Archief voor ‘Eten en drinken’

School bijzonder onderwijs WOUDLUCHT Heverlee – Go Classic met Jasper Stuyven

Rijdt zelf mee in een Navueltacriterium:

Wie was de beste Belg in de ronde van Spanje? Analisten verwachtten hier op voorhand Tom Boonen, Philippe Gilbert of Jurgen Vandenbroeck. Niets is echter minder waar: Jasper Stuyven was de enige Belg die vlot naar enkele ereplaatsen kon sprinten. De jonge Belg uit Heverlee behaalde maar liefst drie keer een verdienstelijke vierde plaats en moest enkel de allergrootsten laten voorgaan.

Indien de Vuelta de Tour was, zou Jasper met dit palmares een grote publiekstrekker zijn op allerhande natourcriteriums. Organisatoren zouden hem fikse startpremies betalen en het publiek zou massaal toestromen. Deze criteriums zijn er echter niet en de grote premies al evenmin, maar toch toont Jasper zich graag aan het publiek.

Als peter van Woudlucht, een school voor buitengewoon onderwijs, zet hij zich belangeloos in om deze kinderen meer aan het sporten te krijgen. Om middelen in te zamelen staat hij mee aan de wieg van de eerste ‘Woudlucht GO Classic met Jasper Stuyven’. Dit is een familiefietstocht die doorgaat op 19 oktober, waarbij iedereen uitgenodigd is om Heverlee en haar bosrijke omgeving te leren kennen vanop de fiets. Voor de fans van Jasper Stuyven is het om 10 u verzamelen geblazen. Dan begeleidt de renner zelf de tocht van tweeëntwintig kilometer. Wie wil mag aansluiten in zijn ‘peloton’. Jasper beloofde zijn tempo aan te passen aan het publiek.

Het is natuurlijk ook mogelijk om individueel of met het gezin één of meerdere routes af te leggen. Zelfs passieve sportfans komen aan hun trekken. In de namiddag is er immers heel wat animatie voorzien met onder andere optredens en handtekeningensessies.

Voor alle info en (verplicht) inschrijven verwijzen we graag naar www.steunwoudlucht.be.

Oli de Chinees

Liefhebbers van een snelle en goedkope hap, kunnen tegenwoordig op het Alfons Smetsplein uit twee zaken met een gelijkaardig concept kiezen. De Thai House Snack Bar zullen de meeste onder jullie ondertussen al wel kennen, maar vlak naast deze Thaise snackbar kan je nu ook terecht voor Chinees eten bij ‘Oli de Chinees’.

Restaurant Oli is een mooie, ruime zaak met in het midden een aquarium. De felgroene kleur van het logo komt terug in het meubilair en de afwerking van de zaak. Heel leuk zijn de muurschilderingen die her en der op de witte muren zijn aangebracht en die de ruimte een trendy uitstraling geven. De grote ramen van vloer tot plafond zorgen dat er veel licht de zaak binnenkomt. Oli heeft ook een mooi ruim terras geflankeerd door twee kleurrijke giraffen waar je in de zomer kan genieten van dit autovrije plekje in Leuven.

Het concept van Oli is erg simpel. De verschillende gerechten worden op voorhand bereid en warm gehouden. Je neemt een plateau, kiest een gerecht, de vriendelijke dame achter de toog schept jouw keuze op een bord met wat rijst en nog geen minuut later kan je afrekenen aan de toog. Handig en snel.

Aangezien ik na een shoppinguitstapje in de Tiensestraat wat honger had gekregen, koos ik voor de combinatie van twee hoofdgerechten. Ik ging voor de combinatie van kip in kongposaus met nootjes samen met gekruide aubergines in Yu Shengsaus. De vriendelijke jongedame achter de toog vroeg heel beleefd of ik al dan niet nootjes op mijn gerecht wilde. Er wordt dus rekening gehouden met mensen die allergisch zijn aan noten. Gelukkig ben ik niet allergisch en liet ik haar weten dat ik graag nootjes wilde.

De twee verschillende gerechten werden door de rijst van mekaar gescheiden zodat de sauzen zich niet konden mengen. De portie was groot genoeg om mijn honger te stillen. Ik vond beide gerechten ook erg smaakvol, zeker als je bedenkt dat ik voor deze maaltijd slechts 6,50 euro betaalde. Echt geen geld en gezonder dan een pak friet.

