Marktrock 2009: 2 dagen & gesubsidieerd door Stad Leuven

Marktrock 2009 gaat zoals bekend terug naar de roots: een gratis stadsfestival met Belgische muziek. Nu raakte ook bekend dat Markrock 2009 geen 3, maar slechts 2 dagen zal duren (14 & 15 augustus). Ook raakte bekend dat het Leuvense stadsbestuur voor het eerst in het 26-jarig bestaan van het festival, een subsidie geeft aan de organisatie.  De stad stelt 100.000 euro ter beschikking. Doordat het festival dit jaar maar 2 dagen zal duren, kan Leuven wel wat geld besparen: de stad moet immers een dag minder opdraaien voor de overuren van de veiligheidsdiensten & de groen- en reinigingsdiensten.

Leuven komt met geld over de brug op vraag van Marktrock-organisator The Entertainment Group (TEG). Volgens de Leuvense burgemeester Louis Tobback was het einde van de festivaltraditie het enige alternatief voor een subsidie.  De financiële inbreng van de stad is voorlopig slechts voor één jaar gepland, maar als de nieuwe formule van het festival aanslaat dan verwacht Tobback dat ook de komende jaren de stad een financiële inbreng zal doen.

TEG & de stad Leuven sloten vorig jaar een overeenkomst voor vijf jaar omtrent de organisatie van Marktrock. Dat het de stad menens is om het voortbestaan van het festival te verzekeren, blijkt nu dus uit de financiële inbreng van de Stad.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.