Archief voor ‘Sport’

Vernieuwde speeltuin Philipspark

Sinds 2012 was de bekende “Mikado” speeltuin aan het Philipspark grotendeels buiten gebruik wegens veiligheidsredenen. Toen werd door Stad Leuven een participatie opgestart met buurtbewoners, nabijgelegen scholen en stadsdiensten om het park een nieuwe invulling te geven en een nieuwe speelzone uit te werken.

De aanleg van de nieuwe speeltuin heeft wat vertraging opgelopen want deze werd ooit al in 2016 beloofd, dan 2017, 2018…Vorig jaar zagen we de speeltorens in opbouw en sinds deze winter kunnen de kinderen zich eindelijk weer uitleven op de site. Op een paar weken tijd werd het een nieuwe ontmoetingszone voor buurtkinderen en ouders en klasgenoten na schooltijd.  Nu het mooie lenteweer eindelijk van de partij is, wordt er continu volop gegleden, gefietst, gegraven, geschommeld enz.

Dichtbij het fietspad vind je een basketbalring en pingpong tafels en wat parcourtoestellen.  De grote speeltoren van 5 meter springt dan meteen in het zicht, met klimvakken en een grote glijbaan.  Deze toren is geflankeerd met schommels en een wipplank.  Aan de andere kant van een fietspadje met een heuvel, ligt een tweede speelzone  ligt een kleinere klimtoren voor de kleinere kinderen en wat babyschommels.   De speelzones liggen in het zand waardoor je een strandgevoel krijgt en de kinderen zich kunnen uitleven in deze reuze zandbak.

Iedereen kan uitrusten en wat chillen en toekijken vanop de nieuwe banken die je aan alle kanten vindt.

IMG_5627

IMG_6094

IMG_6124

IMG_6095

IMG_5771

IMG_6109

 

IMG_6130

 

 

De kinderen wachten in elk geval zo lang niet meer, maar Stad Leuven plant een officiële opening van het speelterrein op 11 mei om 14u met een drankje en een avontuurlijke activiteit voor iedereen in de buurt. We zijn alvast nieuwsgierig!

Corrida Leuven 2017

Deze ochtend ging de 20e Corrida in Leuven door. De 5763 sportievelingen die tussen al het feestgedruis even de loopschoenen wilden aanbinden, konden kiezen tussen 4 km, 8 km of 12 km.

Traditiegetrouw gaat het parcours dwars door het stadscentrum van Leuven. De weergoden waren de lopers goed gezind, al stond er een strakke wind.

De resultaten kan je hier vinden.

IMG_5230

IMG_5231

IMG_5232

IMG_5233

Een kleine terugblik op de GP Jef Scherens 2017

IMG_0692

IMG_0696

IMG_0715

IMG_0734

IMG_0737

IMG_0742

Meeting van Mon – Kessel-Lo

Zaterdag 19 augustus ging in het Gaston Roelantsstadion de jaarlijkse internationale atletiekmeeting door, de Meeting van Mon.

Onder grote belangstelling werd er van ’s namiddags tot in de vroege avond op hoog niveau aan atletiek gedaan door atleten van over de ganse wereld. Ondanks vele afzeggingen werden er toch mooie prestaties geleverd en dit zelfs door eigen atleten zoals Tim Rummens die op de 400m horden zijn seizoensbest liep en de 40ste wereldjaarprestatie.

Iets na 17u werd de vernieuwde officieel ingehuldigd door de burgemeester en de schepen van Sport. Meneer Tobback liet het lintje doorknippen door de toekomst of door het meisje die de schaar mocht dragen.

20170819_172017

De club viert dit jaar zijn 75 jarig bestaan en ook dat ging niet opgemerkt voorbij. De mooie en lange geschiedenis van deze Leuvense atletiekclub werd verteld aan de hand van feiten maar ook aan de hand van de verschillende prachtprestaties doorheen de jaren.

Eddy Fraiture werd gehuldigd voor zijn grote verdiensten voor de club en kreeg de titel van ere-voorzitter van DCLA. Ben Broeders en Steven Taeleman werden terecht in de bloemetjes gezet voor het behalen van de Europese titel U23 in het polsstokspringen.

Ben sprong daarna nog vlot over 5m42 maar faalde 3 maal bij 5m59 wat een nieuw stadionrecord had opgeleverd.

Op de 400m horden dames zorgde Noelle Montcalm met 56”47 wel voor een nieuw stadion- en meetingrecord.

