Russische ikonen in de Abdij van Park

Vanaf morgen tot zondag wordt in het wagenhuis van de Abdij van Park een hondertal iconen uit de 18de en 19de eeuw ten toon gesteld. Een icoon is een afbeelding van Christus, de Moeder Gods, heiligen of hoogfeesten. De iconen die in de Abdij van Park te bezichtigen zijn, behoorden toe aan Russische families. Een deel van de ikonen toont dan ook Russische heiligen zoals patroonheiligen van Russische steden.

De toegang is gratis en de tentoonstelling is open van 14:00 tot 18:00 van vrijdag 10 oktober tot zondag 12 oktober 2008.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Russische ikonen in de Abdij van Park”

Een schitterende herfstdag?
(on oktober 12th, 2008 at 22:02)

[…] dus trokken we onze zomerkleren aan voor een wandeling richting Abdij van ‘t Park om daar de ikonen te bekijken. We waren niet de enigen die dit prachtige domein hadden uitgekozen voor een wandeling. […]