En oja, de toiletten waren erg netjes. Altijd een pluspunt!

IMG_5590[1]

Praktisch
Alfons Smetsplein 9, 3000 Leuven
016 22 29 99
https://www.facebook.com/OliDeChinees

Mijn keuze
Kip in kongposaus met nootjes en gekruide aubergines in Yu Shengsaus

BioGroentenBakfiets levert verse biogroenten aan stadspersoneel

Sinds midden september levert De Wikke wekelijks verse biogroenten aan de medewerkers van de stad Leuven. De BioGroentenBakfiets brengt de groenten van het veld naar het stadskantoor en Bib Tweebronnen. Het is een initiatief van de stad Leuven en Wonen en Werken vzw die samen willen bijdragen aan een duurzame, sociale, ecologische en economische stadsontwikkeling.

Al 42 medewerkers krijgen iedere maandag een BioGroentenZak met een pakket verse seizoensgroenten en bijhorende receptjes. De biogroenten komen vers uit de tuin van De Wikke, het biologische tuinbouwproject van Wonen en Werken in de Abdij van ’t Park in Heverlee en de Benedictushoeve in Herent.

Met de BioGroentenBakfiets wil de stad een gezonde levensstijl promoten en faciliteren. Bovendien stimuleert het initiatief mensen uit kansengroepen en de consumptie van lokale en seizoensgebonden groenten. De stad Leuven en Wonen en Werken slaan de handen in mekaar en kiezen uitdrukkelijk voor een alternatief transport van goederen binnen de stadskern.

De BioGroentenBakfiets krijgt financiële steun van POD Maatschappelijke Integratie. D’Ieteren nv sponsort de transportfiets.

Groentenbakfiets

Pizzeria L’Aurora

Deze pizzeria is gelegen in een stadsgedeelte waar culinair niet zoveel te rapen valt.

Het woord “restaurant” is sinds de verbouwingen niet meer terug te vinden. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat nu op pizzeria wordt gefocust. Toch staan er ook pasta’s op de kaart, en zelfs “om mee te nemen”.

De nadruk ligt duidelijk op “afhalen”. De ruimte van het vroegere restaurant wordt gebruikt voor het ter plaatse nuttigen van hun specialiteit: de huisgemaakte pizza’s. Er is ook een bovenzaaltje dat kleine groepen aankan.

Op een dag in de week, rond 20 uur werden wij met z’n drieën verwelkomd door een vriendelijke “padrone” die goed Nederlands spreekt. Hij wees ons een tafeltje aan waar we rustig konden zitten en praten. Er was trouwens plaats genoeg: slechts drie tafels bezet. Er is aan gewerkt om het interieur een Italiaans tintje te geven. Tot zelfs de tafellakens zijn groen / wit / rood, maar het geheel mist toch een beetje dat ‘tipico’ sfeertje dat je een “sentirsi come in Italia” gevoel geeft.

Een karaf met een half litertje witte wijn (10,00 €) als aperitief kwam in “un minutino” op tafel. Juist de tijd om te kiezen tussen het grote aanbod pizzas.

Blijkbaar was het die avond kalm in het “afhaalgedeelte”, want reeds na tien minuten stond onze gloeiend hete pizza voor ons, op een groot bord. Merk op: de pizza was nog groter dan het bord!

Een dunne deegkorst, vers gemaakt met daarop de gevraagde ingrediënten:

  • “Speciale”: tomaat, ui, ham en mozzarella (8,50 €)
  • “4 formaggi”: tomaat, mozzarella, gorgonzola, taleggio en gouda (13,00 €)
  • “Pavarotti”: tomaat, mozzarella, ham, ansjovis, olijven, artisjok, salami en champignons (13,00 €).

Een half litertje rood (eveneens 10,00 €) maakte ons etentje af. Voor de fles spuitwater werd het niet onaardige bedrag van 10,00 € aangerekend!

In het kort: lekkere pizza’s aan prijzen op restaurant niveau. De website vermeldt lagere prijzen, maar die dateren waarschijnlijk “de l ‘anno passato”… Voor wie afhaalt: je krijgt 0,50 € korting op bovenstaande bedragen.

Praktisch
Brusselsestraat 204, 3000 Leuven
016 29 47 90
http://www.laurora.be
info@laurora.be

Leuven bierfestival, Leuven the place to be(er)

Na Brussel en Luik vindt van 31 oktober tot 2 november de ‘Brussels Beer Challenge‘ in Leuven plaats.

