Archief voor ‘Eten en drinken’

Jeroen Meus start nieuwe zaak op Margarethaplein

Een aantal kranten hadden al gemeld dat Jeroen Meus een nieuw restaurant zou beginnen in het centrum van Leuven maar ondertussen is het ook gepubliceerd in het staatsblad: samen met Nico Viaene richtte hij bvba Paroles op met als officieel adres Margarethaplein 1 in Leuven. Dit is de hoek van het Margarethaplein met het Mathieu de Layensplein, zowat tegenover de trappen van de Sint-Pieterskerk. Tot voor kort was op dat adres een apotheek van Vivantia.

Beide hebben jarenlange ervaring in de horeca: Jeroen Meus met restaurant Luzine (bespreking op Leven in Leuven) en Nico Viaene met Bar Louis (bespreking op Leven in Leuven).

jeroen_meus_leivese_frietsaus_leuven
Foto Carolien Coenen: Jeroen Meus op de voorstelling van de Leivese frietsaus

Opening De Fabriek – Pop Up Bar op Oude Markt

Op vrijdag 11 april opent De Fabriek in Leuven zijn deuren. De Fabriek is een pop up bar op de Oude Markt, in het hart van Leuven, waar vroeger café Oase gevestigd was. Bij De Fabriek kan je uiteraard genieten van een glas of in het weekend van zelf gebakken taart met een kop koffie op het mooiste plein van het land. Maar De Fabriek is ook een dubbel experiment.

Leuvens creatief talent op kleinste podium van de stad
“We willen zes maanden lang het plezantste café in het hart van Leuven uitbaten en Leuvens creatief talent het kleinste podium van de stad bieden om te laten zien wat we hier in huis hebben,” zegt Lorin Parys daarover. Parys is samen met Bram Van Dael de drijvende kracht achter het initiatief. Op 11 april wijden stads-DJ Bobby Ewing (aka Jimmy Dewit) en stadsfotograaf Marco Mertens het podium in. Mertens hangt bekende Leuvenaars aan de muren, Bobby Ewing speelt de eerste plaatjes vanaf 22 uur.

‘Alles kan op ons free podium,’ zeggen Parys en Van Dael. ‘Op 23 april is er al een eerste Leuvense Tworrel, een borrel met Leuvense twitteraars maar ook Frank Matthijs, een beginnend Leuvense stand up comedy artiest, B Fresh, een Leuvens duo dat zijn eerste CD komt voorstellen, een brei- en haakcursus en de rockgroep Mingled staan al geprogrammeerd. De kalender blijft groeien met ideeën van Leuvense creatievelingen.’

8 april 3 (1)

Ondernemen in sector met record faillissementen
Vorig jaar ging 1 op 24 horecazaken op de fles. ‘Daarom willen we op onze blog ook bijhouden hoe het twee kerels vergaat die volgens de regels van de wet én de kunst willen ondernemen in de horeca. Noem het gerust een experiment waarin we uitzoeken hoe moeilijk het is om winst te maken met een horeca zaak in België. Ons verhaal delen we met iedereen op www.defabriekleuven.be,’ zegt Parys.

Pop Up
De Fabriek is een tijdelijk concept. ‘Op 30 september sluiten we onze deuren. Alles wat we dan ‘geproduceerd’ hebben op ons Free Podium en een deeltje van de inboedel veilen we dan ten voordele van De Wissel, een Leuvense voorziening voor meisjes in jeugdzorg.’

De Fabriek is elke dag open van 12u tot 2u. www.defabriekleuven.be

Mini-reeks Chinees-Belgisch koken

In april organiseert Femma Leuven (kortweg FemaLe), de vereniging voor (jonge) vrouwen in Leuven, voor een mini-uitwisseling.

Op 23 april koken vrouwen van de Chinese gemeenschap uit Leuven voor de leden van FemaLe (met op het menu o.a.gestoofde vis, échte Chinese kool, rijstebrij). Op 30 april is het de beurt aan de Chinese dames om te proeven van de Belgische keuken. De dames van FemaLe schotelen hen dan Belgische kost voor (zoals o.a. asperges, stoofvlees, rijstpap, …).

Je kan deelnemen aan de beide of aan één van de twee avonden. Vermits het om een uitwisseling gaat, verdient het aanbeveling om op beide avonden aanwezig te zijn.

