Postzegel De Passie van de Meester

Rogier van der Weyden is één van de grootste Vlaamse primitieven. Hij is de meester van de passie, de emotie en de ingetogen expressie. Hij wordt beschouwd als de meest invloedrijke 15de eeuwse kunstenaar uit de Nederlanden. De opening van de fonkelnieuwe museumsite M wordt daarom gevierd met een tentoonstelling die zijn naam draagt. Van 20 september tot 6 december krijgt de bezoeker de kans om te genieten van meer dan 100 kunstwerken uit Europese en Amerikaanse collecties.

Speciaal voor deze expositie wordt de triptiek “Het Sacramentsaltaar” uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen, een van de hoofdwerken van Rogier van der Weyden, gerestaureerd en uitgeleend. Een detail van deze triptiek zal op een postzegel afgebeeld worden. De postzegel is vanaf 21 september verkrijgbaar in alle postkantoren (niet in de postagentschappen en Postpunten).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.