Archief voor ‘Eten en drinken’

Grieks restaurant Zorba

Zorba, een mooi gelegen Grieks restaurant in Heverlee pakt er terecht trots mee uit dat het restaurant in 1976 gesticht werd. Vanaf het terras (waar het in de zomer beslist gezellig toeven moet zijn) heb je een prachtig uitzicht op het Arenbergkasteel en de daar bovenuit torende Imec-toren. Het restaurant is gevestigd in een alleenstaande villa met wat kitscherig aandoende Griekse ornamenten. Twee trotse leeuwen aan de ingang van het terras verwelkomen de bezoekers.

Heverlee ligt wat buiten onze normale actieradius, maar het leek het ons wel eens leuk om een keertje Grieks te eten. Het moet niet altijd sushi of Indisch zijn. ;-)

Nog voordat we de kans kregen de deur open te doen, werd deze langs binnen voor ons open gedaan. We werden bijzonder hartelijk welkom geheten en meteen naar een tafeltje gebracht. Ik vroeg me af of de deur voor ons geopend werd, omdat er toevallig een ober in de buurt was, maar na de obers een tijdje bestudeerd te hebben, bleek er altijd iemand bij de deur op uitkijk te staan om de deur voor nieuwe klanten te openen.

Het interieur van Zorba heeft dezelfde gezellige kitscherige uitstraling als de buitenzijde: het interieur bestaan uit veel baksteen, opgesmukt met Griekse zuilen, beelden en reliëfs. Antieke voorwerpen, beschilderde borden en grote karrewielen maken het decor compleet. Het restaurant is opgedeeld in een aantal aparte zithoeken, waardoor je heel wat privacy hebt in dit toch wel grote restaurant. Ik nestelde mij op de comfortabele zitbank en mijn vriend nam plaats op het stoeltje tegenover mij. Elk restaurant waar ze free wifi hebben voor de klanten, daar voelen wij ons meteen thuis!

We bestelden een aperitiefje bij de bijzonder joviale ober. Omdat we niet zo vaak in een Grieks restaurant komen, kozen we voor een aperitief dat je elders niet vindt. Voor mij werd het een cocktail Volcan, voor mijn vriend een mavro (een soort Griekse porto). Wat een verrassing: de helblauwe, mierzoete cocktail werd geserveerd met droog ijs. Een heel erg leuk effect, al was de cocktail zelf mij net iets te zoet.

Bij het aperitief werd een korfje met vers brood geserveerd, vergezeld van een tapenade van olijven en (hoe kan het ook anders) tzatziki (Griekse yoghurt met komkommer, heel erg verfrissend).

De menukaart biedt een ruim aanbod aan typisch Griekse gerechten, met de nadruk op vleesgerechten. Al komen de visliefhebbers zeker ook aan hun trekken. Wij konden moeilijk kiezen en besloten ons te laten leiden door de aanbevelingen van het restaurant. Voor ons twee maal de Zorba menu, alstublieft. Voor-, hoofd- en nagerecht voor in totaal 38 euro, dat leek ons een mooie deal.

Lang moesten we niet wachten op ons voorgerecht: twee borden met zes scampi in een lekker sausje afgewerkt met wat rijst en kaas. Niet echt om van achterover te vallen, maar gewoon lekker en door de saus al vrij stevig als voorgerechtje. De lamsnoot die we als hoofdgerecht gekozen hadden, werd ter plekke aan onze tafel geflambeerd. Ik kan er niets aan doen, maar alles met vuur maakt mij blij. :-) Een vijftal minuten later werden onze borden gebracht met de lamsnoot mooi in stukken gesneden, perfect gegaard. Het vlees was echt subliem. De lamsnoot werd begeleid door wat rijst, een deeggebakje en een paar boontjes met spek. Daarbij werd nog apart een koude salade geserveerd, die voor mij wat teveel mayonaise bevatte.