Wil jij proeven van de verfijnde Chinese keuken, wil jij stoofvlees maken voor enthousiaste Chinese vrouwen of wil je zelf nog eens opfrissen hoe je nu weer asperges op Vlaamse wijze maakt? Schrijf je dan in via female.femma@gmail.com. Inschrijven is noodzakelijk, want de plaatsen zijn beperkt.

Praktisch
23 en 30 april 2014 vanaf 19u30
AVEVE Leuven City, Diestsestraat 243
Keuken achter in de winkel

Wereldcafé Coop

Het was een mooie woensdagnamiddag en we waren op zoek naar iets om een kleine honger te stillen.  Liefst iets zoets….
Ondertussen zijn er wel wat adresjes in het centrum maar het leek ons ook een goed moment om eindelijk het nieuwe gebouw van het wereldcafé te bezoeken.

Het café was leeg bij onze aankomst maar hier kwam snel verandering in.

Het interieur is mooi met veel lichtinval en daardoor heerst er een fijne, lichte en open sfeer.
Bovendien is er ook aan de kleintjes gedacht met een speelhoek en het nodige kindermeubilair.

Achteraan is er een grote krijtmuur met de kaart en suggesties.  Opvallend was de originele bierkaart en de interessante gerechten.
Ons oog viel op een “huisgemaakt” stukje bosbessencake en een chocoladegebak. Allebei erg lekker. Hoewel het stukje cake aan de kleine kant was werd er ook maar € 1,5 voor aangerekend, wat ons zeker niet overdreven leek.

Dit korte bezoekje kon ons al zeker bekoren. Een gezellig interieur, de rustige sfeer en leuke gerechten. We plannen alvast binnenkort een tweede bezoek om ook de warme gerechten eens aan een smaaktest te onderwerpen.

Praktisch
Wereldcafé Coop
Joris Helleputteplein 2, 3000 Leuven
www.wereldcafe.be

Bio Koffie Bar

Een koffiebar met biologische en fairtrade producten waren we nog niet tegengekomen in het Leuvense, het was dus tijd om Bio Koffie Bar aan ons lijstje toe te voegen. De frisse, moderne koffiezaak werkt nauw samen met travel shop Reispunt, die natuurreizen organiseert. De link komt niet enkel terug door de natuurlijke producten maar ook door de prachtige foto’s aan de muren. De vriendelijke uitbaatster Evi neemt onze bestelling op aan ons tafeltje. We blijven trouw aan onze cappuccino en chocolade melk, om de honger te stillen bestelden we er ook een brownie en muffin bij, uiteraard biologisch.

Hun motto luidt: “Made with love, served with joy” en daar zijn wij het volledig mee eens.

biokoffiebar

biokoffiebar2

Praktisch
Martelarenlaan 24 (aan de achterkant van het station), 3010 Leuven
016 25 56 17
info@biokoffiebar.be
www.biokoffiebar.be

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Leuvenlicious.

Les Parisiennes

Een tijd geleden waren we al eens met vrienden een cocktail gaan drinken bij Les Parisiennes (op dezelfde locatie in de Schrijnmakersstraat als waar vroeger de Glou Glou was). Die cocktail was erg goed bevallen, dus waarom niet eens hun keuken uitproberen?

En zo belandden we samen met twee bevriende koppels op een zondagavond bij Les Parisiennes. Ik had voor de zekerheid gereserveerd, alhoewel ze me aan de telefoon zeiden dat ze normaal geen reservaties aannamen, maar, omdat we met zes waren, schreven ze toch onze naam op. Bij aankomst bleek reserveren niet echt nodig te zijn, want we hadden de ganse bovenverdieping voor ons alleen. Het gezellige interieur met de mooie houten tafels viel alvast in de smaak (vooral de gigantische foto van een bijzonder aantrekkelijke dame kon op goedkeuring van de mannen rekenen).

Ook leuk: vanaf de eerste verdieping kan je rechtstreeks in de keuken kijken. Nog nooit zo letterlijk op de vingers van de chefkok gekeken. ;-)

We startten onze maaltijd met een flesje Crémant d’Alsace. De bubbels gingen vlot binnen. Een goed begin.

De kaart van Les Parisiennes is erg beperkt. Geen restaurant om met moeilijke eters naartoe te gaan, dus. De suggesties wisselen echter zeer frequent, zodat je toch altijd iets nieuws kan proberen. Op hun Facebook-pagina kan je een blik werpen op de verschillende suggesties die al de revue passeerden.