Nog een speciale vermelding voor Jacob Grobbel van DCLA die in het speerwerpen zijn persoonlijk record aanscherpte tot 62,50m en daarmee op de hoogste podiumtrede mocht plaatsnemen.

Nu zondag organiseert Daring Club Leuven Atletiek hun grote apotheose van hun jubileumjaar maar meer info vind je hierover op: https://www.daringclubleuvenatletiek.be/nieuws/nieuwsbericht/?id=6090

OHL – ANTWERP

Zonet werd de match OHL-Antwerp beëindigd aan den Dreef. De matchen tegen Antwerp zijn steeds sfeer matchen. Verschillende Leuvenaars zijn (ook) in hart en nieren Antwerp supporters. Net zoals in de eerste ronde waren er nu dus ook duidelijk een groot aantal rood-wit sjaals te spotten in de thuistribune.

20161118_205316[1]

Vanavond werd de volledige nieuwe tribune in gebruik genomen. Na afloop van de match werden er zelfs enkele lichtpijlen afgestoken boven de nieuwe tribune. Spijtig dat je over een diploma lange afstand zwemmen moet beschikken om op dagen als deze naar de nieuwe tribune te gaan. De plassen naast de tribune zijn groot en diep. Het wordt hoog tijd dat er wat geld wordt geïnvesteerd in de paden naast het stadion.

Maar terug naar de match dan en eigenlijk kunnen we daar kort in zijn. In tegenstelling dat de voorbije thuismatchen speelde Leuven de ganse match op een hoog niveau maar net zoals in de matchen van dit seizoen ontbrak het aan een afwerker en waren er veel te weinig kansen. Tot vandaag speelde OHL meestal 70 minuten slecht voetbal en werd er dan de laatste 20 minuten, en veel te laat dus, op 1B niveau gespeeld. Vanavond was dit niet het geval maar de doelkansen waren op één (kleine) hand te tellen. Een ander zwak punt van OHL is het talloze balverlies. Sommige spelers hebben het blijkbaar moeilijk met het verschil te zien tussen rode en witte truitjes. De match eindigde na 90 minuten op 0-0. Het was ook duidelijk dat de trainersperikelen die Antwerp de laatste week meemaakte ervoor zorgden dat de rood-wit spelers inspiratieloos op het veld stonden. Misschien een geluk voor OHL…

Maar de rood wit supporters blijven toch de meest luidruchtigste van alle Belgische supporters. Spijtig dat ze het nodig vonden om de keeper van OHL te bestoken met allerhande plastic. Hoe ze er ook in slagen om elke match Bengaals vuur en bommetjes het stadion binnen te krijgen, is een raadsel. De stewards stonden erbij en keken ernaar. Maar zingen kunnen de Antwerp supporters als de beste! Vanavond werd de White Army van OHL van hun sokken geblazen (of gezongen).

20161118_205311[1]

En om met een persoonlijke nood te eindigen. Er werd mij gevraagd waarom ik sinds OHL in 1B speelt, geen artikels meer over hun matchen post. Ik ben geen echte OHL supporter in hart en nieren maar ik ben wel een grote sportfan. Ik houd van de sfeer aan den Dreef en daarbuiten. Maar wat er de laatste maanden aan den Dreef gebeurde, daar kan ik moeilijk objectief over blijven en als je dat als ‘verslaggever’ niet kan, dan kan je beter de pen een tijdje neerleggen en je eigen het zwijgen opleggen. Maar op algemeen verzoek ben ik dus terug achter mijn klavier gekropen en zal ik proberen om opnieuw op een objectieve manier de thuismatchen van OHL te verslaan.

Yonex Belgian International Badminton Championships 2016

Vanaf woensdag 14 september tot en met zaterdag 17 september 2016 verzamelt de internationale badmintontop zich in Leuven. Badminton Vlaanderen organiseert opnieuw de Yonex Belgian International Championships in de Sportoase in Leuven. Het tornooi verwelkomt spelers uit 30 landen waaronder een aantal Olympische atleten.

Het programma:

  • Woensdag 14 september 2016 (Sportoase Leuven):

    • Kwalificaties (vanaf 09u00)
  • Donderdag 15 september 2016 (Sportoase Leuven):
    • Eerste en tweede ronde (vanaf 09u00)
  • Vrijdag 16 september 2016 (Sportoase Leuven):
    • Kwartfinales (vanaf 10u00)
    • Halve finales (vanaf 19u00)
  • Zaterdag 17 september 2016 (Sportoase Leuven):
    • Finales (vanaf 17u00)

Meer informatie kan de vinden op de website van de Yonex Belgian International Championships.

yonex-badminton-2016-affice

Vaartchallenge 2016

Op zondag 18 september 2016 vindt de volgende Vaartchallenge plaats. Net zoals vorige jaren kan je je inschrijven met teams van 6 personen. Al peddelend probeer je om ter snelst de eindmeet te bereiken en onderweg moet je enkele proeven afleggen.