Met het hoofdgerecht achter de kiezen vroegen we ons af waar we nog ruimte moesten vinden voor een dessert. Gelukkig werd ons even de tijd gegund om het vlees wat te laten zakken, zodat die overheerlijke warme appel met ijs er nog net bij kon.

Toen we na onze koffie en thee (ook in het menu inbegrepen) de rekening vroegen, kregen we nog een digestief van het huis aangeboden. Ik ging voor iets zoets (mastika), mijn vriend voor iets strafs (metaxa). Een mooie afsluiter voor een riante maaltijd.

In totaal kostte deze uitgebreide middagmaaltijd ons 96,10 euro, dranken inbegrepen.

Een tip: elke laatste vrijdag van de maand organiseert Zorba een Griekse Avond. Voor 29,50 euro per persoon (alles inbegrepen) kan je genieten van een buffet, dranken en een authentieke Griekse sfeer.

Praktisch
Kantineplein 2, 3001 Heverlee
016 23 42 80
http://www.restozorba.be/
Zorba op Facebook

Onze keuze
Zorba menu:
Scampi met roze roomsaus
Lamsnoot in de oven, geflambeerd met speciale saus
Appel in de oven met ijs
Koffie en thee

La Sagra die S.P.Q.R.

Op zondag 24 maart 2013 organiseert S.P.Q.R., de Leuvense Romevereniging, haar eerste ‘Sagra’ – Italiaans voor eetfestijn – in het Geertrui-hof, Sint-Geertruiabdij 6 in 3000 Leuven.

Net zoals in de dorpen van Italië waar er jaarlijks een Sagra wordt georganiseerd, zullen er lange rijen tafels klaarstaan waaraan de aanwezigen kunnen genieten van de volkse Italiaanse keuken, een lekker glas wijn en een gezellige zuiderse sfeer.

Op het menu:

  • Als verwelkoming een glas prosecco
  • Italiaanse antipasti (vleeswaren – kazen – groentjes – bruschette)
  • Italiaanse gebraden kip met contorni, een uitgebreid warm en koud groentenbuffet
  • Als dessert echte Italiaanse Tartufi (ijsspecialiteit)

Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt tot 50 deelnemers!

Praktisch
Zaal Sint Geertrui – Sint-Geertruiabdij 6 (aan Halfmaartstraat, tegenover Klein Begijnhof)
€ 25 per volwassene. Kinderen tussen 6 en 12 jaar € 19 en jonger dan 6 jaar € 9.
Inschrijven via overschrijving met vermelding van (aantal) volwassenen en (aantal) kinderen -12 j en (aantal) kinderen -6 j.
Betaling geldt als bewijs van inschrijving.

Voor meer informatie: bart@spqr.be

De Nacht van het Andere Bier in het M-Café

Ieder jaar verzamelen De Heikantse Bierliefhebbers, De Aarschotse Bierwegers en De Leuvense Biertherapeuten geld in voor een goed doel.

Dit jaar is de kick-off in het M-Café met de Nacht van het Andere Bier. Het Goede Doel is “De Witte Mol” uit Mol. Om geld in het laatje te brengen, serveren de bierliefhebbers die avond 6 klassiekers die iedereen kent maar lang geleden nog geproefd heeft, 6 minder bekende bieren en 6 buitenlandse bieren. De avond start om 20:00. Vanaf 21:00 komt DJ Malcolm Nix de betere muziek uit de jaren 80 draaien.

Wat meer informatie over het goede doel:
In De Witte Mol wonen mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Ze zijn na hun geboorte normaal ontwikkeld en hebben een ‘normaal leven’ gekend. Op latere leeftijd hebben zij een hersenletsel opgelopen door een ongeval, een ziekte of een andere oorzaak. Daardoor hebben ze zowel lichamelijk als geestelijk een groot deel van hun mogelijkheden verloren en kunnen ze niet meer thuis wonen. Ze zijn zwaar zorgbehoevend en hebben continu hulp nodig.