Ons gezelschap koos voor de lamsmerguez, de kokkels en de zalm met spinazie. Van de zalm waren er nog maar drie stukken voorradig, maar gelukkig waren er maar drie mensen aan onze tafel (waaronder ikzelf) die voor de zalm gingen. Bij het eten bestelden we een flesje witte wijn Viognier en wat water. Een grote fles water hadden ze echter niet, dus moesten we het met flesjes van 25cl stellen.

Terwijl we wachtten op ons eten, speelde op de achtergrond een zwart-wit film uit de oude doos. Heel erg charmant en perfect passend in het ietwat nostalgische kader van Les Parisiennes. Wel jammer dat de muziek te luid stond, waardoor het soms moeilijk was mekaar te verstaan. Geen probleem dat je later op de avond de muziek wat hoger zet, maar om 19u wil ik eerst rustig eten om pas daarna het feestvarken uit te hangen.

Toen het eten op tafel kwam, had ik al flink honger. Mijn zalm was perfect gebakken en heel erg lekker. Alleen had de portie voor mij wel wat groter mogen zijn. Mijn honger werd er niet helemaal door gestild. De merguez viel ook in de smaak, maar bij één van mijn tafelgenoten strooide een niet goed gewassen kokkel letterlijk zand in het eten. Ik weet niet wat jullie mening is, maar knarsetandend eten, fijn is anders.

Het euvel werd gemeld en de chefkok kwam hoogstpersoonlijk informeren naar het probleem. Wij toonden de erg zanderige kokkel en de kok maakte, na wat discussie, ter compensatie een half potje kokkels bij. Jammer, maar wel correct opgelost.

Ik vermoed dat de kokkels nog niet zo lang op het menu stonden, want de bediening was helemaal vergeten kommetjes op tafel te zetten om de lege schelpen in te deponeren. Wat een berg kokkels op een servet opleverde.

Omdat er na het hoofdgerecht bij de meeste mensen nog wat ruimte was voor een dessert, bestelden we clafoutis met kersen en crumble met huisgemaakt vanilleijs. De crumble was meer vanilleijs dan crumble, maar wel lekker, volgens mijn tafelgenoten. Mijn clafoutis was ok, maar ik had er eerlijk gezegd een beetje meer van verwacht. Gelukkig had ondertussen iemand de muziek stiller gezet waardoor we minder moeite moesten doen om mekaar te verstaan.

Oja, mijn vriend verkoos een digestief boven een dessert en maakte van de gelegenheid gebruik om iets nieuws te proberen: een pommeau. Geen onverdeeld succes, moet ik toegeven. Volgende keer toch maar weer een calvados bestellen. ‘:-)

In totaal kostte deze avond uit met zes personen ons 183,20 euro, dranken inbegrepen.

IMG_4205

IMG_4206

IMG_4207

IMG_4208

IMG_4209

IMG_4210

Praktisch
Les Parisiennes
Schrijnmakersstraat 31, 3000 Leuven
016 29 27 20
www.les-parisiennes.eu

Onze keuze
Lamsmerguez
Kokkels
Zalm op een bedje van spinazie
Clafoutis met kersen
Huisgemaakt vanilleijs met crumble

d’Artagnan

Enkele jaren terug beleefden La Gourmande en ik een aangename avond bij het Leuvense restaurant d’Artagnan. De zaak was toen nog gevestigd in de Krakenstraat, vlakbij de Oude Markt, en gezegend met een prachtig bistrot interieur waar ik enorme fan van was. Ondertussen verhuisden chef Ernest Kalse en gastvrouw Sandra De Vriese naar een groter en al even prachtig pand in de Naamsestraat, niet zo ver van de oude locatie.

d’Artagnan was eigenlijk van onze radar verdwenen, ook al scoren ze een mooie 14 op 20 in de Gault&Millau gids. Toen ik onlangs voor het restaurant parkeerde, kon ik eens binnenkijken en was ik onder de indruk van het gezellig stijlvolle interieur. Het leek me een ideaal plekje voor een Valentijnsdiner. Zo gezegd, zo gedaan.

in14
Foto interieur: Website ‘d Artagnan

Op Valentijn trokken we aldus naar Leuven, waar parkeren een steeds groter probleem aan het worden is. Niet zo bij d’Artagnan, want daar heeft men een privé parking achterin. Wel op voorhand te reserveren en je moet het weten want het staat nergens vermeld op de website. In mijn onwetendheid zette ik mijn auto bijgevolg in de ondergrondse parking aan het Heilig Hart ziekenhuis, op vijf minuten wandelen. Deze parking is trouwens een aanrader in het Leuvense: goedkoop s’avonds en netjes.

