Restaurant Rodins op de Oude Markt

Stijlvol restaurant dat lekkere en zeer mooi afgewerkte gerechten serveert voor een aanvaardbare prijs. De cocktails zijn ook een aanrader.

Jawel, restaurant Rodins is vernoemd naar de beroemde beeldhouwer. Je vindt dan ook her en der in het interieur verwijzingen naar het werk van Rodin, evenals een portret van de kunstenaar. Een kunstwerk van Rodin heb ik nog niet ontdekt, maar wie weet zijn ze daarvoor nog aan het sparen. ;-)

Rodins heeft een zeer mooi interieur met een aangename mix van modern en klassiek. De grote houten trap met gigantische spiegel is een blikvanger. Voor de luie medemens zijn er zeteltjes om ‘s avonds lekker in weg te zakken met een cocktail of een goed glas wijn. ‘s Avonds is het er gezellig druk en in de late uurtjes worden de tafels aan kant gezet om de beentjes los te gooien op de dansvloer.

In de zomer is er ook de mogelijkheid om buiten te eten. Je hebt de keuze uit het terras met uitzicht op de onvolprezen Oude Markt en een tuinterras waar je ver van de drukte kan genieten van je maaltijd.

Bij ons bezoekje was het terrasjesweer, dus nestelden we ons op het terras van de Oude Markt. Al het volk dat op de Oude Markt voorbijkomt, vormt meteen een goed aanknopingspunt voor een gesprek. ;-) De bediening was vriendelijk en efficiënt en bestond (tot groot genoegen van de vrouwen in ons gezelschap) uit knappe kerels. Het oog wil ook wat, nietwaar? Door het mooie weer en het fijne uitzicht waren we goed gezind, dus het kleine foutje (witte ipv rode wijn) zagen we graag door de vingers. De ober excuseerde zich voor zijn vergissing en bracht meteen een fles rode wijn. Zo hoort dat!

De wijn werd geserveerd zoals het hoort: hij werd geopend aan tafel en de heer in het gezelschap mocht voorproeven (achja, tradities, he). Na het openen van de fles werd de wijn in een specale wijnhouder op tafel geplaatst. De rode wijn van het huis was trouwens overheerlijk.

En het eten? Ja, dat was ook de moeite. Mijn disgenoten namen de huisbereide ravioli en ik at een slaatje met scampi en ander ongedierte uit de zee. Mijn slaatje werd opgediend in een mandje, heel erg mooi. En het smaakte even goed. Alleen denk ik dat ik bij mijn volgend bezoekje toch maar iets anders kies. Ik had behoorlijk veel moeite om de beesten van hun jasje te ontdoen, met als resultaat dat een deel van de saus op mij terecht kwam. Maar het smaakte wel!

Na het eten namen we nog een cocktail als dessert. Voorwaar, het is niet gemakkelijk om een keuze te maken uit ongeveer zestig cocktails, maar het is ons toch gelukt. ;-) De cocktails waren groot en heel erg lekker.

De prijs van de gerechten bij Rodins ligt tussen de twaalf à vijfentwintig euro en je krijgt er zeker waar voor je geld. De gerechten worden schitterend gepresenteerd en zijn origineel van samenstelling. Neem zeker de tijd om een flesje wijn te drinken bij de gerechten, zo komen ze nog beter tot hun recht.

Toch een klein minpuntje: de portie olijven die we na het eten bestelden, vond ik niet zo lekker.

Voor mensen die op zoek zijn naar een origineel cadeautje, bestaat de mogelijkheid om een cadeaubon van Rodins te schenken. Altijd leuk.

Praktisch:
Oude Markt
3000 Leuven
tel 016/29 20 25

Onze keuze:
Fijnproeverssalade met gamba’s, scampi’s en verse calamares, gebakken in fijn tuinkruiden
Huisbereide ravioli gevuld met ricottakaas en spinazie in een botersaus, afgewerkt met saliekruid
Cocktails: strawberry marguerita en krasnapolsky
Link: http://www.rodins.be

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Restaurant Rodins op de Oude Markt”

Tijl
(on juli 23rd, 2008 at 9:19)

De kunstenaar heet Rodin… Zonder s.

 
Carolien
(on juli 23rd, 2008 at 14:47)

Mmm, wat een lapsus en dan te bedenken dat ik nochtans het Musée Rodin in Parijs bezocht heb…

 
Chocoladetaart
(on september 11th, 2008 at 18:19)

[…] bevonden mijn vriendje en ik ons in de Rodins, alwaar vriendin D verrast werd voor haar dertigste verjaardag. Het aperitief hadden we op het […]