Feest in de Boekerij – impressie

Veel volk in de bibliotheek voor het grote boekenfeest op zaterdag 11 oktober. Er werd het publiek een aantrekkelijke mix van activiteiten aangeboden. Je kon voor de gelegenheid zelfs tekenen en schilderen in de bibliotheek. Ik woonde het debat met Rudi Vranckx, Kader Abdolah, Louis Tobback en Phara de Aguirre bij. De leeszaal zat stampvol, er waren niet genoeg stoelen om iedereen in het publiek een zitplaats te geven. Kader Abdolah is een goed spreker die het publiek op zijn hand kreeg met sterke onliners, een ideale tegenspeler voor onze burgemeester, die ook niet om een sterke uitspraak verlegen zit. Het debat dat vooral over de islam ging, bleef voor mij te veel steken in clichés. Maar leuk om naar te luisteren, was het zeker.

Daarna liep ik wat rond in de Leuvense boekentempel. Ik bewonderde de message wall, het sixties kapsalon en de sierlijke henna-tattoos die de jonge meisjes op hun lichaam lieten zetten. Ik wilde nog een stukje van het concert van Mint meepikken, maar het duurde zo verschrikkelijk lang voordat de microfoons goed afgesteld waren dat de goesting bij mij over was. In plaats daarvan ging ik naar de foyer en genoot van de muziek en de danskunsten van ‘t Schoon Vertier.

Een aantal foto’s:

Aan tafel met Phara en Louis

Mieke Maaike's obscene kapsalon

Message wall

't Schoon vertier

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.