een stralende zon genoten tal van vriendengroepjes en families van een heerlijke brunch. Her en der moest een fles champagne er aan geloven en ook de mandjes en frigoboxen waren gevuld met gerechtjes een kookboek waardig. “Dat is niet zo verbazingwekkend,” lacht schepen van cultuur Denise Vandevoort, “de picknick is immers een initiatief van stadskok Jeroen Meus die na al die tijd nog steeds voor de recepten zorgt. Iedereen is natuurlijk vrij om mee te brengen wat hij wil, maar voor de creatiefste en lekkerste gerechten is er een prijs aan verbonden. Als ernstig jurylid, ga ik rond en snuister ik in de manden. Ik proefde zo onder meer een zalig zelfgebakken broodje en een smakelijke quinoasalade.” De eerste prijs, een luxueuze picknickmand, werd gewonnen door een dame die een hoogst originele aardbeiencocktail bereid had, een gezin dat het thema wilde beesten doorgetrokken had tot in de eigen pistoletjes en een gezelschap dat echt alles helemaal zelf bereid had, tot de verfrissende drankjes toe. “Wie gewoon komt voor de gezelligheid is ook altijd welkom. De koffiekoeken die we gratis weggeven aan al wie ingeschreven is, zijn altijd op. We vinden het fijn om te zien dat ook mensen die elkaar niet kennen, banden smeden,” vervolgt de schepen. Dat is meteen ook het opzet van dit initiatief: ruimte creëren waarop mensen tijd maken voor ontmoeting. De jongste bezoeker van deze zesde editie was overigens net 6 dagen oud en kreeg meteen ook een Picknickdekentje cadeau.

Kinderen zijn dan ook graag geziene gasten op dit familie-evenement. “Het thema van dit jaar was een geweldige bron van inspiratie,” voegt Kathy Gilis, coördinator van de Picnick toe. “Leeuwen, tijgers, giraffen… een hele zoo passeerde de revue tot zelfs een kaketoe toe. Elk kind kreeg een beestig fluitje, voor de leukst verkleedde gastjes was er een skippybal (foto).” Ook de grimestand en de Pop-Up Bib deden het goed. De Pop-Up Bib is een initiatief van de Bib Leuven. “De Pop-Up Bib is een volledig uitgeruste bibliotheek met leuke boeken, strips, wat tijdschriften en een uitleensysteem. Wie wil kan ter plekke lid worden, maar ook gewoon je neervleien in het gras en een boekje lezen behoort tot de opties,” aldus nog Ilse Depré van de Bib Leuven.

Klik hier voor meer foto’s

Hapje Tapje – 30ste Barmannenrace op de Oude Markt

De weersvoorspellingen voor het komende weekend beloven niets dan zon. Hapje Tapje zal dus weer massaal veel volk naar het Leuvense stadscentrum trekken. Een event dat je zeker niet mag missen, is de Leuvense Barmannenrace.

Vanaf 15u is de Oude Markt het strijdtoneel voor de dertigste editie van de Barmannenrace. Het kruim van de Leuvense barmannen neemt het dan tegen elkaar op in een race waarin niet alleen snelheid maar ook behendigheid op de proef worden gesteld. De snelste is immers niet automatisch de winnaar. Het is even belangrijk om de inhoud van de plateau niet te verliezen. Bij aankomst wordt immers ook de hoeveelheid bier die de deelnemers (nog) bij hebt gemeten. De beste vijf worden dan via een aantal individuele proeven nog verder getest tot er een winnaar bekend is.

Gaan jullie ook supporteren voor je favoriete barman?

Biermarkt tijdens Hapje-Tapje

Wat zou Hapje-Tapje zijn zonder het Tapje-gedeelte? De Oude Markt nodigt al jaren de levensgenieters uit op een unieke ‘bierreis’ door een selectie van het beste van de Belgische Biercultuur. Aan bijna alle cafés kan je tal van bekende of minder bekende, nieuwe of zeldzame bieren proeven.

