Archief voor ‘Eten en drinken’

Bleunoir

Toen d’Artagnan verhuisde naar de Naamsestraat, kwam er in de Krakenstraat plek vrij voor een nieuw restaurant. Op 6 juni 2011 opende Bleunoir er de deuren met aan het fornuis Frederic Peeters, voormalig sous-chef van d’Artagnan. Ik reserveerde er een tafeltje voor drie op Goede Vrijdag en keek uit naar mijn eerste kennismaking met dit restaurant.

De schikking van de tafels en de indeling van de ruimtes is grotendeels hetzelfde gebleven als ten tijde van de d’Artagnan. De rustieke en gezellige uitstraling bleef behouden. De aankleding van de muren werd echter drastisch veranderd met grote muurschilderingen en blauwe en zwarte accenten, een verwijzing naar de naam van het restaurant. Het restaurant beschikt ook nog steeds over een goed uitgeruste open keuken, wat zeker vertrouwen wekt in de kwaliteit van de bereidingswijze.

We werden vriendelijk welkom geheten en kregen een gezellig tafeltje toegewezen achteraan in het restaurant. De menukaart van Bleunoir is niet al te uitgebreid, wat doet vermoeden dat de kok met verse producten werkt, iets waar ik alleen maar voor kan zijn.

Ik ging voor één van de suggesties op het suggestiebord: de wok van asperges, lenteui, kerstomaatjes en gebakken skreifilet. De twee heren in mijn gezelschap kozen eensgezind voor de specialiteit van ‘t huis: de reuze brochette. Bij de brochette bestelden ze een portie kroketten.

Mijn vriend en ik dronken een glaasje cava als aperitief, terwijl onze kameraad het bij non-alcoholische dranken hield. Als appetizer kregen we drie hapjes: een zalmmousse met kabeljauw, eend met witloof en groentensoep. Een kleine verwennerij voor de smaakpapillen.

Al snel werden onze gerechten opgediend. De brochettes van de heren waren inderdaad reusachtig. De brochettes werden hangend aan een smeedijzeren staaf geserveerd, origineel, en handig om het vlees van de ijzeren spit te verwijderen. Mijn vriend had champignon natuur bij zijn brochette besteld en kreeg een grote portie champignons. Ook de peperroomsaus van onze kameraad viel in de smaak. Zelf was ik behoorlijk tevreden met mijn wok met skreifilet, een licht en gezond gerecht dat nog voldoende ruimte overliet voor een dessert. Bij het eten dronken mijn vriend en ik een glaasje wijn.

De heren hadden al snel hun eerste portie kroketten achter de kiezen. De tweede portie liet echter nogal lang op zich wachten waardoor de kroketten arriveerden op een moment dat beide heren aan hun laatste stukje vlees bezig waren. De bediening excuseerde zich voor het te laat serveren van de kroketten. Een foutje dat we graag door de vingers zagen.

Mijn vriend had aan zijn flinke brochette meer dan voldoende en besloot het dessert te skippen en meteen voor een digestief te gaan: een calvados. Onze kameraad en ikzelf lieten ons verleiden door de lokroep van het chocoladebordjes. En boy, daar hadden we geen spijt van. Op een leisteen werd een profiterole met ijs, een chocoladetaartje, chocomousse en een zalige moelleux met fruit geserveerd. Om duimen en vingers bij af te likken, zo lekker!

In totaal kostte deze avond ons 129 euro voor drie personen alle dranken inbegrepen. Ons zien ze hier zeker terug.

Onze keuze
Wok van asperges, lenteui, kerstomaatjes en gebakken skreifilet
Reuze rundsbrochette met peperroomsaus
Reuze rundsbrochette met champignon natuur
Chocolade bordje

Praktisch
Krakenstraat 9-11, 3000 Leuven
016 29 99 51
www.bleunoir.be

Carrousel Wilsele

Carrousel’, de tweejaarlijkse wijkwerking van 30CC, strijkt dit jaar neer in Wilsele. Op zaterdag 25 mei is de Koksijdewijk het decor van een spetterend cultuurfeest. Het Leuvense cultuurcentrum zet samen met vele lokale partners de schouders onder een gezinsvriendelijk programma.

