Archief voor ‘Toerisme’

Park Inn by Radisson Leuven Hotel

Zondag 2 juni vindt de allereerste editie van Leuven Hotel Day plaats. Dé ideale gelegenheid om een blik achter de schermen van de Leuvense hotels te werpen. Om dit nieuwe event onder de aandacht te brengen, werd ik samen met een aantal bloggers uitgenodigd voor een preview op zaterdag 4 mei.

Als laatste halte van een goed gevulde dag, ging ik langs bij Park Inn Hotel, gelegen vlak langs het spoor, aan de overkant van Leuven station. Eerst en vooral mochten we van het prachtige uitzicht genieten op de achtste verdieping. Richting Leuven konden we de typische Leuvense landmarks bewonderen én de stationsoverkapping (die best wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken). Mij wist vooral het uitzicht op Kessel-Lo het meest te fascineren. Dit is een kant van Leuven die ik nog nooit vanuit dit standpunt gezien had. Verrassend groen, Kessel-Lo.

IMG_3240

IMG_3241

IMG_3242

Image50

Image51

Image52

Image53

De kamers in Park Inn Leuven zijn vrij standaard, maar met alle comfort die je van een hotel met vier sterren mag verwachten. Wie een bijzondere slaapervaring wil, raad ik aan een kamer met uitzicht te boeken. Echt de moeite. Verder moet het hotel het uiteraard hebben van de zeer gunstige ligging vlak naast het station. Op zo’n twintig minuten reis je van de receptie van dit hotel naar Brussels Airport.

Wisten jullie trouwens dat Park Inn Leuven op hun groendak twee bijenkorven heeft staan? Inclusief informatieborden die meer vertellen over het bijenvolkje. Ik kreeg zelfs een exemplaar van de Park Inn stadshoning mee als cadeautje. Geproefd én goedgekeurd.

IMG_3228

We sloten de dag af met de fameuze Park Inn burger met frietjes in restaurant RBG Bar & Grill. Een restaurant waar iedereen welkom is, trouwens. Je hoeft geen kamer te reserveren om hier iets te eten. En naar het schijnt is het ontbijt ook erg de moeite.

IMG_3135

 

Martin’s Klooster

Zondag 2 juni vindt de allereerste editie van Leuven Hotel Day plaats. Dé ideale gelegenheid om een blik achter de schermen van de Leuvense hotels te werpen. Om dit nieuwe event onder de aandacht te brengen, werd ik samen met een aantal bloggers uitgenodigd voor een preview op zaterdag 4 mei.

Ik startte de dag met een rondleiding gevolgd door een ontbijt bij Martin’s Klooster Hotel. Wat mij bijzonder aanspreekt in dit hotel is de interessante combinatie van oud en nieuw, gelegen midden in het historische hart van Leuven. In 1531 werd Martin’s Klooster gebouwd als residentie voor Guy Morillon, secretaris van Keizer Karel de Vijfde. Daarna werd het gebouw een augustijnenklooster waar zieken en gewonden verzorgd werden en pelgrims konden uitrusten op hun bedevaart naar Compostella. In de vorige eeuw werd het zelfs uitgebaat als studentenresidentie. Een rijke geschiedenis waar het hotel terecht trots op is en dat in de verf gezet wordt in de kamers en vergaderzalen. Het hotel gaat er prat op deze historische plek harmonieus te verzoenen met modern comfort.

Ik was vooral gecharmeerd door het oude gedeelte van het hotel, met mooie houten plafonds en gangen waarin nog de sfeer van vroeger ronddwaalt. De kamers zijn ingericht met oog voor detail. Vooral de deur naar de badkamer versierd met middeleeuwse kunst sprak mij aan. De verrassend groene binnentuin (een oase van rust in hartje Leuven) wordt momenteel vernieuwd. De knappe muurschildering in wording schept alvast verwachtingen.

IMG_3113

IMG_3119

IMG_3120

IMG_3122

IMG_3125

IMG_3128

IMG_3131

IMG_3163

IMG_3168

Het ontbijt was eveneens uitstekend. Als ik de dag kan beginnen met een English breakfast in combinatie met een glaasje schuimwijn, kan er voor mij al niet veel meer stuk. Een fijne kennismaking met dit stukje Leuvens erfgoed.

IMG_3095

IMG_3097

IMG_3109

Tafelrond – The Fourth

Op koopzondag 2 juni gooien alle Leuvense hotels de deuren open. Hét ideale moment om tussen het shoppen door een blik achter de schermen van de Leuvense hotels te werpen. Op zaterdag 4 mei kreeg ik samen met nog wat andere bloggers een kleine preview. The Fourth was één van de hotels waar ik professioneel rondgeleid werd. Qua locatie is dit hotel alvast top: gelegen in het volledig gerestaureerde neogotische Tafelrond op de Grote Markt in hartje Leuven. Beter kan amper.