Je kan je inschrijven via het Tofsport loket van Tofsport Leuven. De uiterste inschrijvingsdatum is donderdag 8 september 2016.

Prijs per team:

  • Wedstrijd: € 72 per team (6 personen). Elke deelnemer krijgt een T-shirt.
  • BBQ: € 25 per persoon (eten + 4 drankbonnen).
  • Volledig teampakket: € 186 (deelname wedstrijd + BBQ + 6 T-shirts + 30 drankbonnen)

Meer informatie kan je vinden op de website van de stad Leuven over de Vaartchallenge.

Vaartchallenge
Foto van Goya Bauwens van de Vaartchallenge in 2008

Filip Coulier general manager Leuven Bears

De seizoensstart van het basket in is volle aantocht. Ook de club Stella Artois Leuven Bears maakt zich op voor de voorbereiding en de start van de nieuwe basketbalcompetitie.

De heer Filip Coulier werd vanaf 1 augustus aangesteld als general manager van de Leuven Bears. Hij zal het dagelijkse bestuur van de club leiden wat momenteel versnipperd is over diverse leden van de Raad van Bestuur.

Filip Coulier

Filip Coulier

Voor het commerciële luik zal hij nauw samenwerken met Yoline Hulens en met de opvolger van Frank Pietermaat. De heer Coulier rapporteert aan de Raad van Bestuur.

 

Filip Coulier is geen onbekende in het Belgische basket en zeker niet in Leuven.

Als jeugdspeler is Filip in ’76 op 9-jarige leeftijd begonnen bij het voormalige Tempo Kessel-Lo. Op 17- jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in N1 bij Raiffeisen Leuven, waar hij speelde aan de zijde van o.a. ex-NBA kleppers zoals Allan Hardy (LA Lakers) en Kenny Austin (Detroit Pistons).

 

Na een positieve coaching ervaring bij North Carolina State University werd Filip in ’99 actief als coach bij de Brusselse teams R.B.C.B. en in 2000 bij Atomics. Uiteindelijk werd hij in 2001 coach van Vastiau-Godeau Leuven.

Redingenhof Vastiau-Godeau Leuven

Redingenhof Vastiau-Godeau Leuven

 

In 2002 hield hij het coachen voor bekeken en verhuisde hij om beroepsredenen naar het buitenland.

In december 2015 werd hij coach van Guco Lier. Dankzij deze Lierse ervaring had Filip opnieuw de basketbalmicrobe te pakken en kwam hij terug in het vizier bij de  “Leuven Bears”. Zo vond Filip niet alleen zijn oude Leuvense basketbal liefde maar ook vele bekende gezichten terug.

Filip heeft ervaring opgedaan als general manager van Geldof & Coulier Quality Chocolates, Inc. en A.N.E.C.A. Holding Company. Hij beschikt over een diploma A1 Boekhouden/Marketing + Applied Economics North Carolina State University + postgraduaat financiewezen KUL.

LeveninLeuven wenst hem succes.

Nieuwe voorzitter voor Leuven Bears

De Stella Artois Leuven Bears hebben een nieuwe voorzitter voor hun club nl. de heer Ben De Goignies.

Ben De Goignies

Ben De Goignies

 

De Raad van Bestuur werd uitgebreid met twee nieuwe leden, de heer Eddy Lalou en Jan Vanwoensel. Dit alles onder voorbehoud van goedkeuring door een bijzondere algemene vergadering volgens de statuten. Naast deze leden zijn er nog 5 andere leden van de Raad van Bestuur: Dirk Driesmans, Jos Detiège, Marcel Cockx, Fanny Corbeels en Marc De Leeuw.

 

fandag supportersclubs Leuven Bears

Op zondag 11 september 2016 houdt de supportersclubs van de Leuven Bears zijn traditionele fandag.

Elke supporter wordt verwacht in de sporthal van Wilsele, Aarschotsesteenweg.

Programma:

Alle supporters worden verwacht met familie en vrienden op deze heerlijke dag van de Supportersclub Leuven Bears!

 

We geven je ook nog mee dat de eerste oefenwedstrijd plaats vindt in de Sportoase zaterdag 20 augustus om 20 u tegen Oxaco BBC met als coach Tony VdB.