In De Hoorn zullen een 60-tal internationale bierproevers meer dan 700 bieren proeven en beoordelen. De bieren worden ingedeeld in categorieën en kunnen een gouden, zilveren of bronzen award behalen.

Bierfestival Leuven-7499

Update 24/10/2014: Het festival is geannuleerd. De Brussels Beer Challenge vindt plaats zoals gepland.

Aansluitend aan deze wedstrijd organiseren Stad Leuven en Brussels Beer Challenge een Bierfestival voor het grote publiek. Een nieuw en kleinschalig initiatief in het gloednieuwe Grand Café De Hoorn. Nieuwe bier smaken kunnen er geproefd worden en ‘s avonds verzorgen tv-kok Jeroen De Pauw en de chef van het Grand Café De Hoorn een bierdiner. Zij koken vooral met streekproducten en lokale en internationale bieren. Topkwaliteit op je bord en glas zijn verzekerd, boeiende masterclasses en een streepje muziek.

Bierfestival Leuven-7511

Van links naar rechts: Jeroen De Pauw, tv-kok, Luc De Raedemaeker, directeur Brussels Beer Challenge en biersommelier, Steven Coppens, zaakvoerder De Hoorn, Dirk Vansina, schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme.

Bierfestival Leuven-7491

Bier events:

  • Jaarlijks, laatste weekend april: Leuven Bierweekend met het Zythos Bierfestival: het grootste bierproeffestival van de Benelux
  • Jaarlijks, eerste zondag augustus: Hapje Tapje met een biermarkt op de Oude Markt
  • 30 oktober tot 2 november 2014: Brussels Beer Challenge: de enige Belgische Bierwedstrijd
  • 2 november 2014: Leuven Bierfestival: jong en fris bierfestival met bier, muziek, food en masterclasses

Bier activiteiten (ganse jaar)

  • brouwerijbezoeken: AB Inbev, Domus
  • biertours: te voet, per fiets, per bus
  • workshops: koken met bier

Bier proeven (ganse jaar)
De restaurants van Leuven pakken uit met speciale, overheerlijke biermenu’s. Je vindt het bier niet alleen in de gerechten, want bij elke specialiteit hoort ook een passend biertje.

Bier arrangementen
Enkele Leuvense hotels bieden een speciaal bierarrangement aan: overnachting, degustatie, toeristische info, … Voor ieder wat wils.

Bier regio
Leuven ligt in de bierprovincie bij uitstek, Vlaams-Brabant. In de regio leven de ambachtelijke brouwerijen van weleer nog steeds: de meer dan 45 kleine brouwers maken samen bijna 300 verschillende streekbieren. http://www.verliefdopvlaamsbrabant.be/bier

Bier website
Het gehele aanbod vind je op www.leuvenbierstad.be

Het aanbod van partner Leuven Leisure vind je hier: www.beerhop.be

Bier gids
De gratis toeristische gids ‘Een rondje Vlaams-Brabant’ zet de rijke biercultuur in de kijker.

Praktisch
Wanneer

  • Brussels Beer Challlenge van 31 oktober – 2 november 2014
  • 31 oktober & 1 november: degustaties (enkel voor juryleden)
  • 2 november, 12.00 uur: bekendmaking bekroonde bieren door Bert Kruismans
  • 2 november, 13.00-21.00 uur: Leuven Bierfestival (publieksfestival)

Organisatie – Contactpersonen

Informatie

De 3 Tonghen

De 3 Tonghen leek ons een ideale plek om tijdens de Langste Dag iets te gaan eten met een paar vrienden. Ik had op voorhad gereserveerd voor 6 personen en een peuter. Omdat we wat vertraging hadden opgelopen (lees: te lang waren blijven plakken op een terrasje op de Oude Markt), belde ik het restaurant om te melden dat we drie kwartier later zouden zijn. Geen probleem. De persoon de opnam, bood zelfs spontaan aan om voor ons een tafel op het terras te reserveren, omdat het weer onverwacht mooi was. Natuurlijk namen we dat voorstel met beide handen aan.

Toen we dan eindelijk bij de 3 Tonghen aankwamen, kreeg ons gezelschap een mooie ronde tafel toegewezen op de gezellige binnenkoer van de historische Busleidengang. En er was net genoeg plaats om de kinderstoel voor onze peuter een plekje te geven. Ideaal.