Je komt d’Artagnan binnen langs een imposante hal, waarna je naar het restaurant geleid wordt. Dat liep aardig vol en we kregen een tafeltje in het middengedeelte. Volgens de foto’s op de website fungeert dit stuk normaal als lounge of salon. Men had dus de capaciteit een beetje verhoogd voor de jaarlijkse hoogmis der geliefden. Achter de keuken is nog een privé zaaltje en ook daar leek het vol te zitten.

Met Valentijn serveren de meeste restaurants een enkel menu voor alle gasten, zo ook hier. Dat was netjes vermeld op de website en we kregen aan tafel het menu nog ter nazicht bij een aperitiefje: een Lambrusco Cuvée L’Osteria Caprari Rosso, wat een soort rode schuimwijn is. Niet slecht, maar zeker ook niet wauw.

Men serveerde er drie hapjes bij: een aspergesoepje, een Gillardeau oester en brandade van skrei in quenelle vorm. Persoonlijk vond ik het een beetje te weinig afgekruid en als non-fan van oesters was ik niet echt voldaan.

dartagnan-restaurant-leuven

Het geserveerde menu van die avond was een viergangen menu met hapjes en een tussengerecht. Koffie of thee, waters en apero inbegrepen kostte dat € 85,- per persoon. De aangepaste wijnen, inclusief een glaasje bij het dessert, kwamen neer op € 20,- per persoon. Achteraf gezien was het misschien een beetje te duur als ik de vergelijking maak met wat we zoal elders betalen tegenwoordig.

De bediening die avond liep niet helemaal van een leien dakje, hoewel er niets echt mìs liep. De gastvrouw overzag haar personeel van de zijlijn en de chef deed hetzelfde in de keuken, terwijl hij soms in de zaal wat uitleg kwam verschaffen aan sommige tafels. Die uitleg was heel wat beter dan die van het aanwezige personeel, dat over het algemeen nogal onervaren overkwam. Persoonlijk lig ik daar niet wakker van, maar als ik kan kiezen heb ik graag een enthousiaste, en correcte, beschrijving van mijn gerecht en wijn. Een echte sommelier was er ook niet en de jongen die de wijn schonk hield het over het algemeen bij het aflezen van het etiket. Waarna hij ingoot met de hals van de fles op de rand van het glas. Om maar de situatie te schetsen.

Het eerste voorgerecht betrof een gepocheerd hoeve-eitje met beukenzwam, geconfijte prei, croûtons van brioche, gevogeltejus en Italiaanse wintertruffel. Om het af te maken werd het geserveerd met hoppescheuten.

leuven-restaurant-gault-millau

Het eitje kwam in een geheel aan bij La Gourmande, bij mij niet. Da’s toch net iets minder wat het visuele aspect betreft. Qua smaak ontbrak wederom wat kruiding, waardoor ik het allemaal wat flauwtjes vond. Ook de geserveerde wijn was niet echt top in combinatie met dit gerecht.

uit-eten-in-leuven

Met voldoende tijd tussen het eerste en tweede gerecht serveerde men vervolgens een leuk ogend bord met artisjok, king krab uit de Barents Zee, grijze garnalen, plukspinazie en een mousseline saus. Mijn favoriet van de avond. De geserveerde wijn deed het hier ook prima.

dartagnan

Voor het vleesgerecht kwam men aanzetten met een granité van Old English Retro gin tonic met zoethout, komkommer en salty fingers. Hier was ik helemaal weg van en dit gaat zo in mijn “te maken” boekje voor deze zomer. Dat gaat scoren op de barbecues.

leuven-restaurant

Eens de smaakpapillen terug op scherp was het tijd voor een vleesje: filet van Friander kalf, kroketje van kalfskop, just can Chateau Mont Redon, sjalot en merg. Lekker. De geserveerde rode wijn stond wel een trapje lager, spijtig genoeg.

restaurant-leuven-dartagnan

Het dessert was chocolade 70% met mango, mascarpone en pistache. Niet helemaal m’n ding. De suikerversiering op het bord was zeker ook geen meerwaarde. Opsteker was het glaasje frisse dessertwijn.

