Archief voor ‘Stand-upcomedy’

Comedy @ M-café: Erhan Demirci

Op 7 april kan je lachen én drinken in M-café Leuven! Biersommelier Jurgen doet zijn best om enkele lekkere bieren te selecteren en er zijn ook homemade limonades.

comedy leuven

line-up
Erhan Demirci: 123Comedy Award Winnaar, gezien op tv, gehoord op Radio 2 en ook in stripvorm te bewonderen! Een sympathieke Genkenaar die in Brussel woont en weet… ‘Alles komt goed’!

Latif Aït: Winnaar Comeere Cup en 123 Award. Zijn volavond show in de grote Arenberg schouwburg zit er aan te komen maar deze keer dus ook gewoon op het podium in Leuven.

Onno Lolkema: Finalist Humo’s Comedy Cup, gewoon, zomaar!

Rik Van Geel: droge, absurde humor over panda’s en tattoos. Wij willen gewoon dat u hem leert kennen!

Mc is puntdichter en comedian Ralf Jennes!

Praktisch
Tickets en info op www.comedyleuven.be
Start 20u – inkom 7€

Comedy @ M-café op 2 december

Een Rock & Roll comedypodium, waar alles kan en alles mag, in combinatie met alternatieve streek- en wereldbieren, geselecteerd door biersommelier Jurgen, is het recept voor Comedy @ M-café. Verwacht een mix van nieuw talent en gevestigde waarden die in een gezellige setting nieuw comedymateriaal komen testen.

unnamed (7)

line up

  • Raf Coppens: De eerste editie is in handen van de Godfather van de Vlaamse comedy. We kunnen het niet genoeg zeggen: “Raf Live is een machine!!!”. Met een stevig arsenaal aan oneliners heeft Raf de reputatie opgebouwd één van de sterkste live comedians te zijn.
  • Manu Moreau: Begin dit jaar stond Manu in alle kranten, even in de Begijnenstraat en vervolgens op een TED-talk podium. Een comedian met een scherp arsenaal aan jokes, uitgesproken mening en de microfoon op de juiste plaats.
  • Patrick Van Den Kieboom: Patrick heeft tonnen ervaring en is aan een stevige opmars in Nederland bezig. Tijd om hem in Leuven te zien voor je naar Amsterdam moet.
  • Nathan Hallemans: Nathan zat in de (halve) finale van toonaangevende wedstrijden zoals de Culture Comedy Award en de Lunatic Comedy Award.

Praktisch
Tickets en info op www.comedyleuven.be
Zaterdag 2 December – Start 20u – inkom 7€ – Vol=Vol

Bier & comedy met de Dijleschuimers op 24 september

Op zaterdag 24 september 2016 organiseert de Leuvense bierproefvereniging de Dijleschuimers voor de tweede keer een bier & comedy avond in zaal Geertruihof. Het concept blijft onveranderd: terwijl de bezoekers kunnen proeven van een uitgelezen selectie speciaalbieren (zowel klassiekers als nieuwigheden), brengen een drietal stand-up comedians de zaal aan het schaterlachen. Eerst krijgen enkele startende comedians een kans om zich voor te stellen, waarna we afsluiten met een meer ervaren rot in het vak.

De line-up ziet er als volgt uit:

  • Kevin Amse (MC)
  • Domien Vloebergs
  • Harald Scheerlinck
  • Wim Dufraing (winnaar van de allereerste Humo’s Comedy Cup in 1998)

Naast ontluikend comedy talent zijn er die avond ook enkele verrassende speciaalbieren te ontdekken. Zo zullen er onder andere bieren van gereputeerde artisanale brouwerijen uit Denemarken, Spanje, Duitsland en uiteraard België op de kaart staan. Voor wie het liever wat meer traditioneel houdt, bieden de Dijleschuimers ook enkele oude en nieuwere klassiekers aan zoals Westmalle Tripel of Super Kroon van brouwerij De Kroon uit Neerijse.