Dorstlessend
Opvallend dit jaar is de opkomst van de echte, dorstlessende, zurige bieren, zoals Oude Geuze of Oude Kriek. Zo kan je in de Plaza proeven van een Oude Kriek Mariage Parfait of in het Rockcafé van een Oude Geuze Vat 44. Deze laatste is afkomstig van 90% lambiek uit foeder 44, een eikenhouten vat van meer dan 100 jaar oud. Er werden slechts 20520 flessen afgevuld, waarvan dan nog het grootste deel voor export is.

Ook De Weerelt presenteert 2 unieke Rodenbach-bieren: Rodenbach Vintage 2010, een Oud Bruin dat 3 jaar gerijpt heeft in het houten vat 144 en Rodenbach Caractère Rouge, 2 jaar op eiken vaten gerijpt en daarna nog 6 maanden gemacereert met verse krieken, frambozen en veenbessen. Het recept werd ontwikkeld door topkok Viki Geunes van restaurant ’t Zilte in Antwerpen. In 2012 werd een beperkte hoeveelheid op de markt gebracht: 10.000 flessen van 75cl.

Nieuwe bieren
Sinds het Zythos Bier Festival zijn er al enkele nieuwe bieren op de markt gekomen. Zo kan je in de Rodins proeven van Passchendaele, het bier gebrouwen voor de herdenking van Wereldoorlog 1. Het L-Café serveert Bueckenholt Special Belge, een Special Belge uit de streek van Haacht.

Niet zo nieuw, maar zeldzaam, is Stepa Tripel, een bier gebrouwen met Stevia, de nieuwe zoetmaker. Ideaal voor diabetici. Donki serveert dit bier, naast een reeks bio-bieren.

Er is zelfs een speculaasbier van Brouwerij De Toeteler, een kleine brouwerij uit Hoeselt. Dit bier smaakt naar speculaas en is zeker een aanrader om te proeven, net zoals hun Echte Kriek, gemaakt met Limburgse krieken, in de Orient.

Primeurs: Cuvée Ravage & Bier zonder Naam
Sinds kort is Aarschot een kleine brouwerij rijker: De Demerbrouwers. Ze zijn een echte pico-brouwerij en brouwen slechts 200 liter per brouwdag. Op Hapje-Tapje komen ze hun bier presenteren: Cuvée Ravage, een lichtbitterig Saisonbier van 6,5% En zoals ieder jaar zorgt Brouwerij Smisje ook dit jaar voor iets speciaals. Het bier is gloednieuw, komt recht uit de ketels en heeft zelf nog geen naam. Het zal officieel gelanceerd worden eind september.

De brouwer, die zelf aanwezig is, noemt het een gepeperd bier van slechts 4%. Beide bieren zijn verkrijgbaar in de Orient.

Proefglaasjes
Maar ook de andere cafés laten zich niet onbetuigd. Daarom is er, net zoals andere jaren, in samenwerking met de Leuvense Biertherapeuten een folder uitgegeven met extra uitleg over bieren die je zeker moet geproefd hebben. En daarvoor dienen natuurlijk de unieke bierproefglaasjes. Aan een centrale stand op de Oude Markt kan je een proefglas ‘huren’. JE betaalt € 5 voor een exclusief Hapje-Tapjeglas waarmee je kleinere, en dus ook meerdere proevertjes kan degusteren aan diverse bierstands.

Barmannenrace & Radio Ultra Modern
Vanaf 15u is de Oude Markt het strijdtoneel voor de dertigste editie van de Barmannenrace. Radio Ultra Modern verenigt vanaf 19u het beste van twee werelden en bouwt een feestje.

Wil je alvast jezelf een beetje voorbereiden, bezoek dan tapje.wordpress.com, met meer info over de biermarkt

Zesde editie Picknick in het Park – Leuvens stadspark wordt wonderlijke zoo

De gezellige Picknick in het Park, ooit ontstaan op initiatief van stadskok Jeroen Meus, is op zondag 4 augustus toe aan de zesde editie. De locatie blijft de feeërieke setting van het stadspark.