Rossi

Rossi is een klein stukje Italië in hartje Leuven. Het interieur van het kleine restaurant is simpel en volks zonder franjes: een minimale open keuken, rood-wit geblokte plastic tafelkleedjes, oude houten stoelen en tafeltjes, wijnflessen op de minitoog. Oude foto’s en affiches vrolijken het geheel wat op en een afgebleekt portret van de maagd Maria kijkt minzaam neer op de aanwezigen. Het is deze eenvoud die ook de charme van het restaurant uitmaakt.

Wij kwamen er terecht op een koude winterse zaterdagmiddag om te lunchen tussen twee boodschappen door.

De kaart van Rossi is beperkt, zeker ‘s middags. Wij konden kiezen uit twee verschillende voor- en hoofdgerechten. De kaart en de gerechten werden ons gebracht door chefkok Felice zelf, die een charmante mengelmoes van Italiaans en Nederlands sprak. Leuk voor Italië liefhebbers die hun Italiaans een beetje willen oefenen. We hadden geen uitzonderlijk grote honger, dus hielden we het elk op een hoofdgerecht met een glaasje water erbij. In plaats van twee aparte flesjes, kregen we een prachtig blauwe literfles Aqua Chiara.

Lang moesten we niet wachten op ons eten, want het was er niet zo druk. Wie ‘s avonds iets wil eten bij Rossi reserveert echter best op voorhand: het restaurant heeft maar plaats voor 30 personen en deze eerlijke Italiaanse keuken is populair in Leuven.

Het eten zelf voldeed aan de verwachtingen: bereid met verse ingrediënten en dat proefde je. Ik genoot van mijn vers gemaakte ravioli met spinazie en ricotta. Het sausje, een combinatie van tomaat en munt, zorgde voor een verrassend frisse toets. Een simpel gerecht dat barstte van de smaak. Mijn vriend was ook heel erg te spreken over zijn varkenskotelet met kastanje en savooikool. Een combinatie die bijzonder goed smaakte. De porties waren wel wat aan de kleine kant. Mensen met grote honger bestellen best een voor- of nagerecht. Maar voor ons was dit net genoeg voor een lichte lunch.

Een klein minpuntje: de afzuiginstallatie is niet sterk genoeg, waardoor de etensgeuren in het kleine restaurant blijven. Die etensgeuren stimuleren de smaakpapillen, maar blijven ook in je kleren hangen.

In totaal kostte deze lunch ons, het water inbegrepen, 34 euro. Een eerlijke prijs voor deze authentieke Italiaanse smaken.

Praktisch
Standonckstraat 2, 3000 Leuven
016 62 48 48
http://www.ristoranterossi.eu

Onze keuze
Ravioli met spinazie en ricotta, munt- en tomatensaus
Varkenskotelet met kastanje en savooikool

Bar Louis

Bar Louis is razend populair bij zaterdagshoppers zoals mezelf, om even uit rusten voor een gezellige babbel met een lekkere hap tussendoor. Het interieur is modern en warm ingericht: donkere muren, gouden accenten, spiegels, een indrukwekkend hoge boekenkast en veel kussens. De gekleurde kaarshoudertjes, het schattige peper- en zoutvaatje en de toffe theepotjes maken de ervaring helemaal af. Het salon met de gouden zetels is een gegeerde plek voor groepjes maar wij met z’n tweetjes krijgen natuurlijk altijd een tête à tête tafeltje in de rij aangeboden. We komen er regelmatig en weten dat het er op zaterdagen rond het middaguur meteen volzit, dus reserveren of er ten laatste om half twaalf bij zijn is de boodschap.
In de zomer kan je profiteren van een tafeltje op het terras dat op de Grote Markt ligt, met zicht op het stadhuis en de mooie oude gevels rondom, en op de stroom passerende dagjesmensen. Een pluspunt!