Na een zonovergoten eerste editie in Heverlee in 2009 en een dubbeldikke aflevering in Kessel‐Lo in 2011 kiest de derde editie van ‘Carrousel’ voor de Koksijdewijk, de verborgen parel van deelgemeente Wilsele. Op het overvolle menu staan onder meer sportieve uitdagingen, erfgoedontdekkingen, exclusieve wandelingen (o.a.rond de Bellefroidvijvers), film, dans, muziek, theater, een Grand Dîner en een volksbal. Het hele feest wordt bovendien gemaakt en (uit)gedragen door tal van lokale verenigingen en de buurt‐ en wijkcomités van Wilsele‐Dorp én Wilsele‐Putkapel.

Carrousel’ start zeer actief met een stratenloop voor kinderen, joggers en langeafstandslopers. Je sportiefste kant kan je daarna ook nog tonen op de sappentrapper of bij de authentieke volksspelen. Pret verzekerd voor jong en oud!

Hou je eerder van rustige ontdekkingen, snuister dan eens rond in de pop‐up Bib, laat je voorlezen door de oma’s en opa’s van Alfapret of bewonder het rijke heden en verleden van Wilsele in de fototentoonstelling. Feesten, de scouts en verenigingen, het vakantiedomein in Arbre en het rijke industriële verleden – denk maar aan Marie Thumas en de Stordeur – komen aan bod.

Nog meer erfgoed staat centraal tijdens de exclusieve rondleidingen. Speciaal voor ‘Carrousel’ kan je immers een wandel‐ en vertelparcours volgen rond de Vijvers van Bellefroid. Het Wilsele van weleer en de lokale oorlogsheld Albert Wouters komen er weer tot leven. Met een gids ontdek je ook de verhalen van de Sint‐Maartenskerk in Wilsele‐Dorp.

Ook wie van film, dans, muziek of theater houdt, komt aan zijn trekken. De Koerdisch‐Irakese regisseur Sahim Omar Kalifa woont in Wilsele‐Dorp en maakt speciaal voor ‘Carrousel’ een nieuwe documentaire ‘Ontmoetingen op muziek’, een opvolger van zijn internationaal bekroonde kortfilm ‘Land of the Heroes’.

Voor het dansspektakel ‘Around the Carrousel’ krijgen Axentis en Dans Bleydenberg het gezelschap van Parkour Leuven. Stadssopraan Noémie Schellens zorgt samen met zangers en muzikanten uit Wilsele voor muzikale
verrassingsacts en de kinderen van basisschool Hertog Karel werken aan een voorstelling rond ‘Thalia’, een danszaal uit de jaren 20 en 30.

Lokale beroemdheid dj Pol Wouters maakt speciaal voor ‘Carrousel’ een comeback en draait de beste muziek voor iedereen. Voor meer muziek zorgen De Gorpies: meezingen met de covers van deze Wilselse familie Von Trapp is een plezier.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht: de feesttent is heel de dag open en vanaf 17.30 uur kun je aanschuiven voor het ‘Grand Dîner’. De Wilselse verenigingen bieden je lekkere hapjes en schotels aan tegen een
democratisch prijsje.

Het avondprogramma wordt ingezet met een dansinitiatie, waarna dj Pol Wouters je warm maakt voor het verrassingsconcert. Een heus volksbal met swingende muziek sluit tenslotte ‘Carrousel’ af.

Wandelaars en fietsers hoeven overigens niet tot 25 mei te wachten om de parels van Wilsele te ontdekken. Vanaf 1 mei kan je al deelnemen aan gratis zoektochten. Op www.30CC.be download je de verschillende routes en de opdrachtbladen. Bezorg je het ingevulde deelnameformulier op 25 mei voor 17.30 uur aan de infostand, dan maak je bovendien kans op een mooie prijs.

Praktisch
Op zaterdag 25 mei 2013, vanaf 12.30 uur, op het Koksijdeplein Wilsele en omgeving.

Opening Zythos bierfestival in de Brabanthal

Veel volk zo rond een uur of twaalf aan de inkom van de Brabanthal. Vanuit heel Europa waren bierliefhebbers naar Leuven afgezakt voor het Zythosbierfestival. Wij bespeurden zelfs twee Deense bussen met een lading enthousiaste Denen. Stipt om twaalf uur werd het lint doorgeknipt door schepen Vansina en stroomde de massa de hal binnen. 101 standjes met 500 verschillende bieren, een onmogelijke opgave om alles geproefd te krijgen. Gelukkig vielen er naast al dat bier ook nog frieten en pizza te verkrijgen, kwestie van niet te moeten proeven op een lege maag.

Eén ding is zeker: het bierfestival is een schitterende aanwinst voor Leuven! Wij schreven alvast de editie van volgend jaar (het festival vindt altijd plaats tijdens het laatste weekend van april) in onze agenda!