De opbrengst van deze avond gaat integraal naar het goede doel, namelijk project MIRIAM. Dit project richt zich op alleenstaande moeders die het financieel niet breed hebben. De bedoeling is om de sociale en professionele integratie van deze vrouwen te verhogen, de armoedebarrière te doorbreken en hun sociaal isolement terug te dringen.

de_dijleschuimers_comedy_en_bier_avond_24_september_2016

Praktisch

Comedian Philippe Geubels in Sportoase

Sinds december 2015 staat Philippe Geubels op de planken als comedian. Na zijn succesvolle tournees van ‘Droog’ en ‘Hoe moet het nu verder’, trok Philippe de grens over met zijn voorstelling ‘Made in Belgium’. Na 2 jaar televisiewerk in binnen- en buitenland is hij terug en wil hij zijn publiek bedanken met een nieuwe voorstelling: ‘Bedankt voor Alles’. Geen compilatie of ‘best of’ van de laatste 10 jaar, maar met volledig nieuw materiaal.

Philippe Geubels zal optreden in Leuven in de Sportoase op woensdag 16 november en donderdag 17 november 2016. Tickets kan je kopen via http://comedyshows.be/kalender/philippe-geubels.

philippe-geubels-leuven-sportoase-2016

Comedy met Xander De Rycke en Seppe Toremans

Zaterdag 14 mei belooft alweer een knaller van een Roadkill avond te worden met comedians Seppe Toremans en Xander De Rycke!

Xander De Rycke – 10 jaar bezig, 2 uur grappig.
Hij staat dit jaar al 10 jaar op de planken, als winnaar van Comedy Casino Cup in 2007 werd hij wereldberoemd in Vlaanderen.  Zijn comedy carrière kwam met een duizelingwekkende snelheid van de grond, hij realiseerde maar liefst 3 avondvullende shows.  Nu is de trilogie ten einde. De voorstellingen zijn gespeeld en het stof is gaan liggen. Tijd om tezamen terug te blikken op de favoriete stukken uit ‘Uw Zoete 666’, ‘Mijn Zwarte Parade’ en ‘Zijn Derde Show’. Deze ‘Best of’ voorstelling van Xander De Rycke is een viering van zijn eerste trilogie voor de fans van het eerste uur en een instapmodel voor nieuwe fans.

Seppe Toremans
Was jaren trouwe medewerker binnen het Roadkill Team, zo was hij onder andere als MC een aantal jaren publiekslieveling.  Op 14 mei keert hij even terug naar het warme Roadkill nest.  Seppe haalde in 2012 de finale van Humo’s Comedy Cup en is één van de schrijfbreinen achter het hilarische programma “Wat als?”  Hij weet al jaren een publiek op z’n hand te krijgen met spitsvondige witzen, een rare kop en van de pot gerukte hersenspinsels.  Een publiek wordt zijn publiek, eens hij opkomt kan je niet anders dan gefascineerd gapen naar wat er gaande is.

MC Jeroen Baert
Eigenlijk is hij ingenieur/computerwetenschappen maar dat weet je niet van ons.  Op z’n website roept hij op om hem te contacteren als je eenzaam bent dus doe gerust!  Of je kan ook gewoon wachten tot 14 mei dan verlost hij je met warme liefde live van deze kwaal.

Place 2 be: Leuven Central, Margarethaplein, Leuven.  Deuren om 20u, show om 21u. Inkom €6.

Roadkill Comedy met Wim Helsen

De nieuwste editie van Roadkill Comedy vindt per uitzondering plaats op een vrijdag ipv zaterdag. Niemand minder dan Wim Helsen zakt voor deze gelegenheid af naar Leuven.

// WIM HELSEN
Wie kent ‘m niet? Sinds eind de jaren ’90 is deze immer goedgemutste cabaretier bezig aan een verovertocht van vele harten. Met absurditeit en een verschrikkelijk groot gevoel voor taal, palmt hij elke toeschouwer in met een soort wijfelachtige onbevangenheid – als een kluns die je gerust probeert te stellen naast een barbecue die in de fik staat.