Op de kaart staat voor ieder wat wils: tapas, pasta, hamburgers, vegetarische maaltijden, soep… Ik kies meestal de dagsoep die met verse groenten en – helaas voor de lijn – vaak room is bereid, en geserveerd wordt met krokant brood. Ik koos één keer een hamburger waar zoveel meer dan enkel een schijfje vlees tussen zat dat ik mes en vork nodig had om die te temmen. Is eens wat anders dan de cheeseburger zoals we die kennen van de MacDonald’s, en veel lekkerder ook. De kaaskroketjes zijn de grote favoriet van mijn vriend, die de menukaart zelfs geen blik meer waardig keurt. Als degustiefje/dessert een thee of nog beter chocomelk op een stokje en mijn lunch is compleet!

De bediening is de ene keer al sneller dan de andere, en op drukkere momenten moet je soms meer moeite doen om hun aandacht te trekken.
De bar kan best oppassen dat hun populariteit hen niet de das omdoet, want daardoor moet het soms té snel vooruit gaan en wordt mensen die enkel iets willen drinken, de deur gewezen ten voordele van mensen die wél iets willen eten, of wordt er (evenwel vriendelijk!) gevraagd van tafel te wisselen als dat beter uitkomt. Ik kan me voorstellen dat dat voor sommige mensen genoeg is om rechtsomkeert te maken, maar wij blijven er hoedanook graag komen.

Hun motto ‘laid back drinks and bites’ legt zichzelf wel uit… Zolang het geen spitsuur is, kan je hier terecht voor een relaxed hapje & drankje!

Qua prijs liggen ze iets boven het gemiddelde studentenbudget dat je veelal in Leuven-centrum terugvindt, maar je krijgt er natuurlijk ook meer kwaliteit voor in de plaats. Voor een lunch met twee kleine porties dagsoep, 1l water, één keer twee kaaskroketten en één keer drie kaaskroketten betaalden we exact 40 euro.


Groentesoep met kaas en balletjes


Kaaskroketjes met een slaatje en Parmezaanse schilfers. Ik had het bord wel stiekem in mijn handtas willen ontvoeren, zo leuk!

Praktisch
Grote Markt 2, 3000 Leuven
016 58 58 52
info@barlouis.be
http://barlouis.be

Den Akademie van ’t leives organiseert eetfestijn

Op zondag 17 maart 2013 komen de liefhebbers van het Leuvense dialect opnieuw samen voor hun jaarlijks eetfestijn. Vanaf 12 uur wordt het aperitief genomen in zaal Kesseldal. Niet alleen de leden van den Akademie van ’t leives zijn van harte welkom maar ook iedereen die het Leuvens een warm hart toedraagt en interesse heeft voor de werking van deze Leuvense vereniging. Lid worden kan trouwens tijdens het diner of via de website http://www.onsleives.be.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan tot 10 maart 2013. Een inschrijving is pas bevestigd na ontvangst van €47 per persoon op het rekeningnummer BE75 0012 6793 0951 van “den akademie”.

De menu vei de sjepoeët

Aperitif mei bekkes

Oozeke van kabeljaa mei klaan gesnê legimekes en saus van witte woën

Velouté van fazant
Kalfsoester mei zachte mostood

Toike van “crême brulé”, abrikous en praliné Mokka en babbelkukskes

Boëpassende woëne, wooters en bie tot on de mokka

Âmbiâns en meziek terwènst da goëlen et

Tombola altoëd proës !

Tijdens de sjepoeët worden de activiteiten van “den akademie” voor 2013 toegelicht.

Il Giardino d’Inverno

Il Giardino d’Inverno ligt een eindje buiten het centrum – voor zover iets wat in Leuven nog binnen de ring ligt, een ‘eindje’ kan genoemd worden. Bovendien is er twee huizen verder de (weliswaar betalende) parking van het Heilig Hart. Er stopt een bus zowat vlak voor de deur. Eigenlijk is er gewoon geen enkel excuus om dit restaurant geen bezoekje te gunnen!