We bestelden een glaasje cava om te klinken op de mooie eerste dag van de zomer en knabbelden op de olijfjes die we bij het aperitief kregen. We waren het er snel over eens dat we voor de tapas als hoofdgerecht gingen. Een pak moeilijker was onze keuze beperken tot acht tapas. Alle tapas op de kaart klonken even aantrekkelijk. Na wat onderhandelen geraakten we eruit.

Al snel werden de eerste vier tapas geserveerd. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat alles om duimen en vingers af te likken was. Het flesje Spaanse wijn bij de tapas zorgde ervoor dat de stemming aan onze tafel opperbest bleef. En de kleinste van ons gezelschap smikkelde ondertussen van de olijfjes.

Ook de tweede gang stelde niet teleur. Het systeem van twee gangen vond ik ideaal. Er staat nooit een overweldigend aanbod aan tapas tegelijkertijd aan tafel, maar je kan toch wat mixen.

Eigenlijk had ik voldoende gegeten na de tapas, maar een crema catalana, daar kan ik moeilijk aan weerstaan. Het was heerlijk, maar misschien een klein beetje te veel. Mijn tafelgenoten genoten evenzeer van hun moelleux met ijs.

De bediening was erg vriendelijk en ging heel sympathiek om met onze peuter. Wie een ontspannen top-avond wil doorbrengen in het gezelschap van vrienden weet waarheen!

IMG_5086

IMG_5084

IMG_5089

IMG_5088

IMG_5085

IMG_5082

IMG_5080

IMG_5079

IMG_5077

IMG_5076

Praktisch
Busleidengang 6a (Vismarkt), 3000 Leuven
016 29 41 43
info@de3tonghen.be
http://www.de3tonghen.be

Onze keuze
Manchego y pimientos: Schapenkaas, gevulde pepers
Croquetas de bacalao: Stokviskroketten
Croquetas de jamon: Kroketjes van Spaanse ham
Champinones Al Ajillo: Champignons met look
Frango ‘piri-piri’: Portugese kip tapa
Berenjenas Rellenas: Gevulde aubergine
Tortilla de espinacas: Tortilla met spinazie
Sardinas a la plancha: Gegrilde sardienen

Dessert: Moelleux au Chocolat en Crema Catalana

La Cucaracha

Naar goede gewoonte hebben we onze huwelijksverjaardag met een etentje onder ons tweetjes gevierd.
Deze keer in La Cucaracha in Leuven. Een super klein Mexicaans restaurantje waar we een paar jaar terug met Moeke en Vake zijn geweest en toen zeiden: “Hier moeten we zeker terug komen”. Om één of andere reden is het daar nooit van gekomen, tot gisteren dan. En ja, nog steeds fantastisch. Deze keer mogen we echt niet meer zolang wachten terug te gaan.

Een restaurantje waar een kleurenwaaier ontploft is. Gekleurde stoelen, onderlegger… en flapperende vlaggetjes aan het plafond geven je het gevoel van een zuiderse warme zomeravond. Tot het toilet toe. Een blauwe deur, een groene bril, een roos plafond, een oranje spiegel… Je kan gewoon niet anders dan happy hiervan worden. Ik zou het nooit zo combineren, maar hier paste het plaatje. Echt knap !!!

Als voorgerecht namen we één schotel voor 2 pers. met verschillende Mexicaanse specialiteiten erop. Eén voor één hebben we ze opgesmikkeld tot enkel nog het lege, fel gekleurde bord in het midden op tafel stond. Een topper als start, dat beloofde voor wat zou volgen. Als hoofdgerecht namen we beiden een tortilla met kip. Voor Bart met een pikant room/paprika sausje en voor mezelf de minder pikante versie (want Mexicaans licht pikant is meestal voor mij bijna niet te eten :-) met 3 overheerlijke andere sauzen.
Ook weer de beide bordjes leeg.

Omdat het weer buiten goed was (het regende voor een keer niet) kozen we ervoor om 50m verder een lekijsje te nemen als dessert bij het Galetje. Met een ijsje in de hand zijn we door de straatjes van de binnenstad Leuven geslenterd, een perfecte afsluiter met herinneringen aan de tijd dat we (voor onze verhuis naar ons eigen huisje in Tielt-Winge) 4 jaar in deze stad hebben samengewoond.

voorgerecht bij La Cucaracha

voorgerecht bij La Cucaracha

Praktisch
Tiensestraat 21, 3000 Leuven
016 23 44 68
Facebook pagina

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Ma’man.