Zythos bierfestival in Leuven

Zythos bierfestival in Leuven

Zythos bierfestival in Leuven

Zythos bierfestival in Leuven

Zythos bierfestival in Leuven

Leuven the place to be(er) – Zythos bierweekend

Dit weekend is Leuven weer helemaal in de ban van bier. Meer dan 100 Belgische brouwers presenteren 500 verschillende soorten bier op één locatie: de Leuvense Brabanthal. De officiële opening van het Zythos bierfestival vindt plaats op zaterdag 27 april om 11.45 uur. Nadien is er een rondgang. Loop zeker eens langs bij de stand van Toerisme Leuven en Toerisme Vlaams-Brabant en grijp je kans om je eigen bakzit te winnen.

Op en rond de Oude Markt, de langste toog van Europa, serveren heel wat cafés tijdens het bierfestivalweekend een selectie buitengewone bieren. Verzamel de buttons!

Zowel Stella Artois als huisbrouwerij Domus zetten hun deuren open tijdens het Zythos Bierweekend en de Biermaand van Vlaams-Brabant. Op verschillende tijdstippen vertrekken wandelingen vol Leuvense bierverhalen aan het stadhuis. Ook tal van Leuvense hotels en B&B’s bieden speciale arrangementen aan of pakken uit met een mooie korting tijdens het bierfestivalweekend. Boek nu nog snel je kamer!

Ter gelegenheid van de biermaand in Vlaams-Brabant zetten 15 brouwerijen nog tot en met 12 mei hun deuren open tijdens de weekends.

Bierliefhebber weten wat gedaan!

Wereldse zondag in het Wereldcafé

Op 28 april kan je van 12u tot 20u in het Wereldcafé proeven van de Sri-Lankaanse keuken. Deze Wereldse zondag wordt georganiseerd in samenwerking met VZW Tamil Culture Organisatie. De opbrengst zal gebruikt worden om de Tamil-cultuurgemeenschap te steunen: als humanitaire hulp aan Tamil vluchtelingen in België, maar in de eerste plaats voor enkele weeskinderen in Sri Lanka zelf. Om iets meer te vernemen over de problematiek van de Tamil vluchtelingen kan je de documentaire Killing Fields Sri Lanka bekijken, een film uit de reeks ‘top documentary films’ van Channel 4 uit 2011.

Een menu kost 14€ (6 € kinderschotel) en bestaat uit:

  • voorgerecht: een gemengde salade met een ‘roll’ (soort loempia,gevuld met ​lamsvlees, aardappelen en kruiden -vegetarisch zonder lamsvlees)
  • hoofdschotel: een rijst – cury schotel , met kip, eieren en groenten (aubergine, ​courgette, ajuin, champignons) een rijk kruidenpallet (naar onze normen). De ​vegetarische schotel omvat extra champignons en aubergine. Méér kruiden worden – ​voor de liefhebbers- apart in een sausje op de tafel gezet. ​
  • dessert (niet inbegrepen en ter plaatse te bestellen aan €3) : “payasam”. Dit is ​een warme Sri-Lakaanse lekkernij van sterk gesuikerde en geconcentreerde ​melk ​met vanille en echte ‘tapioca-pearls’ met noten en rozijnen ​

Extra Muros – bierparcours buiten de muren van het ZBF

Leuven wordt het laatste weekend van april nog meer dan anders een echte bierstad. Veel restaurants bieden speciale biermenu’s aan. Je kan rondleidingen volgen in de brouwerijen van Leuven en natuurlijk is er het Zythos Bierfestival in de Brabanthal. Dit weekend komen daar meer dan 100 brouwers een 500tal bieren presenteren, waaronder een 70-tal bieren in primeur. Velen denken dat dit alle bieren uit België zijn. Niks is minder waar. Daarom organiseren de Oude Markt en de biercafés, in samenwerking met de Leuvense Biertherapeuten, dat weekend ook Extra Muros, een bierparcours buiten de muren van het festival.

Extra Muros is een initiatief van vzw de Oude Markt. Het is een randactiviteit tijdens het Zythos Bierfestival op 27 en 28 april in de Brabanthal. Enkele cafébazen van de Oude Markt bieden een collectie bieren aan van brouwerijen die niet op ZBF staan. Gespecialiseerde bierzaken hebben zich daarbij aangesloten en brengen unieke proeverijen.

