Brasserie The Lodge in Heverlee

Ben je op zoek naar een snelle hap, een kopje koffie met een stukje taart, een dagmenu of een iets uitgebreidere menu? Deze gezellige brasserie in Heverlee heeft voor elk wat wils.

The Lodge is een gezellige brasserie in Heverlee, gelegen aan het Kantineplein vlakbij het Arenbergkasteel. Sinds de heraanleg van het Kantineplein en de daarbij horende extra verkeersplaatsen, is het er zeer aangenaam toeven. Op zwoele zomeravonden is het vaak zoeken naar een plekje op het terras van the Lodge. Er is een klein fonteintje aangelegd en je kan er onder de bomen van een drankje en de avond genieten.

‘s Winters kan je er terecht om iets te eten in de veranda. Waardoor je je toch nog een beetje in de buitenlucht waant. De tafeltjes die niet in de veranda staan, zijn wat donkerder omdat zij zich bevinden in een gedeelte waar minder natuurlijk licht binnen valt en de kunstverlichting niet zo sterk is.

Brasserie The Lodge trekt een interessante mengelmoes van mensen aan. Je vindt er zowel studenten, gepensioneerden als gezinnen met kleine kinderen. De kaart biedt dan ook voor elk wat wils. Er is elke dag een goedkoop dagmenu en er is een ruime keuze aan snacks: pasta’s, croques en slaatjes voor een zeer schappelijke prijs. The Lodge is erg kindvriendelijk. Niemand kijkt op als ouders met een baby of spelende kleuters binnenkomen. Er wordt zonder morren plaats gemaakt voor de kinderwagen. In het weekend vind je er gepensioneerden die ‘s namiddags een stukje taart, een pannenkoek of een warme wafel met een kopje koffie komen nuttigen.

Mijn vriend en ik gaan graag eten in The Lodge, omdat de bediening vriendelijk is, je er meestal snel bediend bent en er in de buurt altijd een parkeerplaats te vinden is. De snacks zijn gewoontjes, maar voor die prijs kan je natuurlijk niets anders verwachten. Als je wat meer tijd hebt en het mag iets meer kosten, kies je best één van de suggesties op de kaart. Deze suggesties zijn seizoensgebonden gerechten die verfijnder zijn dan de klassieke snacks. Zo eet ik er in de zomer graag maatjes. In de herfst zijn de gerechten met wild een aanrader. Lekker en een goeie prijs-kwaliteitsverhouding.

Voor een suggestie betaal je rond de vijftien à twintig euro. Een snack kost rond de tien euro. Probeer ook hun apfelstrudel eens. Om duimen en vingers bij af te likken.

Praktisch
Kantineplein 1
3001 Heverlee
tel 016/20 74 33
http://www.lodge-hotels.be 

Onze keuze:
De dagsoep met tomaten en groenten
Hazenrug met wilde bospaddenstoelen 20 euro
Wildcarbonades in bier met kroketten 16 euro

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Brasserie The Lodge in Heverlee”

David Thijs
(on februari 4th, 2009 at 19:56)

Beste Carolien,

Ik heb ondertussen reeds een aantal van je commentaren gelezen en ging met ieder van hun akkoord. Met deze van The Lodge heb ik echter de grootste moeite.
Wij zijn vorig jaar voor de laatste keer in dat restaurant geweest en wat ons betreft zal het zo ook blijven. In totaal zijn we er een viertal keren geweest. Iedere keer hebben we wel iets gekregen wat niet besteld was en terug moest naar de keuken. De laatste keer echter is het voor ons de spuigaten uitgelopen. De verse dagsoep was gewoonweg zuur, wat voor mij absoluut niet kan. Ik begrijp dat je je dagsoep in het begin van de dag aanmaakt, maar hou ze dan koel en in godsnaam dien ze niet op voordat je zelf eens getest en geproefd hebt. Tot overmaat van ramp gebeurde dan nog eens hetzelfde met onze desserts (chocomousse). Het was inderdaad een warme dag, maar dat mag er niet toe doen. De dingen die je aanbiedt moeten in orde zijn, als je dat niet kan ben je voor mij de naam brasserie niet eens waardig. Volledig ondermaats naar mijn mening.

Een ding wil ik wel kwijt. De bediening is inderdaad vriendelijk en snel en ik heb ook duidelijk gemaakt dat ze zich niet moesten verontschuldigen voor dingen die zij niet in de hand hebben.

Mvg,

David

 
Carolien
(on februari 9th, 2009 at 16:19)

Beste David,

Hartelijk dank voor je feedback. Het is altijd interessant om de mening van anderen te horen.
Wat jij vertelt over The Lodge heb ikzelf nog nooit meegemaakt. Zure dagsoep en bedorven chocomousse?? Yakkes. Misschien was hun koelinstallatie stuk? Ik kan me alleszins voorstellen dat dit de laatste keer was dat je naar The Lodge geweest bent.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik ondertussen al bijna twee jaar niet meer in The Lodge geweest ben (dit artikel dateert van 3 januari 2007), misschien hebben ze ondertussen een andere kok waardoor er het één en ander misloopt?

 
Agnes
(on maart 23rd, 2009 at 16:24)

Beste David en Caroline,

ik ben al meerdere keer in The Lodge geweest en altijd lekker gegeten. Sinds ze vernieuwd zijn gaan we er met mijn man regelmatig naartoe om te eten. Ook met mijn vriendinnen voor een snack of een drankje. Mijn favoriete is de Gebakken zeetong. Altijd even lekker. Vanavond wil ik mijn andere vriendin daar uitnodigen voor een etentje. Ik ben er zeker van dat het goed zal meevallen. Groetjes, Agnes

 
vermeersch bernard
(on maart 25th, 2009 at 12:14)

Twee weken terug daar gaan eten want vorige bezoeken waren meegevallen.
Deze keer een echte tegenvaller : carpaccio van kabeljauw : die moest je echt gaan zoeken onder een vracht kaaskrullen en zongedroogde tomaten en deze deden de zachte smaak van de kabeljauw hélemaal te niet. Daarna trio van runds met o.a. een carpaccio die helemaal op dezelfde manier was klaargemaakt, een hoopje tartaar van taai rundsvlees en wat gebakken runds met een grote pees in. Dessert hoefde niet voor niet meer. Over de bediening echter geen kwaad woord die bleef ook na kritiek vriendelijk en beleefd.

 
Peter van der Weerd
(on mei 23rd, 2012 at 19:35)

Ik heb daar 2 nachtjes geslapen.
Had mijn telefoon op het nachtkastje laten liggen
en ging hem later ophalen. Kamer was opgeruimd en
telefoon was niet aangetroffen. De kamermeisjes werden
erbij geroepen. Maar die hadden mijn telefoon niet aangetroffen.

Bij dit hotel beschermen ze dieven.

Ik ga daar nooit meer logeren.