HIB-label voor Wim Demeestere en Nancy Willems van Chocolaterie en Patisserie Demeestere

Op vrijdagavond 12 september om 20u00 ontving Chocolatier Demeestere het  Handmade In Belgium-label. UNIZO Vlaams-Brabant en Brussel, stad Leuven en Leuvense schepen voor handel, Els Van Hoof, reikten het HIB-label uit aan deze ambachtelijke chocolatier op de Naamsesteenweg 288 in Heverlee.

Chocolatier Demeestere-7146

Deze erkenning wordt door Unizo uitgereikt aan handelszaken die aan de voorwaarden voldoen om minstens 55 % handgemaakte producten te produceren.

Wim, oud leerling van de hotelschool ter Duinen, startte samen met zijn echtgenote Nancy Willems een 11 tal jaar geleden deze zaak op, Naamsesteenweg 288 te Heverlee.

Chocolatier Demeestere-7186

Chocolatier Demeestere-7135

Vanuit hun winkel, die geleid wordt door Nancy, heeft men een zicht in hun atelier waar de pralines en andere chocoladestukken gemaakt worden. Met de meeste toewijding maakt Wim dagelijks de pralines van de basislaag tot het vullen en de 2 afsluitlaagjes waarin geen “putje” mag te zien zijn. Hierin kan je handmade onderscheiden van industriële pralines.

Chocolatier Demeestere-7147

Chocolatier Demeestere-7161

Chocolatier Demeestere-7167

Chocolatier Demeestere-7173

Chocolatier Demeestere-7176

Chocolatier Demeestere-7177

Ook Burgemeester, Louis Tobback, liet het zich smaken.

Door de versheid van de ingrediënten chocolade, room, boter. . . wordt al het lekkers best zo snel mogelijk opgegeten en zeker niet in de koelkast bewaard. Net zoals de patisserie die men hier ook kan kopen, eet je al deze zoetigheden niet alleen maar deel je dit lekkers met je vrienden. Deze nuttige tips wil een fiere Wim ons nog meegeven.

Doe zo zoetjes voort!

UNIZO creëerde het label ‘Handmade In Belgium’ (HIB) en handmadeinbelgium.com om ambachtelijke ondernemers zichtbaar te maken. De lokale vervaardiging, de versheid en vooral de echtheid van producten winnen immers aan belang bij consumenten. Toch ziet men niet altijd duidelijk welk product men juist koopt. Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt voor het HIB-label in aanmerking. Op die manier krijgen consumenten wel de garantie dat ondernemers met het HIB-label authentieke, ambachtelijke en kwalitatieve producten aanbieden.

Chocolatier Demeestere-7179

Chocolatier Demeestere-7181

Han Vloeberghs, Run Your Business, Unizo overhandigt het label aan Wim Demeestere.

Chocolatier Demeestere-7183

Els Van Hoof, schepen van Leuven en dhr. Louis Tobback, burgemeester.

Chocolatier Demeestere-7190

Het vakmanschap van chocolatier, Wim Demeestere, staat buiten kijf. Hij is een authentieke vakman die gevormd werd door de hotelschool ‘Ter Duinen’ in Koksijde. Vooraleer een zaak te starten had Wim reeds een ruime ervaring opgedaan in de traditionele gastronomische keuken en bij gerenommeerde namen zoals Marcolini in Brussel. Chocolatier en patisserie Demeestere werkt met twee personen voltijds in het chocoladeatelier. De winkel en de administratie zijn het terrein van mede-zaakvoerder Nancy Willems, zij geeft leiding aan de verkopers of staat zelf achter de toog. De patisserie staat specifiek bekend om zijn verfijnde minigebakjes en taarten. De specialiteit van de zaak is echter de chocolade, die een begrip is in de regio. Bij Demeestere gebruiken ze uitsluitend de beste chocolade, verse boter, room en eieren en krijgt elke praline zijn eigen smaakaccent om een evenwichtig geheel te creëren.