En de kamers lossen de verwachtingen die de bijzondere buitenkant oproept zeker in. In deze kamers vind je geen standaard hotelmeubels, maar design dat toch net iets meer persoonlijkheid uitademt. Je merkt dat The Fourth zijn beste doet om haar klanten in de watten te leggen: de kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat met échte koffiebonen en de toiletproducten ademen luxe en oog voor detail uit. Ik had ook de gelegenheid om de voormalige kluis van de nationale bank te verkennen. Nu omgetoverd tot een gezellige plek voor een businessdiner of andere bijeenkomst. Heel bijzonder.

IMG_3186

IMG_3188

IMG_3190

IMG_3193

IMG_3207

The Fourth spant zich in om de dienstverlening naar de klanten op een hoog niveau te brengen, zo zijn er zelfs plannen om binnenkort een sauna en Turks stoombad te openen voor de hotelgasten. En ze hebben een eigen champagne!

Na de rondleiding mochten mijn collega-bloggers en ik proeven van de heerlijke gerechten op de menukaart van restaurant Tafelrond. Sinds augustus 2018 is het concept volledig vernieuwd. Geen gastronomische menu’s meer, maar de beter bistronomie die focust op eerlijke, huisgemaakte klassiekers zoals vol-au-vent, steak tartaar en zeetong Meunière.

Ik probeerde als voorgerecht de vitello tonnato, altijd een goeie test voor de kwaliteit van de keuken. Mijn voorgerecht stelde alvast niet teleur: een schitterende combinatie van perfect mals kalfsvlees met heerlijk smeuïge tonijnsaus. Voor het hoofdgerecht volgede ik de suggestie van chefkok Kwinten De Paepe: de kabeljauw met jonge spinazie, grijze garnaal, zure room en groene kruiden. De beschrijving maakt meteen duidelijk dat dit geen spectaculair vernieuwend gerecht is, maar de ingrediënten waren lekker en vers en de smaakverhoudingen zaten helemaal goed. De wijnen die we bij het eten gereserveerd kregen, waren eveneens top. We mochten proeven van twee verschillende flessen Riesling: Ungeheuer Von Winning en Geil. Beide voortreffelijke wijnen die vlotjes binnen gingen.

IMG_3117

IMG_3121

IMG_3124

 

IMG_3122 IMG_3125

IMG_3216

Enige minpunt: de prijzen op de kaart zijn naar mijn aanvoelen aan de dure kant (de kabeljauw kost meer dan dertig euro en voor een voorgerecht betaal je vlotjes meer dan twintig euro), maar in ruil daarvoor eet je natuurlijk wel in een prachtig kader. De uitbaters hebben trouwens nog massa’s ideeën om de mooie binnentuin een culinaire invulling te tillen. Ik ben benieuwd!

Na de lunch leidde chefkok Wouter Cornet ons rond in de smetteloos propere keuken, gerust met moderne kookapparatuur. Hij toonde ons zelfs vol trots de perfect georganiseerde voorraadkamers. Een restaurant dat zeven dagen op zeven zowel ‘s middags als ‘s avonds geopend is, moet natuurlijk perfect georganiseerd zijn. Zeer boeiend om kennis te maken met deze wereld die normaal voor mij als culinaire enthousiasteling verborgen blijft.

IMG_3224

IMG_3126

IMG_3127

Trendy en lekker ontbijt bij Bite Leuven

Sinds eind juni vorig jaar is er in het autovrije gedeelte van de Tiensestraat een leuk eethuisje bijgekomen. Ik was er afgelopen zomer al een keertje geweest voor een gezonde, verse lunch en een drankje op hun gezellige terrasje. Wat me aangenaam verraste was hun leuke en hippe menukaart met als originele titel: Love at first bite. Ik proefde er de supergezonde Bite Booster Shot van gember, citroen & kurkuma één van de zes SODA pop specials die op de menukaart prijken.

De uitgebreide ontbijtkaart was me toen ook al opgevallen, dus het werd tijd om hun ontBITE eens uit te proberen. Je kan er trouwens de ganse dag door ontbijten. Je hoeft helemaal niet vroeg uit de veren, ook langslapers komen er ontbijtgewijs aan hun trekken. En voor wie niet veel tijd heeft is er ook de mogelijkheid om de gerechtjes gewoon mee te nemen.

Het was moeilijk kiezen uit de vele ontbijtopties maar uiteindelijk viel mijn keuze op de “oats-skool”, een originele naam voor warme havermout met vers fruit, yoghurt en geroosterde noten en het bananenbrood met huisgemaakte pindakaas en fruit. Mijn vriendin koos voor de wafel met vers fruit en maple syrop. Al dit lekkers vergezeld van een lekker kopje rooibosthee en een gezonde bite booster shot natuurlijk.