Het interieur is haast romantisch te noemen: veel kaarslicht, voldoende ruimte rond de tafels = voldoende privacy – heel gezellig allemaal. Je kan er ook met kleine groepen terecht maar eigenlijk leent de sfeer zich vooral voor een wat intiemer onderonsje.
Het restaurant typeert zichzelf met ‘slow food’. Het concept is simpel maar je dient er wel rekening mee te houden als je er gaat eten: hier wordt niks op voorhand klaargemaakt en à la minute opgewarmd, hier geen diepvriesrestjes of vacuüm verpakte toestanden, geen pasta-uit-een-pakje. Alles wordt ter plekke vers klaargemaakt. En dat vraagt tijd, dus vandaar de waarschuwing/slogan op hun raam.

Hoewel die wachttijd in goed gezelschap voorbijvliegt. De bediening is supervriendelijk en geen moeite is hen te veel. Zo had ik de eerste keer gnocchi gekozen van het suggestiemenu als hoofdgerecht, terwijl ik niet doorhad dat het als voorgerecht was bedoeld, maar zonder hier moeilijk over te doen en zonder dat ik erom vroeg werden portie (en prijs, uiteraard) aangepast.

De menukaart biedt onder andere (!) een brede waaier aan sauzen aan die je dan met de ‘pasta van de dag’ geserveerd krijgt. Daarnaast is er een een regelmatig wisselend suggestiemenu met bijvoorbeeld een speciaal soort pasta, of wild, enfin naargelang het seizoen en de goesting van de chef, neem ik aan. Je hebt dus wel even tijd nodig om een keuze te maken…

De laatste keer was ik er met mijn vriend en die had ook moeite met kiezen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die we niet lusten zoals paddenstoelen zodat er meteen een aantal gerechten konden geschrapt worden. (Eekhoorntjesbrood komt er verrassend vaak voor.) Uiteindelijk namen we allebei een carpaccio als voorgerecht, ik van zalm en hij van filet pur en bresaola, die in rijkelijke porties kwamen alsof de kok schrik had dat we anders honger zouden lijden tot aan het hoofdgerecht, dat echter snel volgde (naar de ‘slow food’ verwachtingen die we hadden toch). Ik koos hier voor de Ravioli al pesto di melanzane ofte de ravioli met auberginepesto ofte ravioli met een sausje dat een afschuwelijke braakkleur had maar om-duimen-en-vingers-bij-af-te-likken-lekker was. Leuk trouwens dat de ravioli hier en daar een hartjesvorm had. (Het was nochtans geen Valentijn!)

De desserts vind ik iets minder, maar dat ligt aan mij in combinatie met de Italiaanse keuken: behalve tiramissu en sabayon vind ik Italiaanse taartjes en andere zoetigheden meestal té zoet naar mijn smaak. Ik neem dan ook zelden een dessert op restaurant tenzij er chocolade mee gemoeid is.

De prijzen liggen wat hoger dan een doorsnee Italiaans restaurant waarvan er in het centrum dertien in een dozijn terug te vinden zijn maar Il Giardino d’Inverno hoort dan ook niet in dat groepje thuis en je krijgt er gegarandeerd overheerlijke kwaliteit voor in de plaats. Voor 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 0,5l wijn en 1l water betaalden we rond de € 100.

Wij hebben ons favoriete Italiaanse restaurant gevonden!

Praktisch
Naamsestraat 118, 3000 Leuven
016 204 307 of 0498 805 100
ilgiardinodinverno@hotmail.com
http://www.ilgiardinodinverno.com

Verkoop Cuvée Leuven leverde 22.917 euro op voor Ziekenhuisschool UZ Leuven

Maandag 18 februari hebben burgemeester Louis Tobback en Dirk Van den Berghe, CEO van Delhaize België, een cheque van 22.917 euro overhandigd aan de ziekenhuisschool UZ Leuven. In mei 2012 startte de verkoop van de allereerste Cuvée Leuven waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er dus maar liefst 22.917 flessen verkocht. Ook dit jaar biedt Delhaize opnieuw de Cuvée Leuven aan. Als goed doel is nu het rolstoelbasketproject van basketbalclub Leuven Bears uitgekozen.