De sfeer in het park is bewust gemoedelijk. Geen muziek, geen optredens, gewoon rustig genieten in het gras. Het stadspark wordt voor de gelegenheid herschapen tot een wonderlijke zoo: wilde beesten komen er smullen van een lekkere picknick. Iedereen mag zich verkleden, kinderen kunnen zich laten grimeren. De mooiste, leukste, grappigste dieren krijgen een originele verrassing.

Net zoals de voorgaande jaren zorgt Jeroen Meus voor lekkere en betaalbare recepten. Vul je eigen picknickmand met deze of andere smakelijke gerechten en kom mee genieten met vrienden en familie in het knusse stadspark. Een jury onder leiding van schepen Denise Vandevoort komt mee in de manden kijken. De meest originele picknickmand wint een prijs.

Schepen Vandevoort, fan van het eerste uur, blikt graag terug op voorbije edities: “De picknick werd in 2008 in het leven geroepen door voormalig stadskok Jeroen Meus. De eerste editie was meteen een schot in de roos, met maar liefst 600 deelnemers. Zelfs de uitgeregende derde editie kon nog rekenen op een 400-tal gegadigden. Vorig jaar klokten we, onder een stralende zon, af op een duizendtal picknickers. Het geheim van het succes ligt in de eenvoud van de formule. Iedereen brengt mee wat hij zelf wil: een zak koffiekoeken van bij de bakker of een uitgebreide brunch met alles er op en er aan. Dat houdt de instap laag. De relaxte sfeer doet de rest: veel mag, niets moet. Kinderen kunnen er ongestoord spelen en iedereen is blij. We hebben al nieuwe vriendschappen zien ontstaan op dit gemoedelijk event en dat is natuurlijk waarom wij het doen.

Wie zich op voorhand inschrijft, krijgt gratis een dampende tas koffie of thee, een fris glaasje fruitsap, een smakelijke koffiekoek en het gegeerde Picknick in het Park-dekentje.

Praktisch
Zondag 4 augustus, 10.00-13.00 uur, Picknick in het Sint-Donatuspark (stadspark), Leuven | gratis
Inschrijven kan tot 31 juli via picknickinhetpark@leuven.be met de vermelding van je naam en het aantal personen (volwassenen en kinderen)

Restaurant Yummy Yummy

Restaurant Yummy Yummy gelegen aan de Aarschotsesteenweg in Wilsele reserveert zowel Thaise als Chinese gerechten. We kwamen in dit restaurant terecht omdat we hier met vrienden afgesproken hadden die in de buurt woonden, want eerlijk, de Aarschotsesteenweg ligt niet op onze normale route als we op zoek zijn naar een restaurant. Nochtans is het met de wagen helemaal niet zo ver rijden en is er voldoende parkeerplaats beschikbaar voor het restaurant.

Yummy Yummy is een erg groot en ruim restaurant met een typisch Oosters interieur in roodtinten. Wij (vier volwassenen en één kleuter) belandden er op een zondagmiddag. Buiten onze tafel waren er slechts twee andere tafels volzet. Aangenaam rustig voor ons, maar hopelijk komt er op andere dagen wat meer volk over de vloer.

De jongedame die ons bediende was heel vriendelijk. Alleen jammer dat ze de kleuter aan onze tafel moest teleurstellen: geen spoor van fristi of chocomelk op de menukaart.

We bestelden alle vier een voorgerecht en hoofdgerecht. Het was moeilijk kiezen, want het aanbod aan Chinese en Thaise gerechten is erg groot. Ik ging voor mijn favoriete Thaise soep als voorgerecht: tom yam koon. Een pittig soepje met garnalen en citroenkruid gaat er altijd wel in. Als hoofdgerecht koos ik (als enige aan tafel) voor een Chinees gerecht: teppan van gamba’s met zwarte bonensaus. Onze kleuter hield het op mihoen.