Chocolatier Demeestere-7128

Chocolatier Demeestere-7132

Chocolatier Demeestere-7133

Chocolatier Demeestere-7141

Chocolatier Demeestere-7142

Wie meer wil weten over het vakmanschap van chocolatier, Wim Demeestere, kan terecht op hun website: http://www.chocolade-demeestere.be

Piknik Musik voor het eerst in Rotselaar

Piknik Musik sluit op 21 september de zomer af en dit op een wel heel unieke locatie. Voor de eerste maal trekt Piknik Musik buiten de Leuvense grenzen. In samenwerking met de gemeente Rotselaar strijkt Piknik Musik haar dekentje op het strand aan het meer van Rotselaar.

Samen met de twee Jeugdhuizen Mena en Floere Bloes werd een editie op maat van Rotselaar uitgewerkt. Het werd een mooie mix van lokaal en jeugdig talent met Discobar de Zalmkes, Dizzy Dancer en Dektro. Met Maverick wordt de Leuvense connectie onderhouden. Als afsluiter wisten ze als klap op de vuurpijl TLP te strikken voor een aangepaste drie uur duren de Piknik set. Ook de verschillende eetstanden zijn een bonte mix van handelaars uit Rotselaar, Leuven en ver daarbuiten. Met het stralende nazomerweer belooft het alvast een mooie editie te worden.

PIKNIK2_015
foto: Tim Sallé

Ristorante Al Parma

Dit restaurant bestaat al sinds 1959 (of is het 1976? volgens een andere bron). Het werd al die tijd gerund door een authentieke en sympathieke Italiaanse familie met een lieve, charmante “mamma” aan het hoofd. Zij werkt ijverig mee en heeft alles in de gaten.

Wij hadden gereserveerd voor een groep van twaalf personen en dat was duidelijk geen probleem. We zaten allemaal samen, zoals gevraagd, aan één lange, keurig gedekte tafel. Het was er zeer druk en daardoor duurde het even vooraleer we aan een drankje geraakten.

Maar vanaf dan ging alles vlot en vriendelijk. We hoefden zelfs geen rekening te houden met een beperking van het aantal keuzemogelijkheden (omdat wij zo’n grote groep waren). Toch lukten zij er in om iedereen tegelijk te bedienen. Dat verdient een pluim!

In de groep werd afgesproken enkel een hoofdschotel te bestellen.

Degenen die voor Osso Bucco Milanese kozen, waren tevreden! Correct gegaarde schenkelschijven met de groentjes zeer fijn gesneden in een lekkere saus waarin de tomaat het haalde van de andere groenten en kruiden. Een flinke brok merg was de extra beloning. De tagliatelle waren beetgaar.

De escalope diavola was zoals men die mag verwachten. Circa 170 gram sappig kalfsvlees, goed gebakken met een lekkere pikante saus. Wie daar spaghetti bij vroeg maakte een fout, want die werd opgediend met een eigen vleessaus die “vloekte” met de stevige diavolasaus.

De huisspecialiteit: Escalope Special Tony, was volgens kenners-klanten één van de beste Italiaanse schotels die je in Leuven kunt vinden.

De Cordon Bleu kreeg ook een positieve waardering: varkenslapjes, ham en kaas vulden mekaar goed aan en waren mooi goudbruin gebakken. Wel miste men wat groenten erbij.

De liefhebbers van zwezeriken kwamen goed aan hun trekken: geen vliesje of hard stukje te bespeuren en ook weer: mooi korstje aan de buitenkant, vanbinnen lekker mals gebakken en afgewerkt met een bijpassend roomsausje.

“Mijn” mosselen tenslotte. Ja, deze typische schotel van bij ons, kunnen zij perfect klaarmaken. Zij gebruiken ajuin en wortelen. Ik heb het liever met selderij en eventueel wat peterselie. De mosselen waren duidelijk niet uit de grote kastrol geschept. Ze werden opgediend in een flink hete pot, met daarin geen enkele lege of gesloten schelp. De smeuïge mosselmayonaise maakte het geheel af. De frieten waren iets te hard gebakken.

De bediening “op zijn Italiaans”, evenals een amaretto digestiefje kregen wij er gratis bij. Ook het lawaai, maar dat zal wel onze schuld geweest zijn…

Over de rekening hadden wij niet te klagen. Een paar drankjes per persoon erbij gerekend, kwamen we toe met 25 à 30 € per persoon.

Geen “grote” gastronomie, maar wel fijn om met een aantal vrienden samen lekker te gaan eten.

Praktisch:
Ristorante Al PARMA (Casa Madre)
Tiensestraat 68, Leuven
016 22 70 82
www.alparma.be
gesloten op dinsdag