Afsluiten deden we dan met thee en koffie, samen met de aangeleverde mignardises.

restaurant-leuven

Wat onthouden we van D’Artagnan?

Dit restaurant is al vele jaren een vaste waarde in de Leuvense binnenstad, alhoewel het niet door iedereen gekend is. Gevestigd in een prachtig pand met een gezellig stijlvol interieur is het perfect voor een romantisch onderonsje. Voor deze Valentijnsavond had men een volle zaak en ik vermoed dat men beroep heeft moeten doen op extra personeel dat niet zo ervaren was. Dat verliep niet helemaal zoals je zou verwachten in deze prijscategorie. Het eten was lekker, maar was beter geweest met een extra snuifje peper en zout. Ook de wijnen konden niet helemaal overtuigen. In deze prijscategorie verwacht ik toch net iets beter.

Praktisch
Naamsestraat 72, 3000 Leuven
016 29 26 26
info@restaurantdartagnan.be
www.restaurantdartagnan.com

Dit artikel verscheen eerder op Le Gourmand Belge.

Opening nieuw Leuven Leisure kantoor

Zaterdag 22 maart 2014 werd het nieuwe Leuven Leisure kantoor geopend in de Tiensestraat nr 5 in Leuven. Bij Leuven Leisure kan je onder andere deelnemen aan pralineworkshops, bierproeverijen, brouwerijbezoeken, stadswandelingen, en tochten per kano, fiets, kickbike, paard of mountainbike. Daarbij werkt men telkens rondom een thema zoals bijvoorbeeld Leuven Bierhoofdstad, verborgen hoekjes in Leuven, de Leuvense kerkhoven, de Dijle of de Brabantse brouwerijen. Toeristen kunnen daarbij ter plekke in het kantoor beslissen en vrijwel onmiddellijk deelnemen aan activiteiten. Leuven Leisure laat toe om de verschillende aspecten van Leuven en de omstreken op een meer actieve of belevende manier te leren kennen.

Peter Van Lihout:

Bierspecialiste Marie Vanhellemont:

Sebastiaan Cloet:

Dirk Vansina:

De opening van het nieuwe Leuven Leisure kantoor:

Alle foto’s in de flickr set “Opening nieuw Leuven Leisure kantoor”

Wereldse zondag in Wereldcafé.coop op 6 april

Op 6 april 2014 vindt de volgende Wereldse zondag plaats in het Wereldcafé.coop, Joris Helleputteplein 2, Leuven tussen 12u en 14u en 17u en 19u.

De Wereldse Zondag komt ditmaal ten goede aan Ngaari Laaw BE vzwVzw Ngaari Laaw BE ondersteunt het culturele en maatschappelijke werk van de muziekgroep Ngaari Laaw uit Senegal. De voornaamste aandachtspunten zijn: zuiver drinkwater voor iedereen, water voor de landbouw, aidspreventie, vrouwenbesnijdenis stoppen, onderwijs en opleidingen, duurzame ontwikkeling van de Fouta-regio, behoud van de eigen cultuur van de Peuhl-bevolking.

Met de opbrengst van onze Wereldse Zondag op 6 april 2014 zullen aan de school in Ngouy (een dorpje in de Fouta-regio in het noorden van Senegal) de verbeteringswerken aan de waterput voltooid worden. Het gemorste water wordt opgevangen in een reservoir en via een pijp afgevoerd naar de speelplaats van de school om er een groentetuintje mee te bevloeien. Zo leren de kinderen het belang van groenten in hun voeding en de invloed van water voor de land- en tuinbouw.

Op het menu:

  • Hoofdschotel (12€): Thieboudienne (inschrijven verplicht). Dit is het nationale gerecht van Senegal. De naam is Woloff voor “rijst met vis” (en groenten). In het Pulaar: maaro e liddi. Voor degenen die niet graag vis eten, is er ook een versie met kip en een vegetarische versie.
  • Dessert (3€): Pindakoekjes met banaan en ijs (ter plaatse te bestellen)

Inschrijven via deze link.