“Leuven Bears on Wheels” zoals het project heet, heeft als doel rolstoelbasketbal aan te bieden aan iedere speler die door een motorische handicap niet in staat is om aan valide sport te doen. Dit gebeurt zowel in competitieverband op het hoogste niveau als op het recreatief vlak. Bedoeling is om de sociale integratie van anders-validen te bevorderen door hen volwaardig op te nemen in de “moederclub” Leuven Bears.

De “Cuvée Leuven”, een Cabernet Sauvignon en een Chardonnay uit Chili, wordt verkocht voor 3,99 euro per fles. Daarvan gaat 1 euro per fles naar het rolstoelbasketproject “Bears on wheels”. Er wordt
gestart met een oplage van 20.000 flessen, 10.000 witte en 10,000 rode maar dit aantal kan indien nodig nog uitgebreid worden. De wijn is te koop in de volgende Delhaize winkels in de regio Leuven: Delhaize Supermarkt Heverlee, Delhaize Supermarkt Kessel-lo, AD Delhaize Wezemaal, AD Delhaize Rotselaar, AD Delhaize Lovenjoel. AD Delhaize Leuven, AD Delhaize Holsbeek, AD Delhaize Wilsele en AD Delhaize Terbank.

Borstvoedingsinfo-avonden voor zwangere mama’s en hun partner

Een aantal keer per jaar organiseert La leche league Leuven een reeks van twee borstvoedingsinformatie-avonden, speciaal voor zwangeren. Daar wil de vereniging de koppels die een kindje verwachten een zo goed mogelijke voorbereiding geven op een succesvolle start met borstvoeding. De belangrijkste thema’s komen aan bod, er is eveneens plaats voor vragen. Tijdens de avonden wordt voornamelijk gefocust op de praktische kant van het borstvoeding geven: Hoe werkt het, hoe pak je het aan, hoe maak je het jezelf …en je baby aangenaam en gemakkelijk?
De eerste avond is vooral gericht op de allereerste momenten met je kindje: Hoe verlopen die allereerste momenten? Hoe kan ik een kindje goed aanleggen? Wat is er belangrijk bij die eerste momenten, om het verdere verloop van de borstvoedingsperiode gunstig te beïnvloeden? De tweede avond kijken ze al iets verder: Welke problemen kan ik tegenkomen, maar vooral: Hoe kan ik deze problemen voorkomen of overwinnen? We geven tips en informatie mbt voeden op verzoek, nachtvoedingen, hoe kan je weten dat je kindje genoeg heeft en nog zo veel meer.
Zal je voor het eerst een kindje aan de borst hebben? Had je al eens een kindje aan de borst, maar wil je de belangrijkste dingen nog eens opfrissen? Heb je een minder goede ervaring met borstvoeding achter de rug, maar wil je het bij het volgende kindje toch nog eens proberen? Jullie zijn allemaal heel erg welkom, La Leche League helpt je graag mee op weg!
De deelnameprijs is 15 euro voor de twee avonden, partners mogen gratis meekomen! In de prijs zitten oa twee informatiebrochures inbegrepen. Voor 15euro extra, krijg je er ook het Handboek Borstvoeding bij, dat wil zeggen dat je 7,5 euro bespaart op de normale aankoopprijs van het boek.
De avonden vinden plaats in het centrum van Leuven, op donderdag 14 maart en dinsdag 26 maart om 20.00u. Heb je vragen of wil je je aanmelden: bijeenkomsten.LLLLeuven@gmail.com of 0496 78 30 48

Mountain Top

Restaurant Mountain Top heeft sinds de zomer van 2012 nieuwe uitbaters die het restaurant helemaal vernieuwden. Het restaurant heeft van ver wat weg van een grot, maar dan wel een hele grote waar veel licht binnenvalt. Het is ideaal gelegen: op de Diestsesteenweg op wandelafstand van het station en er is een bushalte vlak voor de deur. Aangezien wij een fan zijn van de Indische keuken, vooral op koude winterdagen, bezochten we dit restaurant op een zaterdagavond in januari.