Dit bieraperitief begint al op vrijdag 26 april. Een frisse prelude op het echte werk in de Brabanthal. Vanaf 16u kan iedereen kennismaken met het aanbod in de deelnemende zaken in het historisch stadshart. Ondertussen wijdt Radio 2 in het Radiohuis de uitzending van Avondpost aan het Leuvense bierverhaal en het Zythos Bier Festival. Om 18u trekt percussiegroep ‘Lokomotiv’ van daaruit richting Oude Markt alwaar het officiële bierlintje wordt doorgeknipt. Dan is het tijd om te proeven en een heel weekend te genieten…

14 cafés op de Oude Markt en minstens even zo veel zeldzaam te verkrijgen en te proeven bieren: Vleteren Alt in de BlokhutAmburon in de Rector, Bloesembink in The Saloon, Keikoppenbier in L-café, Kasteel Hoppy in de Rodins, Julius in ’t Begin, De Dolle Extra Export Stout in het Rock Café, Urthel Saisonnière in café Belge, Noorderbierke in de Giraf, Zatte Bie in de Revue, Broeder Jacob Double Espresso in De Weerelt, Nelle van Cruysem in Orient (het bier van het gelijknamige boek van Marc De Bel). Of wat dacht je van deze mondvol: La Corne du Bois des Pendus La Triple 10º in het Forum

Daarnaast hebben verschillende bierzaken samengewerkt. Zo bewijst het M-Café dat bier ook cultuur is onder de titel ‘De gustibus et coloribus certe disputandum est’. De Fiere Margriet pronkt met haar grote bierkaart. En in de Metafoor kan je bieren proeven in magnum-flessen van 1,5 liter en kennis maken met Nivoo Bruin in wereldprimeur. Tot slot kan je in de Blauwe Kater een paar combinaties van Bier & Whisk(e)y uitproberen: een whiskey wordt geserveerd met een bier dat er bij past.

Meer informatie op extramurosleuven.wordpress.com. Opgelet, de meeste bieren zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar, daarom geldt er 1 regel: Op is op. Dit jaar kan je ook bierbuttons verzamelen in de deelnemende zaken. Wie haalt de volledige collectie van 20 in huis?

Zythos Bierfestival in de Brabanthal op 27 en 28 april

Op zaterdag 27 april en zondag 28 april 2013 organiseert Zythos, de nationale vereniging van bierproevers, opnieuw het Zythos Bierfestival in de Brabanthal in Leuven. Net zoals vorig jaar zullen zo’n 100 brouwers en bierfirma’s een standje bemannen waar je voor de prijs van één jeton (een jeton kost 1,40 euro) één van de aangeboden bieren kan proeven. Het proeven gebeurt met proefglaasjes van 15cl, die je mits het betalen van een waarborg in bruikleen krijgt. De voorlopige, onvolledige bierlijst bevat al meer dan 500 bieren. Met de pendeldienst word je op 10 minuten van het station van Leuven naar het Zythos Bierfestival gebracht. Het Zythos Bierfestival heeft ook een food-corner met onder andere pastagerechten, frituurgerechten en sandwiches. Er is ook een standje met kaasplankjes, allerlei dranken, soep en snacks.

Meer informatie:

La Stanza

Na ons bezoekje aan La Stanza Bottega, konden we niet anders dan ook eens het moederrestaurant La Stanza uitproberen. Nu moeten jullie weten dat La Stanza al jaren op mijn verlanglijstje van restaurants staat. Ik ondernam dan ook al ettelijke pogingen om er te reserveren, maar het restaurant was telkens vol. Ditmaal liet ik niets aan het toeval over en reserveerde ik een maand op voorhand voor vier personen.

La Stanza is een typisch Italiaans trattoria, waar de zaakvoerder zelf achter het fornuis staat. La Stanza staat erom bekend verse, zelfgemaakte deegwaren te serveren met die sauzen à la minute bereid worden met verse producten. Eén van de redenen waarom dit restaurant zo populair is.

Het interieur is geschilderd in warme roodtinten en erg gezellig met houten tafeltjes en rode tafelkleedjes. De menukaart is alleszins indrukwekkend. We waren een beetje overdonderd door het uitgebreide aanbod en konden niet kiezen uit al die verrukkelijk klinkende antipasti en pasta’s. We besloten ons te laten verrassen door de chef en bestelden een menu.