Topinamboer

Topinamboer (aardpeer in de volksmond) is een huiskamerrestaurant dat buiten het centrum van Leuven ligt en enkel open is op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Aangezien er niet zoveel tafeltjes zijn, raad ik aan te reserveren als je een bezoekje aan dit restaurant wil brengen.

Topinamboer wordt uitgebaat door Ingrid Van Boxem en echtgenoot Daniël Steeno. Ingrid gaat er prat op gezond te koken met weinig vetstof. Terwijl Ingrid in de keuken staat te zwoegen serveert haar man Daniël de wijnen bij de gerechten. Dit alles in een sfeervol ingerichte huiselijke omgeving met mooie foto’s aan de muur. De menu wordt maandelijks aangepast en volgt de seizoenen.

Bij aankomst werden we vriendelijk onthaald en kregen we een ronde tafel voor vier personen toegewezen vlakbij de keuken. Altijd leuk om binnen te gluren in het heiligdom van de chefkok. ;-) De keuken zag er erg professioneel uit en we konden zien dat de gerechten zeer hygiënisch bereid werden.We wierpen een blik op de menukaart en besloten eensgezind te gaan voor de genietersmenu, omdat wij nu eenmaal genieters zijn. ;-)

We startten de avond met een glaasje cava vergezeld van gefrituurde hapjes. Niet erg bijzonder, maar vooral de pikante loempia zal ons bijblijven wegens, tja, pikant. ;-) Al snel volgde de eerste gang: de huisbereide mousse van kwartel met truffelboter en gewokte boschampignons, een gerecht dat bij iedereen aan tafel in de smaak viel. De wijn bij deze gang was uitstekend, al was Daniël wel vergeten om ons te laten voorproeven. Gelukkig viel er geen kurksmaak te bekennen. ;-)

De visbouillon met kabeljauwhaasje was een beetje een tegenvaller. De bouillon was te zout en de kabeljauw was een beetje flets en niet zacht genoeg. De kaaskroketjes (alweer gefrituurd, iets waar ik persoonlijk niet zo’n fan van ben) waren ok, maar niet bijzonder. De smaak van de truffel verwerkt in de kroket kwam niet helemaal tot zijn recht en de asperges die bij de kroket werden geserveerd, waren te hard gekookt.

Gelukkig was het hoofdgerecht, de gebakken hazenrugfilet, een regelrecht schot in de roos. Perfect gebakken vlees, heerlijke purée en een erg royale portie vlees. Ik moest een beetje wringen om alles binnen te krijgen, maar zo’n lekker vlees dan kan je niet op de bord laten liggen, he. Het  hoogtepunt van de avond.

Als dessert kregen we manderijnsorbet met espuma van chocolade en gianduja voorgeschoteld. Een heel erg lekkere en originele combinatie die echt naar meer smaakte. We sloten de avond af met een kopje koffie of thee met versnaperingen. Die versnaperingen waren er misschien een beetje te veel aan, want gaatjes om op te vullen, neen die had ik niet meer.

Als je houdt van dineren in een gemoedelijke omgeving waar je zonder veel poespas met een brede glimlach bediend wordt, dan zal je je meteen thuis voelen bij Topinamboer.

De genietersmenu kostte 57 euro per persoon. Aangepaste wijnen bij elke gang kwamen op nog eens 21 euro extra. In totaal kostte deze avond uit voor vier personen ons 327,50 euro.

Hapjes bij de cava

Huisbereide mousse van kwartel met truffelboter en gewokte boschampignons

Visbouillon met kabeljauwhaasje en fijne groentjes

Huisbereide kroket gemaakt van oude kaas en truffel

Gebakken hazenrugfilet, 3 groentenpurées en wildsaus

Keuze van desserten

Koffie met zoetigheden

Praktisch
Mechelsesteenweg 61, 3012 Wilsele
016 23 70 84
www.restauranttopinamboer.be

Onze keuze
Genietersmenu

  • Cava met een hapje
  • Huisbereide mousse van kwartel met truffelboter en gewokte boschampignons
  • Visbouillon met kabeljauwhaasje en fijne groentjes
  • Gebakken eendenlever met saus op basis van kweepeer OF Huisbereide kroket gemaakt van oude kaas en truffel
  • Gebakken hazenrugfilet, 3 groentenpurées en wildsaus
  • Dessert met manderijnsorbet en espuma van chocolade en gianduja
  • Koffie met zoetigheden