Het was niet bepaald druk in de Mountain Top: toen wij er binnen stapten waren we de enige klanten. Spijtig, want het restaurant is ruim genoeg om grote groepen te ontvangen. Waarschijnlijk was er niet zoveel volk, omdat zo vlak na de feestdagen veel mensen het wat kalmer aan doen wat betreft restaurantbezoekjes. We werden alleszins zeer hartelijk onthaald en kozen een tafeltje aan het raam.

Terwijl we de menukaart bestudeerden, bestelden we alvast een aperitief van het huis: een zoete cocktail die een beetje exotisch smaakte. Bij het aperitief serveerde de charmante dienster papadums met drie sausjes (munt, pikante mango en mango chutney). Ik ben een geweldige liefhebber van mango chutney, dus het hoeft jullie niet te verbazen welk potje het eerste leeg was. Toen onze dienster merkte dat de papadums op waren, kwam ze vragen of we er nog extra wilden. Dit sloegen we beleefd af, overdaad schaadt, nietwaar?

De menukaart biedt een uitgebreid aanbod Nepalese en Indische gerechten. We vonden al onze favorieten terug (momo’s, chicken tikka massala, chicken korma, thali’s, biryani’s,…) Tot onze grote vreugde troffen we ook jalfredi-bereidingen op de kaart aan, iets wat we bij de andere Indisch-Nepalese restaurants in Leuven nog niet op de kaart aangetroffen hadden. Ik had dus snel beslist: voor mij de scampi jalfreji alstublieft. Mijn vriend had grote honger en besloot voor de tandoori mixed grill te gaan. En ja, natuurlijk bestelde ik een mango lassi, wat mij betreft de lekkerste non-alcoholische drank die er bestaat.

Na een korte wachttijd werden de gerechten aan tafel geserveerd. De stoom sloeg van de mixed grill af en mijn scampi jalfreji werd in een stijlvol koperen schaaltje opgediend dat warm gehouden werd met een kaarsje. De rijst en de naan (in de tandoor gebakken brood) werden apart geserveerd. De portie van mijn vriend was werkelijk enorm. Hij moest moeite doen om alles binnen te werken. Gelukkig had hij een glaasje wijn besteld om alles door te spoelen. Mijn potje leek op het eerste gezicht wat aan de kleine kant, maar schijn bedriegt, want ook ik had meer dan voldoende na mijn hoofdgerecht.

Tijdens het eten kwam de dienster regelmatig vragen of alles naar wens was. En dat was het zeker. Het eten was zeer lekker en werd mooi gepresenteerd. Enige minpunt: het had gerust wat warmer mogen zijn in het restaurant.

In totaal kostte deze avond ons ongeveer 60 euro voor twee personen, dranken inbegrepen. We gaan er zeker nog eens terug, vooral omdat we nu een restaurant gevonden hebben dat jalfredi serveert.

Praktisch
Diestsesteenweg 66, 3010 Kessel-Lo
0495 14 34 70
http://mountain-top.be/

Onze keuze
Scampi Jalfreji: 9 scampi gekookt met ui, gember, paprika en exotische kruiden in gemiddelde currysaus
Tandoori mixed grill: Een combinatie van gemarineerde kippenbil, kippenborst, kippenvleugels, lam, seekh kebab en scampi geroosterd in de kleioven (tandoor)