Bij het eten dronken we een glaasje water. Al snel werden de voorgerechten aan tafel gebracht. De soepjes waren allemaal erg pikant. Lekker, vind ik persoonlijk, maar bij mijn tafelgenoten zag ik toch een beetje stoom uit de oren komen. Ook de hoofdgerechten waren dik in orde. Mooi gepresenteerd en erg lekker. Mijn gamba’s arriveerden bakkend in een pannetje en smaakten voortreffelijk.

Nog een tip: je kan ook afhalen bij Yummy Yummy. Handig als je gehaast bent of liever niet op restaurant gaat.

In totaal kostte deze maaltijd voor vijf personen ons 105,70 euro. Een degelijk Oosters restaurant met een vriendelijke bediening én een goeie prijs-kwaliteitsverhouding.

Praktisch
Aarschotsesteenweg 596, 3012 Wilsele
016 44 58 12
http://yummyyummy.be

Onze keuze
Voorgerechten:
Tom yam koong
Sope kwythayoe
Sateh kai

Hoofdgerechten:
Teppan van gamba’s met zwarte bonensaus
Nue pad kaprao
Kiew wan nue
Siam kiew wan
Mihoen Singapore

Opening zoMerbar en voorstelling M-idzomercocktail

Onder een stralende zon werd gisteren op het terras van M de M-idzomercocktail voorgesteld. De cocktail, ‘Maf’ genaamd, bestaat uit watermeloen, munt, aardbei, limoen, witte Havana Club rum, suikerwater en spuitwater. De ‘Maf’ cocktail werd door Kwinten De Paepe speciaal gecreëerd voor het M-idzomer festival en zal ook enkel tijdens M-idzomer te verkrijgen zijn. Mike Naert (Het Depot), Luc Delrue (M), Sanne Clerinx (30cc) en schepen Denise Vandevoort mochten als eerst proeven van deze creatie tijdens de opening van de zoMerbar.

Het goeie weer had veel schoon volk naar het dakterras van M gelokt en er werd dan ook druk gebabbeld onder het genot van een glaasje. De sfeer was zo optimaal dat het soms moeilijk was om de klanken van het beiaardconcert op het Ladeuzenplein op te vangen. Eén ding is zeker, ons zal je de komende weken nog vaker op deze schitterende plek in hartje Leuven aantreffen.

M-idzomercocktail en eerste zoMerbar!

M-idzomercocktail en eerste zoMerbar!

M-idzomercocktail en eerste zoMerbar!

M-idzomercocktail en eerste zoMerbar!

M-idzomercocktail en eerste zoMerbar!

M-idzomercocktail en eerste zoMerbar!

M-idzomercocktail en eerste zoMerbar!

Elke dag kun je vanaf 17:30 in de zoMerbar terecht. Een overzicht van het programma voor de komende dagen:

Vr 19.07 | 17:30 | ZoMerklanken met DJ Raoul Lambert & DJ Briz
Za 20.07 | 19:00 | Hydrogen Sea
Zo 21.07 | 17:30 | Belpop met Mighty Mike
Ma 22.07 | 20:00 | CoMedy
Di 23.07 | Het optreden van Trezmil werd geannuleerd. Een nieuwe act wordt snel bevestigd.
wo 24.07 | Gesloten
Do 25.07 | 19:00 | Happy Hour met beiaardconcert – Klaviermuziek
Vr 26.07 | 19:00 | Jazz op zoMerbar met Peremans-Pierreux Duo
Za 27.07 |17:30 | ZoMerklanken met DJ (naam nog te bevestigen)
Zo 28.07 | 18:30 | Play it again met Sajopa Duo
Ma 29.07 | 18:00 | ZoMerdansen – Estaminet M
Di 30.07 | 17:30  | Slotavond met Bobby Ewing