Op de kaart staan er trouwens ook 2 ontbijtformules: de salty combo (met o.a. gerookte zalm en roerei met spek) en de sweet combo (met o.a. miniwafel, smoothiebowl en bananenbrood).

Bite Leuven ontgoochelde niet: heerlijk gevarieerd ontbijt, vriendelijke bediening, schappelijke prijs en ideaal gelegen in hartje Leuven. Voor mij al 4 redenen om terug te keren naar deze Leuvense hotspot.

Delicious breakfast @ Bite Leuven

Delicious breakfast @ Bite Leuven

Delicious breakfast @ Bite Leuven

Delicious breakfast @ Bite Leuven

Delicious breakfast @ Bite Leuven

Delicious breakfast @ Bite Leuven

Delicious breakfast @ Bite Leuven

Praktisch:
Tiensestraat 12 – 3000 Leuven
Tel: +32 496 075206
E-mail: biteleuven@gmail.com
Facebookpagina: Bite Leuven
Open van dinsdag tem zaterdag 09:00 -18:00 en op koopzondagen
Bij Bite kan je terecht voor ontbijt – lunch – dessert of drankje

Kerstsfeer op de Grote Markt tijdens wintertijd in Leuven

wintertijd in Leuven

wintertijd in Leuven

wintertijd in Leuven

vader-dochterdagje Leuven (23/11/2018)

wintertijd in Leuven

wintertijd in Leuven

wintertijd in Leuven

vader-dochterdagje Leuven (23/11/2018)

Kerstsfeer op de Grote Markt in Leuven

4e editie Foodtruck Fiesta in De Bruul

Afgelopen weekend vond in Park De Bruul de 4e editie plaats van het foodtruck fiesta, één van de vele initiatieven van wintertijd in Leuven. Foodies en fijnproevers konden er 3 dagen lang (van vrijdag 28 t.e.m. zondag 30 december) hun hartje ophalen (of beter gezegd hun buikje rond eten) aan de verschillende eet-standjes.

Naast soep, pizza’s, burgers en vishapjes was er ook een uitgebreid en gevarieerd aanbod van wereldse gerechtjes en streetfood uit Korea, Afrika, Thailand en Mexico. Ook de zoetebekken kwamen er ruim aan hun trekken. Zo kon je bij foodbar La Tierra Dolce genieten van een lekkere milkshake of cupcake en bij Daydreams kon je dan weer terecht voor originele werelddesserten zoals aziatische pannenkoeken met bakbanaan of homemade american pancakes. De prachtige Tati Mobiel zorgde dan weer voor verse koffie of thee.

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
De Mexicaanse ‘taqueria’ Alma Libre

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
De Afrikaanse foodtruck Okapi International

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
De Koreaanse foodtruck Table d’Ho

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
een koreaans bordje van Table D’Ho

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
Foodtruck Debacker met zijn flammekueche & pretzels

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
soepfoodtruck ‘t Vanneke en Trattoria Azzura

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
heerlijke vishapjes van Trattoria Azzura

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
Pizza Mama Marina

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
lekkere pizza van Mama Marina

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
Een heerlijk kopje rooibos looseleaftea

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
een lekkere mexicaanse burrito met kip en groentjes

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven
Flammekueche met champignons

Foodtruck Fiesta - Park De Bruul -Leuven

King Sprong tijdens wintertijd in Leuven

Wintertijd in Leuven introduceerde dit jaar een nieuw lichtkunstparcours van het Leuvense Skullmapping-collectief. Van 22 tot en met 30 december kon je op diverse plaatsen in de binnenstad genieten van een reeks “lichtprojectie” voorstellingen.
Zo kon je in de binnentuin van M Museum genieten van King Sprong (een twist op KingKong): je zag een gorilla in zwembroek het museum beklimmen, vervolgens een schilderij stelen en dan samen met het schilderijpersonage stijlvol in het water springen. Een impressie:

King Sprong tijdens wintertijd in Leuven

King Sprong tijdens wintertijd in Leuven

King Sprong tijdens wintertijd in Leuven

King Sprong tijdens wintertijd in Leuven

King Sprong tijdens wintertijd in Leuven

King Sprong tijdens wintertijd in Leuven

30e editie culinair stadsfestival Hapje Tapje

Afgelopen zondag vond in de Leuvense binnenstad de 30e editie plaats van het culinaire stadsfestival “Hapje Tapje”. Deze feest-editie lokte volgens de organisatoren circa 60.000 bezoekers, iets minder dan vorig jaar. Maar daar zat het warme weer waarschijnlijk voor iets tussen. De Grote Markt werd net zoals vorig jaar omgetoverd tot de Grande Place Gourmande waar een 10-tal culinaire topzaken uit het Leuvense samen onder één groot wit dak het aanwezige foodie-publiek hun lekkerste hapjes en drankjes aanboden. (6euro voor een hapje en 3 euro voor een drankje) Aangezien steeds meer Leuvense horecazaken willen meedoen werd het culinaire parcours dit jaar uitgebreid naar het Margarethaplein en het Layensplein.
Voor het eerst dit jaar dienden alle deelnemende horecazaken hun eten te serveren met bioafbreekbare borden en bestek. Die werden daarna ingezameld op afvaleilanden waar vrijwilligers de bezoekers meer informatie gaven over de afvalsortering. Het ingezamelde bioafbreekbare afval zal worden gecomposteerd.

Ristorante Rossi ging met drie culinaire prijzen aan de haal, een unicum in de lange geschiedenis van Hapje-Tapje. De beste prijs-kwaliteit was voor nieuwkomer restaurant Barba.

Het festival werd zondagavond afgesloten met een concert van Raymond van het Groenewoud op een volgelopen Oude Markt.

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

Hapje Tapje 2018 - Leuven

In the picture: culinair genieten op Hapje Tapje 2018

Hapje Tapje 2018 - Leuven
Hapje van restaurant Zappaz: Tacoshell gamba salsa avocado

Hapje Tapje 2018 - Leuven
“Bliksemsardien” hapje van restaurant Taste: sardientjes in blik

Hapje Tapje 2018 - Leuven
Hapje van Het Land aan de Overkant: lobsterrol met briochebrood kreeft koolsladressing en mayonaise

Hapje Tapje 2018 - Leuven
Hapje van restaurant Trente: Krab met appel groene curry en koolrabi

Hapje Tapje 2018 - Leuven
ceviche van Omegabaars

Hapje Tapje 2018 - Leuven
hapje van Baracca: burrata met basilicumolie en sorbet van tomaat

Hapje Tapje 2018 - Leuven
desserthapje van Baracca: magnum ijsje van witte chocolade passievrucht- en aardbeisorbet

Hapje Tapje 2018 - Leuven
Hapje van Nosh Bagels: American pancake met chocoladesaus en aardbeien

Hapje Tapje 2018 - Leuven
hapje van Balls & Glory: happyballs chicken met seizoensstoemp

Hapje Tapje 2018 - Leuven
verfrissend drankje van Balls & Glory: homemade limonade citroen en gember

Hapje Tapje 2018 - Leuven
hapje van Merkat: gazpacho van watermeloen en tomaat met burrata

Hapje Tapje 2018 - Leuven
Hapje van Rossi Slowfood: ravioli caprese

Hapje Tapje 2018 - Leuven
Desserthapje van Rossi Slowfood: cheesecake

Hapje Tapje 2018 - Leuven
hapje van Zarza: gazpacho van watermeloen komkommer en zwarteolijf

Hapje Tapje 2018 - Leuven
hapje van restaurant Zarza: ceviche van zeebaars avocado en tomaat

Hapje Tapje 2018 - Leuven
een verfrissend drankje van Ellis Gourmet Burger: limonade van kiwi en limoen

Hapje Tapje 2018 - Leuven
hapje van restaurant De Bibliotheek: huisgerookte forel met bintje rodebiet en citroen

Hapje Tapje 2018 - Leuven
desserthapje van Zuut: vanilleijs aardbei meringue en vlierbloesem

Hapje Tapje 2018 - Leuven
hapje van restaurant Barba: gebrande makreel met bieslook yoghurt en radijs

Hapje Tapje 2018 - Leuven
verfrissende cocktail van Baracca

In the picture: 35e editie barmannenrace tijdens Hapje Tapje

Afgelopen zondag was de Oude Markt (en de omliggende straten) het strijdtoneel voor de 35e editie van de legendarische Barmannenrace.

Jessie Verberckmoes van Bar Nine haalde de trofee van de Barmannenrace binnen.
Egy Selja van het Rock Café was de beste barvrouw.

35e editie Barmannenrace Leuven - Hapje Tapje 2018

35e editie Barmannenrace Leuven - Hapje Tapje 2018

35e editie Barmannenrace Leuven - Hapje Tapje 2018

35e editie Barmannenrace Leuven - Hapje Tapje 2018

35e editie Barmannenrace Leuven - Hapje Tapje 2018

35e editie Barmannenrace Leuven - Hapje Tapje 2018

35e editie Barmannenrace Leuven - Hapje Tapje 2018

35e editie Barmannenrace Leuven - Hapje Tapje 2018

35e editie Barmannenrace Leuven - Hapje Tapje 2018