Met Heden Soup!, Bij mij zijt ge veilig, Het uur van de prutser en Spijtig spijtig spijtig speelde hij een kleine heldenstatus bij elkaar. Daarnaast knapt Helsen ook tv-werk op als Vrienden van de poëzie en momenteel Winteruur en de serie Clinch. Ook de langspeelfilm Dirty Mind, waarin hij een stuntman speelt, is een ware aanrader!

// YANNICK NOBEN
Bruno was een militair die zich stiekem had ingeschreven (echte naam: Yannick Noben). Tja: dikke kans dat zijn oversten hem nog als comedian gaan zien met zijn superdroge humor en zijn theorie over hoe de schoonheid van vrouwen zich verhoudt tot de hoeveelheid opgezopen booze (ook al heten ze na drie bakken Duvel plots Dirk).

// JASPER POSSON
Amper zes maand na zijn debuut stond Jasper Posson al in de halve finale van de Culture Comedy Award en werd hij geselecteerd voor Humo’s Comedy Cup. Deze Antwerpenaar lacht met alles en iedereen, maar vooral met Antwerpen zelf. Met een kritische blik zoomt hij in op de kleine kantjes van de mens. Verzuurde politici, corrupte socialisten en onromantische zee-otters, niemand blijft gespaard.

// MC JEROEN BAERT
Jeroen is zoals de meeste mensen van zijn leeftijd 27. Echter ‘s avonds verandert hij Bruce Wayne-gewijs in zijn ongemaskerde alter ego Jeroen Baert – een onwaarschijnlijk leep pseudoniem, hij weet het. Humor is zijn wapen, dames in nood zijn zijn dames in nood en meer dan twee eenheden alcohol zijn kryptoniet.

Praktisch
Leuven Central, Margarethaplein, Leuven
deuren om 20u, show om 21u
inkom €6

Roadkill Comedy met Nigel Williams op 12 december

Komende zaterdag 12 december treedt Nigel Williams, één van de godvaders der Belgische comedy, op bij Roadkill Comedy.

‘Vijftien jaar in het vak maken dat hij hilarisch kan zagen en dat hij dat gezaag kan opleuken met gevatte improvisaties.’ (Focus Knack)

De Britse Belg Nigel Williams is bij Roadkill Comedy een graag geziene gast. Nooit vrijblijvend, altijd recht voor de raap en met een heerlijke visie op ons, Vlamingen. Zal ‘de mens’ ooit gelukkig zijn? Of tevreden? En moet dat per se? En wat is geluk? Kunnen wij niet gewoon ‘zijn’ en daar tevreden mee leven?

In zijn nieuwe zaalshow “Accident de parcours” heeft hij het over de mens en zijn verleden. Hij verkondigt een soort stand-upcomedy als levensfilosofie, met als eindconclusie dat wij, de slimme apen, zowel slachtoffers van ons eigen gedrag en intelligentie zijn, alsook de grappige clowns van het heelal. Café Leuven Central mag zich dus verwachten aan heel wat komische wijsheid!

Els Vertongen en Kim Van Den Heuvel mogen het publiek voor Nigel opwarmen, MC Jeroen Baert zorgt voor de goede orde van de avond.

Afspraak in Leuven Central op 12 december, start 21u, deuren 20u. Wees op tijd want vol = vol. Inkom is €6.

Roadkill Comedy in Leuven Central

Op zaterdag 14 november 2015 vindt Roadkill Comedy voor de allereerste keer plaats in CAFÉ LEUVEN CENTRAL, Margarethaplein 3. Naar goede gewoonte is ook deze editie gevuld met een aantal hoogvliegers in de comedy scene.

