Feestelijke opening Holebifilmfestival

Gisterenavond werd het Holebifilmfestival geopend in de Stadsschouwburg. De zaal zat stampvol. Volgens de organisatie waren er in totaal meer dan 600 aanwezigen. Wat de hoge temperatuur in de zaal kan verklaren.

Het werd een fijne avond met een speech van minister Pascal Smet, de verkiezing van Suikertrip van Sia Hermanides tot winnaar van de kortfilmwedstrijd Holebikort en gesprekken met Truus Druyts, Timo Descamps, Karolien Debecker, Lieven Debrauwer en Will Ferdy. Deze laatste zorgde voor het kippenvelmoment van de avond. De zanger, die zich veertig jaar geleden outte in uitzending “Inspraak ’70” en zo een schokgolf door Vlaanderen zond, bracht een muzikaal eerbetoon aan de overleden zangeres Yasmine.

Bekijk de winnende kortfilm:

Sugar Rush (aka ‘Suikertrip’) from Sia Hermanides on Vimeo.

De tweede prijs in de kortfilmwedstrijd ging naar ┬┐Iguales? van Javier de la Torre, en de 3de prijs was voor Medhi van Ricardo Husson.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.