We werden bediend door een bijzonder joviale Italiaanse ober die het niet kon laten om grapjes met ons te maken. Erg plezierig. We voelden ons meteen thuis. Om de goede stemming erin te houden, bestelden we een flesje Barbera d’Alba superiore (en daarna nog eentje en nog eentje). De wijn stelde niet teleur en ging vlotjes binnen.

Toen de antipasti geserveerd werden, moesten we wel even slikken. Zo véél! Telkens wanneer we dachten: nu zal het wel de laatste schotel geweest zijn, verscheen er weer iets nieuws op onze tafel. Er was op tafel amper plaats genoeg om al deze lekkernijen een plekje te geven. Wat kregen we te eten: twee borden carpaccio van rundsvlees, een bord pastrami, een bord met een mix van groenten, kazen en Italiaanse vleeswaren en een kom met scampi all’aglio. Alles even lekker! Het was zo veel dat we er met vier personen zelfs niet in slaagden alles op te krijgen, wetende dat er nog een hoofdgerecht en een dessert zouden volgen.

Gelukkig konden we na al deze overdaad even pauzeren om wat plek te maken voor het hoofdgerecht: pasta alle vongole (met venusschelpen en witte wijn) en pasta paolo (verse pasta in een saus van Italiaanse worst met wilde venkelzaadjes en rode peper, spekjes, geklaarde paddestoelen, tomaat en basilicum). Man, man, wat werd er genoten aan ons tafeltje. Ook dit was weer veel te veel, waardoor we tot onze grote spijt een deel moesten terugsturen naar de keuken.

Om eerlijk te zijn, had ik de maaltijd perfect kunnen afsluiten na het hoofdgerecht en wellicht zal ik mij in de toekomst beperken tot enkel een voorgerecht en een hoofdgerecht. De tiramisu ijs was er dan ook een beetje te veel aan voor mij. Gelukkig kon ik het bovenlaagje dat te zeer naar koffie smaakte, kwijt bij mijn tafelgenoten.

Echt een avond om in te kaderen. In La Stanza zien ze ons zeker terug!

Het menu (gemengd voorgerecht, twee soorten pasta en dessert) kostte 34 euro per persoon, exclusief dranken. In totaal betaalden we, drie flessen wijn en twee flessen water inbegrepen 255 euro voor vier personen. Een zeer mooie prijs voor wat we kregen.

Praktisch
Wandelingenstraat 8, 3000 Leuven
016 50 30 66

Moet een Alma vestiging sluiten?

Veto schreef een artikel over de problematische situatie van Alma, de uitbater van de Leuvense studentenrestaurants. Vorig kalenderjaar maakte Alma namelijk 250.000 verlies. Een nieuwe algemeen directeur en “herpositionering” moeten het tij keren. Volgens Koenraad Debackere, algemeen beheerder van KU Leuven, en Dirk Vandueren, voorzitter van de RvB van Alma vzw, valt het niet uit te sluiten dat vestigingen in het centrum verdwijnen.

Alma III, mijn favoriete eetplek om tijdens mijn studententijd tussen de lessen door iets te eten met vrienden, lijkt dus voorlopig gespaard te blijven. Hebben jullie leuke herinneringen aan het eten in de Leuvense studentenrestaurants (de zalmlasagna was altijd populair en dat extra bord frieten werd vaak gedeeld)? Of kookten jullie liever jullie eigen potje?

Beluga

Er lag al een tijdje een een Bongo-bon Vis en Sushi in onze schuif en de vervaldatum kwam zo langzamerhand in zicht. Hoe deze beter te besteden dan aan een gezellig romantisch dineetje voor de verjaardag van mijn vriend? Omdat geen enkele van de Leuvense sushi-restaurants terug te vinden was in het aanbod, besloten we te reserveren bij restaurant Beluga, per slot van rekening was het alweer een paar jaar geleden dat we nog eens de voeten onder tafel hadden geschoven bij dit kleine, maar gezellige restaurantje.

Toen wij (stipt op tijd) arriveerden, was er nog maar één ander koppel in het restaurant aanwezig. We werden vriendelijk welkom geheten en een lieve jongedame nam onze jassen in ontvangst. We kozen een tafeltje vlakbij de werkplek van de chef-kok. Altijd leuk om de bereiding van je maaltijd een beetje te kunnen volgen en jullie weten dat ik een fan ben van open keukens.

Het concept van Beluga is simpel: er is één menu met enkel vis en schaaldieren en alle gasten eten hetzelfde. Vleesliefhebbers zoeken beter andere oorden op. En oja, vergeet niet te reserveren, want dit restaurantje telt maar een zevental tafels.

