Cinema ZED schiet uit de startblokken

Op woensdag 24 september opent Cinema ZED na 3 maanden zomervakantie opnieuw de deuren. Het eerste maandprogramma is er meteen eentje waar filmliefhebbers de vingers en duimen zullen bij aflikken! 

De Spaanse cineast Julio Medém is de eerste thematische ‘gast’ van het seizoen. Naar aanleiding van de release van Caótica Ana, haalde Cinema ZED ook zijn vorige films van onder het stof, waaronder het betoverende Lucía Y El Sexo en Medems debuutfilm Vacas

Een reeks om het zomers warm van te krijgen! 

Tijdens de openingsdagen van onze collega’s van STUK (2-3-4 oktober) stelt ook ZED haar deuren open. Drie dagen lang kan je GRATIS naar een programma van FEESTfilms dat ZED voor de gelegenheid samenstelde. Het is een gevarieerde reeks geworden waarin feesten – toegegeven, niet altijd even vrolijke feesten – centraal staan. Zo mocht het familiefeest in Festen natuurlijk niet ontbreken, maar ook het huwelijksfeest in The Anniversary Party en de memorabele nieuwjaarsnacht van 200 Cigarettes staan op de affiche. 

De reeks Get Up, Stand Up met live registraties van de beste stand up comedians ging einde vorig seizoen van start: o.m. Ricky Gervais, en Wim Helsen passeerden de revue. Mét succes en daarom zet ZED deze reeks verder. En ZED zou ZED niet zijn moesten we ook hier niet een aantal in ons land onuitgegeven opnames toevoegen aan de affiche zoals Henry Rollins‘ Shock & Awe en Eddie Murphy‘s legendarische Delirious. 

Tot slot, een vaste waarde in ZED: een portie recente documentaire films. Op het menu deze maand: 2 opmerkelijke muziekdocumentaires (Heima over Sigur Ros en Lou Reed’s Berlin), de nieuwste Erol Morris en- voor wie DOCVILLE gemist zou hebben- een bisnummertje: Le Flic, la Juge et l’Assassin, de Beste Belgische Documentaire van het jaar volgens de DOCVILLE-jury. 

Al deze informatie kan je nalezen op de gloednieuwe website van Cinema ZED of doorblader de folder via deze link:http://www.cinemazed.be/pageflip 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.