2015-11-14-RoadkillComedy-FB

// BERT GABRIËLS
Bert speelt met de grenzen van wat we sociaal aanvaardbaar noemen. Hoe zit het nu? Je mag niet naakt rondlopen, maar ook niet helemaal bedekt? Je mag niemand bedriegen, behalve als je reclame maakt? Je moet hard werken, maar niet te hard? Waar ligt de grens dan eigenlijk? Om een antwoord te vinden gaat Bert aan de slag met een karrevracht aan gewoontes en regeltjes uit alle hoeken van de wereld en die van iedereen in de zaal. Je kent hem ongetwijfeld van ‘Comedy Casino’, ‘Scheire en de Schepping’ of ‘Zonde van de Zendtijd’!

// CHRIS VAN DER ENDE
Chris van der Ende is meester in de improvisatie, wat hem berucht heeft gemaakt bij ‘ruig publiek’. Met een ongekende snelheid maakt hij niets- en niemand ontziende grappen. Een gemiddelde van 175 volle lachen in 30 minuten maken een show van Chris een ware workout voor de lachspieren.
Als 32 jaar oude Braziliaan die als kind werd geadopteerd door een Hollandse familie uit het kassen-gebied, klom hij op en werd een van de snelste stand-up comedians van Nederland. Zijn levenswijsheid, doorzettingsvermogen en ongekend snel denkvermogen maken zijn optredens steeds tot een niet – te – missen show voor de comedy liefhebber!

// JAN LINSSEN
Jan woont al enkele jaren in Hasselt, maar is een geboren en getogen Maaseikenaar. De PIN code van zijn gsm is naar verluidt 3680, de postcode van zijn geliefkoosde stad. De code van zijn bankkaart ook, maar dat houdt hij liever geheim. Volgens het juryrapport van de Culture Comedy Award “ontpopt Jan Linssen zich op het podium als een geboren Stand Up comedian. Jan beschikt over een goed opgebouwde set, bespeelt met gemak de zaal, schuwt de interactie en de actualiteit niet en geeft vaart aan zijn performance. Opvallend in het optreden van Jan is de haast perfecte timing die resulteert in een aantal sterke grappen, die vanwege de timing nog beter binnen komen bij het publiek.”

MC is Tom Cools. Verder blijven de spelregels als vanouds. De avond start om 21u en kost €6.

Comedy College op 10 november

comedycollege

 

Voor het eerst organiseren Alumni Lovanienses vzw, de overkoepelende alumnikring van KU Leuven en LOKO, de koepelorganisatie van de Leuvense studenten, een comedy-avond. Dit op 10 november om 19.30u in de PDS aula (Charles Deberiotstraat 24).

Wat dit event uniek maakt is dat alle optredende comedy-artiesten KU Leuven-alumni of -studenten zijn. Ze zullen in hun act ook verwijzen naar hun ervaringen uit hun studententijd.

Inschrijven
Inschrijven kan online. Je inschrijving is slechts definitief indien je de betaling uitvoert op rekeningnummer BE90 4310 0463 3132 – KREDBEBB van Alumni Lovanienses vzw met vermelding: Comedy College, uw naam en (eventueel) de naam van uw partner.

Roadkill Comedy @ Barcode op 10 oktober

Het is weer tijd voor de maandelijkse Comedy-afspraak in de Barcode! Deze maand komt de enige echte Daniel Ryan Spaulding helemaal uit Canada.

De man is ooit zijn verovering van België en daarbij Europa bij ons op het podium als nobele onbekende begonnen. Nu haalt zijn youtube-projectje makkelijk een miljoen kijkers….

Verder hebben brengt Roadkill Comedy een comeback van jewelste. Danny Van Britsom won ooit Humorologie, zat in de Humo’s comedy cup en werkte mee aan talloze humorprogramma’s. De man heeft een ervaring om U tegen te zeggen en is nu terug van even weggeweest.

Tom en Kjen zijn de open spotters van deze maand …

Voor 6 euro krijg je een Internationale Ster, Een comeback, twee up-and-comers, veel liefde en een leuke avond.

Café Barcode, 10 oktober 21u, Muntstraat 22 in Leuven.