Aangezien het een feestelijke avond was, startten we met een glaasje huischampagne Besserat. Een heerlijke fruitige champagne met een minerale hint. We werden er prompt vrolijk van. Bij het aperitief werden verse garnaaltjes en kleine olijfjes geserveerd. De ongepelde garnalen waren duidelijk vers en zalig lekker.

Omdat we al goed begonnen waren, besloten we ook bij de rest van onze maaltijd aangepaste wijnen te nemen. Na wat wachten (we waren al goed gevorderd met onze wijn)  kregen we het eerste voorgerecht geserveerd: makreel op zout gelegd, met een salade van green meat en red meat (raapjes). De combinatie van makreel met de raapjes was verrassend, maar ik vond de makreel een tikkeltje te zout naar mijn smaak. Gelukkig vormden de schattige broodjes die op een apart bordjes geserveerd werden een goed tegengewicht voor het zout in het gerecht.

Onze wijnglazen werden vlot bijgevuld en onze stemming werd er alleen maar beter op toen het tweede voorgerecht arriveerde: cheeseburger van langoustines, met een crème van mascarpone en Tierenteyn mosterd. Een cheeseburger geserveerd krijgen in een visrestaurant, het is eens wat anders. Het gerecht was een echte smaakbom. Zalig gewoon. Ook mijn vriend was erg te spreken over dit gerecht.

Om een tegengewicht te bieden aan al die wijn, bestelden we ook wat water. De vriendelijke jongedame van Roemeense origine die ons bediende, bracht een flesje huisgefilterd water. We zochten snel op hoe dankjewel te zeggen in het Roemeens (mulțumesc) en toverden zo een glimlach op haar gezicht.

Als hoofgerecht serveerde chef-kok Wim Janssens zeebaars met anijspaddenstoelen en aardappelgratin. Alweer een voltreffer. Perfect gebakken verse vis met heerlijke garnituren. We genoten evenzeer van de lekkere Spaanse wijn You&Me, afkomstig van een wijngebied op de grens tussen Spanje en Portugal die ons uitgebreid werd voorgesteld door de chef-kok.

Als dessert kregen we peertjes in Spaanse zoete wijn met safraan, gember en yoghurtijs. Het dessert was om duimen en vingers bij af te likken: perfect om het allerlaatste gaatje op te vullen. Al moest ik mijn vriend wel helpen om zijn yoghurtijs weg te werken.

Na het dessert kwam de chef-kok ons vriendelijk vragen of we nog een koffie of digestief wilden. Door de vele glazen wijn waren we wat overmoedig geworden en we vroegen of we een calvados konden krijgen (die hadden we bij ons vorig bezoek erg lekker gevonden). Spijtig genoeg was de calvados op, maar hij kon ons wel een erg goeie whisky aanraden. En tja, toen hij ons de fles Nikka Whisky uit Japan toonde, wisten we dat we verloren waren. Al was het wel even slikken toen we achteraf op de rekening zagen dat één whisky 14 euro kostte.

Aangezien we over een bongobon beschikten, betaalden we enkel voor de drank. Voor twee glazen champagne, aangepaste wijn en water en twee whisky’s betaalden we in totaal 120 euro. En ja, wij vonden het wel een beetje decadent om op één avond 120 euro op te drinken.

Enig punt van (lichte) kritiek: het was soms wat lang wachten op de gerechten. Wij reserveerden om 19u, maar het eerste voorgerecht werd pas ná 20u geserveerd. Het hoofdrecht werd rond half tien aan tafel gebracht en op het dessert was het wachten tot half elf. Nu vormde dit voor ons geen probleem, wij hadden immers een avondvullend diner gepland, de sfeer was erg goed en de wijn werd bijzonder royaal bijgeschonken. Door de garnaaltjes die we vlak na het binnenkomen kregen, hadden we ook geen honger geleden. Beluga is nu eenmaal geen restaurant waar je terecht kan voor een snelle hap.

Beluga is een restaurant uit een hogere prijsklasse, niet iets om elke week te doen dus, maar zeker een aanrader als je iets te vieren hebt. De vis is dagvers en de gerechten zijn origineel en erg verfijnd afgewerkt. De gemoedelijke omgang met de chef-kok die zelf de gerechten aan tafel brengt en duidelijk een wijnkenner is, was voor mij een absoluut pluspunt. Een heel toffe avond.

Praktisch
Krakenstraat 12, 3000 Leuven
016 23 43 93
www.restaurantbeluga.eu